zqjndmhb
Advertisement
PARTNER SERWISU
pkerdjqs
ricco1

ricco1

Ostatnie 10 wpisów
Ja jestem spod wawy wiec do Wrocławia mam kawałek....ale jak będzie potrzeba to mogę się tam pojawić.....

Postaram się podpytać adwokata czy warto taką sprawę zakładać....

To jest po prostu jakaś kpina wymiaru sprawiedliwości...... może trzeba by napisać jakąś skargę na przewlekłość postępowania angry3

Obawiam się, że wieprzek idzie na przedawnienie.....do 10 lat niewiele już brakuje.....pies to jebał.....

Cholercia...jak dożyje to chyba przejadę się na tą rozprawę:))))Boo hoo!

Czekam na zakończenie sprawy karnej i dopiero złożę pozewBoo hoo!

Nie wiem co ja z tymi pieniędzmi zrobię jak to ma być 1% - zakładam że jestem w tym planie uwzględnionyWhistle Whistle Whistle

To już był ostatni przetarg i teraz syndyk podzieli tę śmieszną pozostałą kwotę pomiędzy nas.....hello1

Sytuacja wygląda obecnie tak, że syndyk wystawił na sprzedaż ostatnią nieruchomość....termin składania ofert do konca maja chyba.....jesli sie sprzeda...to zrobi plan podziału....tak czy siak.....syndyk to co mial i sprzedał to juz poszlo na wierzycieli - banki, zusy itd.... z tego co mi przekazano, to mozemy dostać jakies 3-4% kwot Boo hoo!

Dzwoń do Zimmerman Filipiak i tam ci powiedzą co i jak...

jeszcze bardzo daleka droga do odzyskania czegokolwiek.....Think

Chory kraj....powinni szukać typa do bólu aż naprawi szkodę.....

no niestety tam to może wyglądać......

No to jeszcze apelacja i bedą spieniężać.....czyli jeszcze roczek/dwa się zejdziehello1

Pytaj....suma sumarum dostałem informację, że wypłaty dla nas to mogą być w przedziale 3-4% kwoty :(

też dostałem pismo....czy wystarczy podać mailem numer konta czy jakoś inaczej?

Coś tam się dzieje w tej sprawie Pawłowskiego???

Czy wiadomo czy coś się dzieje w tej sprawie? Ten gościu to coś robi jeszcze???

Najnowsza wiadomość od syndyka: Syndyk zamierza złożyć częściowe plany podziału, dotyczące II i III kategorii zaspokojenia. Plany dotyczące zaspokojenie kategorii IV, do której należą obligatariusze, sporządzone zostaną w terminie późniejszym, po zbyciu pozostających w masie składników majątkowych.

Ja też nic nie dostałem....

Normalnie masakra....przecież to tak w nieskończoność można wybierać nowych obrońców i wnioskować o odroczenie bo muszą zapoznać się z aktami sprawy....może spróbować napisać pismo do Ministerstwa Sprawiedliwości żeby objąć tą sprawę szczególnym nadzorem.....bo zaraz okaże się że wszystko się przedawniShame on you

Tragedia.... ja chyba napiszę do Ministra Sprawiedliwości o objęcie nadzwyczajnym nadzorem tej sprawy.....oooo....albo jak będe na kontroli w ministerstwie.....to umowie sie na pogadanę:)

o jebabiutki....już wyruchał mormonów na kase i go wyjebali??? Dawać go!!!

Ja zeznawałem na Policji pod koniec 2016 r.....i tyle czasu się to pitoli.....

Sprawa jeszcze tak nie do końca zakończona EKA. Obecnie chyba został przedstawiony akt oskarżenia przeciwko prezesowi....a jak zostanie skazany....to będzie furtka działać:)

No ja oprócz tego to czekam co wyjdzie ze sprawą karną E-Kancelaria....bo chyba na UBOAT LINE to chyba nie ma co liczyć...

ja wszystko rozumiem, tylko dlaczego to tak długo trwa? Czy jest 500 świadków czy jak??? Przecież powinien przesłuchać tych co powinien i po temacie....a wszystkie sztuczki z wnioskami o odroczenie, niby chorowanie, teraz że psychicznie sie leczy i nie może sie stawić....powinny być odwalone i po temacie....

ja pitole....ile to będzie jeszcze trwało....2 miesiące przerwy.....a niby to z jakiej beczki....może trzeba by napisać do prezesa sądu że sędzia zbyt wolno prowadzi postępowanie:)

Czy ta farsa tego cwaniaka długo jeszcze będzie trwała??? Przecież to jest chore przeprowadzać tyle rozpraw....i tak jest przecież wiadomo, że to było celowe działanie i tyle....dziwię się sędziemu, że ma cierpliwość....aczkolwiek obrońca może w nieskończoność praktycznie składać różne pisma....w swojej prywatnej sprawie pamiętam, jak była już ostatnia rozprawa i miał zapaść wyrok, a oskarżony złożył wniosek o wyłączenie sędziego z postępowania bo jest w jego ocenie.....bezstronny.....i kolejne pół roku trwało postepowanie z tym związane....na szczęście sędzia pozostał i wydał wyrok:))

rejestr.io/krs/646101/e-kancel...

Czyżby to następca naszej słynnej E-Kancelarii???

ja to doskonale rozumiem....jeszcze daaaaleka droga do odzyskania czegokolwiek:))

no to już będzie coś dla nas na częściową minimalną spłatę:)))hello1

to się jeszcze okaże, ale póki co w dobrym kierunku to zmierza:)))

mimo tylu lat , wszystko idzie w dobrym kierunku:)))

poszukaj w internecie:)

o przepraszam za błąd.....W dniu 29 stycznia 2020 r. Sąd zastosował wobec podejrzanego środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania na okres 3 miesięcy, który może zostać zmieniony w przypadku wpłacenia poręczenia majątkowego w kwocie .... hello1 hello1 hello1

No to teraz jednak dobiorą się Pawłowskiemu do tyłka:)))) Może jeszcze nic straconego panowie:))) Cwaniaczek został zatrzymany za to co zrobił i prokuratura wystapila z wnioskiem o tymczasowy areszt:))))

ciekawe jak długo ten teatr potrwa....a z tym wyłączaniem sędziego to jest po prostu absurd i żenada. Przewodniczący wydziału powinien od reki odwalić taki wniosek i za kilka dni dalej powinna toczyc sie rozprawa....tak na marginesie w mojej prywatnej sprawie jak jeden cwaniaczek zlozyl wniosek o wylaczenie sedziego, to bylo w sierpniu br.....a kolejna rozprawe mam w polowie grudnia...czyli 4 miechy trwalo kuźwa wyznaczenie kolejnej rozprawy....porażka dosłownie całego wymiaru sprawidliwosci....

tych e-kancelarii jest kilka....od sp. zoo , s.a. do komandytowej...więc duże prawdopodobienstwo że ten szuja macza w tym palce:) Tak na marginesie czy wie ktoś jak sprawa karna dot. pawłowskiego jako prezesa EKA ?

Ale [...] kombinuje....byle odraczać w nieskończoność.....

Moderator:
zgadzam się, ale obowiązują pewne zasady, stąd moja ingerencja

Szkoda że mam daleko, bo tez chętnie poszedłbym i posłuchał co ten krętacz tam wydziwia i przedłuża to postępowanie. Jest jakiś termin na jego zakończenie?

moze jakiś chetny się znajdzie:)

coś ciekawego działo się na rozprawie 24 kwietnia?

Gadalem ostatnio z zaufanym źródłem i jest duża szansa że odzyskamy wiekszość umoczonych pieniedzy w obligacjach....

ja i tak mu nie daruję i bede niebawem sprawe zakladal ....niech sie chujek nie cieszy tak....zdrowia mu zepsuje a mnie to wali...niech sie adwokat martwi .....poki co PiS jest za sprawiedliwością:P

Jeszcze ją powinni przymknąć żeby nie mydliła oczu kolejnym naiwniakom:)

pozostaje tylko wytoczenie sprawy karnej:)

Romek już nie siedzi:(

A ma ktoś namiary tej sprawy albo kontakt do prowadzącego prokuratora, bo chętnie bym porozmawiał co się dzieje obecnie....

Dawno tu nie zaglądałem, ale czy wiecie coś czy Syndyk coś ustalił i zrobił w sprawie tego "majątku" pozostałego po EKA?

a to ten majątek przekażą syndykowi żeby zlicytował i dzielił kasą? Bo może w kilka osob kupimy jakis samochodzik:)

no właśnie...KAŁASZUUUUUU czy coś ci wiadomo o sprawie e-kancelarii??? bo póki co to tylko w sprawie PCZ się coś dzieje, powiedzmy korzystnego dla obligatariuszy

szczerze mowiac to ja nie pamietam jak liczylem odsetki wtedy. może ktos podpowie na priva:) Zgredziu, Kałaszu wcielo mi wasze telefony wiec napiszcie na priva:) thx

Mnie tez wezwali na przesluchanie....

spokojnie.....ministra Ziobro zrobi napewno porządek tylko trzeba mu podsunąć temat:)(o ile już nie wie)

Jak czytam teraz książkę - Niebezpieczne związki Bronisława KOmorowskiego - to po prostu masakra co się w tym naszym kraju dzieje..... Fundacja "pro civili"..... po prostu majstersztyk

a to niezły bydlak dosłownie.....no ale władza się zmieniła....to i koryto się skończyło:)

jeśli ma byc spotkanie z ministrem Ziobro, to proszę i mi dać znać to chętnie się przyłączę jeśli można:)

andrzej_b napisał(a):
kuba1 napisał(a):
Dzwonili do mnie z propozycją zamiany obligacji na akcje,podobno w styczniu mają wyjść na prostą? oczywiscie naszym kosztem.Piękny plan zamiany wierzytelności z obligacji na akcje ,ale co dalej.Ja zostanę z akcjami których nikt nie kupi,to jest firma o utraconej wiarygodności na rynku.Dzisiaj liczne telefony do obligotariuszy to moze być kolejna zagrywka pana Pawłowskiego by uniknąc odpowiedzialności, pan Pawłowski moze działać i oszukiwac dalej.Ja nie nastawiam się optymistycznie do nowej propozycji,moze kiedyś zmienie zdanie jak spółka pokaze konkretne argumenty np.inwestora strategicznego z kapitałem.Moim zdaniem spółka jest jedynie do likwidacji i ścigania prokuratorem jeśli zostały popełnione liczne przekręty.

Ja tak pesymistycznie na to nie patrzę. Uważam, że warto rozmawiać z nowym Prezesem bo dla nas jako obligatariuszy jedynym rozwiązaniem jest przejęcie spółki i ewentualnie powołanie swojej Rady i Zarządu którzy znajdą nam inwestora. A wtedy będziemy mogli wyjść z inwestycji. Jak mamy liczyć na kogoś innego to lepiej przejąć spółkę i liczyć na siebie.

andrzej_b.....a ty jeszcze masz czelność tutaj zaglądać i pisać swoje wymysły???? Trzeba było się wziąć za porządne kierowanie firmą a nie teraz srać po gaciach wiedząc że prokurator niebawem zapukaBoo hoo!

ściganie przez sądy i komornika owszem.....ale to nie ma gwarancji powodzenia i wiele lat moze zajac.....przy konwersji tez nie ma gwarancji, ale jak spotkam się z syndykiem i bede znal szczegoly, to powiem wam czy gra warta świeczki:)

zgoda:)

no więc właśnie Bill.....jak nie zgodzimy się i nie zaryzykujemy jakiegoś ruchu, to w marcu bedzie pozamiatane...po spolce...i po naszych obligacjach:) jak coś to piszcie do mnie to coś podeśle do rozważenia....

markosw.....ja wiem że najlepiej to nie robić nic i pozwolić na zlikwidowanie spolki....wtedy nie zobaczysz nawet zlamanego grosza....a jesli nie wystapisz prywatnie przeciw pawłowskiego to nic mu sie nie stanie:) wydluzenie terminu splaty obligacji moim zdaniem nie przejdzie u sędziego, bo nawet gdyby spolka zaczela przynosic zyski na czysto 100 tys. miesiecznie, to splata wszystkich obligow trwałaby 25 lat:) wiec nie dzis sie że sedzia nie chce się na to zgodzić. Jak ktos zainteresowany to niech napisze do mnie maila na : RICCO1@interia.pl podeśle trochę inforamcji

piotrek masz racje.....zainteresowanym dam znać na maila jak to może wygladać:)

żadna konwersja nie ma sensu chyba moim zdaniem.....chwilę cierpliwości.....ponawiam wniosek aby ci co mają obligi EKA, napisali do mnie maila.

andrzej_b napisał(a):
mori napisał(a):
ricco1 napisał(a):
robiliśmy kiedyś listę osób ktore posiadają obligacje. Ponieważ jestem świeżo po rozmowie z syndykiem, prosiłbym aby na moją skrzynkę dały znać osoby które mają ok 100 tys. wartości nominalnej obligacji. Jest pewnien pomysł, ale potrzeba do tego trochę ludzików. Swoją drogą wiele ciekawego się wydarzyło...

a Ty zdaje się ricco1 sam miałeś poniżej 50k, a szukasz tylko większych żeby Sobie pomóc? Dancing

czy przy ewentualnej konwersji liczą się wszystkie obligi czy tylko te zgłoszone - bo nawet z tutejszej lektury wynika, że nie wszyscy wypełnili papiery

Moim zdaniem liczą się wszystkie wierzytelności, tylko musimy przejąć inicjatywę i wziąć sprawy w swoje ręce! Trzeba przejąć spółkę, wtedy liczy się wszystko. Jak ją zlikwidują to nie mamy nic, ZERO!!!

tak mi się napisało....każdy ile by nie miał, niech daje mi cynk na maila....zobaczymy ile uda się zebrać i pogadam z syndykiem:)

niekoniecznie....nikt nie powiedział że w gre wejdzie jedynie jakas konwersja:)

moze jestes szczęśliwcem:)

ricco1@interia.pl tu się odezwij do mnie

sprzedaje swojej spoleczce na cyprze liczac że sie wywinie ze wszystkiego....mierny cwaniaczek...DOPADNIEMY CIĘ PO WYBORACH ŁAJZO!!

robiliśmy kiedyś listę osób ktore posiadają obligacje. Ponieważ jestem świeżo po rozmowie z syndykiem, prosiłbym aby na moją skrzynkę dały znać osoby które mają ok 100 tys. wartości nominalnej obligacji. Jest pewnien pomysł, ale potrzeba do tego trochę ludzików. Swoją drogą wiele ciekawego się wydarzyło...

miejmy nadzieję że jak wróci obecna opozycja do władzy to pozmienia niektore ustawy, ktore działają na naszą niekorzyść...oto fragment nagranej rozmowy:
"Podczas rozmowy Jana Kulczyka i Krzysztofa Kwiatkowskiego, pojawił się wątek zmiany w kodeksie spółek handlowych - z przepisów zniknęła możliwość ścigania właściciela, gdy ten działał na szkodę własnej spółki. "Mało mnie opozycja nie rozjechała" skomentował Krzysztof Kwiatkowski. Kulczyk zwraca uwagę na pewne niedopatrzenie, które powoduje, że nie wszystkie przepisy zostały usunięte, chociaż taka była intencja. "Spieprzyliśmy to" - przyznawał prezes NIK."

proponuję zatem dać szansę PiSowi i tak jak zapowiedzieli, będą się przyglądać podejrzanym przedsiębiorcom....a do takich należy Ściborski.....chory kraj, i to powtarzam od dawien dawna....no ale może w końcu uda się kiedyś tą farsę zakończyć:)hello1

trzeba śledzic ruchy syndyka, i w razie czego napisać do prezesa sądu o jego zmianę:)

no ciekawe co syndyk z tym fantem zrobi...czy będzie co spieniężać dla nas...d'oh!

przeciez obligi ine są notowane:)

wiadomo już do kiedy i na czyje ręce składać zgłoszenia wierzytelności? dajcie znać:) thx

akurat na tle innych deweloperów to ten wygląda najlepiej...nie robi 100 inwestycji na raz i nie ma potężnego zadłużenia. Ale ostrożność jest wskazana i śledzenie każdej informacji. Ja z tej inwestycji wyszedłem, bo wtop na tym rynku to już było sporo (sam doświadczyłem). tyle w temacie....

czy jeśli macie tylko obligacje, to w polach: Wartość wierzytelności niepieniężnej; Koszty sądowe i egzekucyjne; Inne, to wpisujecie BRAK lub nic? Cała wierzytelność to do IV kategorii idzie, a tych pozostąłych to się nie wypełnia chyba. Co wpisujecie w uzasadnieniu? Może ktos na priva podesłać? thx

czyli wysyłamy 2 egzemplarze pisma i do jednego załączamy oryginal świadectwa lub kopię notarialną a do drugiego załączamy zwykłą kopię świadectwa.

jak sprzeda wiekszosc to i zysk bedzie:) z tego co patrzylem to ceny ma niezle jesli chodzi o mieszkania na tle konkurencji...

no takie to życie panie:))) ciekaw jestem co z tym zakichanym PCZ wskurają:)

ktoś wchodził w obligacje spółki Salwirak?

to już prawie 18 banieczek by było:) mam nadzieje ze coś ugra dla nas od tego zakichanego fajansiarza......a myszowaty już nie pracuje w EKA?

może wystarcza mu już tylko A. M. Dancing

ciekawe ile będzie chętnych do podziału.....czy poza obligatariuszami są jakieś hipoteki czy kredyty itp....bo z tego co wiem to chyba niestety tak:(

niezłe jajca....wydawało mi się że upadłość układowa byłaby lepszym rozwiązaniem......

możesz wysłać kopię notarialną a drugą zwykłe xero.

no więc właśnie....wszystkie moje wtopy....to jeb..y Wrocek:( no ale sądy na szczęście są wszędzie:)

niech ktoś kto jest w Wrocławia przejdzie się do sądu i sprawdzi te zaproponowane warunki układu.

w ustawie są przesłanki kiedy można wnioskować o upadłość, a tutaj wydaje mi się że nie bardzo je spełniają....o ile to co wiemy jest prawdą:) czas pokaże...

przejrzałem akty prawne i:

2. Jeżeli dłużnik wnosi o ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu, powinien ponadto dołączyć do wniosku:
1) propozycje układowe wraz z propozycjami finansowania wykonania układu;
2) rachunek przepływów pieniężnych za ostatnie dwanaście miesięcy, jeżeli obowiązany był do prowadzenia dokumentacji umożliwiającej sporządzenie takiego rachunku.
3. Jeżeli dłużnik nie może dołączyć do wniosku dokumentów, o których mowa w ust. 1 i 2, powinien podać przyczyny ich niedołączenia oraz je uprawdopodobnić.
Więc wydaje mi się że raczej powinni złożyć, bo jeśli nie złożyli to sąd im to odwali.

czy ktoś zna jakie warunki układu zaproponował PCZ składając wniosek w sądzie? Bo ja nie mogę w necie nigdzie znaleźć a spółka powinna chyba o tym poinformować.

u mnie 30 zl za blokade i świadectwo razem:)

czyli generalnie co zgłoszę to zgłoszę....jak nawet zgłosze więcej niż mi się wydaje....to co...najwyżej mi obetną albo odmówią (jeśli miałoby dojść do zapłaty kiedyś tam). Lepiej wpisać wiecej niż mniej.....a chyba takich numerow nie będzie że jak pomylę się w obliczeniach w jedną czy w drugą stronę to mi odwali sędzie:(

no wlasnie odsetki to druga rzecz generalnie, natomiast co do okresów odsetkowych tych których czas wypłaty jescze nie minąl, to rozumiem, że te okresy odsetkowe też ujmuję w tym zgłoszeniu należności?

czy ktoś policzył już kwoty z kuponów za poszczególne okresy niewypłacone dla serii R2 (EKA 0816) i serii L1 (EKA 1115)? Jeśli tak, to proszę na priva dać znać:)

sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć....ale działać trzeba póki czas:)

tym razem tej mendzie nie odpuszcze....mimo ze niewiele mi tych papierow zostalo to moj adwokat juz bedzie przygotowywal pizew....kalasz....ten rynek jest juz spalony na maksa....i nic tego juz nie odwróci.....

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 26 kwietnia 2025 14:31:01
Liczba wpisów: 495
[0,11% wszystkich postów / 0,11 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,758 sek.

drkqzvjg
swolqysl
lykkzyyb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lacamtkd
wbyydlyi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat