2 Dołączył: 2013-02-11 Wpisów: 495
Wysłane:
28 września 2023 16:42:51
Czekam na zakończenie sprawy karnej i dopiero złożę pozew
|
0 Dołączył: 2013-02-17 Wpisów: 70
Wysłane:
22 sierpnia 2024 10:48:59
Coś nowego? Komuś udało się odzyskać pieniądze?
|
0 Dołączył: 2025-07-02 Wpisów: 1
Wysłane:
2 lipca 2025 13:55:00
markosw napisał(a):Widzę Kalasnikov, że jesteś dobrze przygotowany. Ja niestety poszedłem bez papierów ale policjantowi jeszcze dziś przesłałem m.in. korespondencję od wspomnianej wyżej pani, która zachęcała mnie do zakupu obligacji EKA i mam nadzieję, że w związku z tym zostanie zaproszona do prokuratury celem złożenia wyjaśnień. O panu Pawłowskim również pamiętałem, zwłaszcza jego uspokajające (moim zdaniem wprowadzające w błąd) wypowiedzi w wywiadzie udzielonym na nieco ponad miesiąc przed złożeniem wniosku o ogłoszenie upadłości EKA z możliwością zawarcia układu w którym to wywiadzie stwierdził cyt. Spółka jest stabilna i z powodzeniem prowadzi bieżącą działalność. Wypracowuje gotówkę (choć owszem - chwilowo na mniej zadawalającym poziomie niż w poprzednich okresach), która zostanie wypłacona inwestorom Artykuł ten załączę też jako dowód w sprawie bo moim zdaniem powinien zapoznać się z nim prokurator prowadzący śledztwo. Z pewnością żadnych pieniędzy z tej trefnej inwestycji nie odzyskamy, ale nie można odpuścić osobom, które są winne tej sytuacji. Cała ta sytuacja przypomina mi niestety pewien schemat – zaufanie, obietnice wypłat, a potem upadłość i cisza. Dlatego od tamtej pory bardziej krytycznie podchodzę do wszystkiego, co wiąże się z inwestowaniem – nawet w rozrywce. Przeglądając Plkasynaonline, stronę z rzetelnymi recenzjami kasyn online, zdałem sobie sprawę, jak ważna jest transparentność i sprawdzanie opinii przed powierzeniem komukolwiek swoich pieniędzy – niezależnie od branży. Zaufanie trzeba najpierw zweryfikować. Masz całkowitą rację — nie można tego zostawić bez reakcji. Wprowadzające w błąd wypowiedzi, szczególnie od osób, które miały dostęp do danych finansowych spółki, powinny być podstawą do przesłuchania. Ja również uwierzyłem w zapewnienia o stabilności EKA i niestety też się sparzyłem.
|
190 Dołączył: 2009-01-06 Wpisów: 3 286
|