pevwiwok
Advertisement
PARTNER SERWISU
oebydghg
addison

addison

Ostatnie 10 wpisów
Wielu czeka na problemy i wykolejenie się cavatiny a ona trwa i emituje dług i trwa, buduje, sprzedaje projekty itd.

Jednak kurs akcji podąża w jednym południowym kierunku. Ostatnio nawet nagle coś urwało, 2 pln na szybko- 10%.

Kolejna próba skupienia akcji po cenie złomu łańcucha.

Jest tam porozumienie, ale nie sądzę aby ktoś akcje oddał w tej cenie, tylko zmęczeni, zamęczeni.

Co po skupie? Wypada tylko aby ....... jak każdy przykładny biznes ostatnio otworzyć się na branżę zbrojeniową. Wtedy spółka zerwie się z przysłowiowego łańcucha i zamieni w rakietę.

Kompetencje mają, zamienić łańcuchy do kopalń na gąsienice do czołgów i wozów bojowych--- to nie może być trudne :)

Calkiem niedawno fundy oddały w skupie akcje po ok 21 PLN, niektóre kasując akcje do zera. idealnie wyznaczyły dno.

Pogratulowałem już spółce medialnego rozgłosu wysyłając im link.

Odpisali co do dywidendy ale do pensji się nie wypowiedzieli. To jest czynnik który działa w wielu spółkach, klasyka. Problem z tym jest taki, że fundy które mają zasoby nic z tym nie robią. Weźmy taki comarch za filipiaka, brał garściami, na pokładzie miał fundy i? nic oddały spółkę za pół darmo już po śmierci głównego.
Co im szkodziło iść do sądu o odszkodowanie dla spółki od członków RN za działanie na szkodę spółki która daje taj wysokie wynagrodzenie. Ile by to kosztowało tfi? grosze, ale przez lata tego nie zrobili.

Tutaj też fundy już papier oddały zamiast swego czasu walczyć. Nie wiem czy mały akcjonariusz który walczy o dywidendę będzie pozywał RN, ale byłby to wyłom.

Spółka piękna, tylko prezes.... ciągnie za dużo. Prezes kosztuje tyle co 30% zysku spółki przy kapitałach własnych 160 mln, to prezes jest wart aż 50mln dla spółki skoro tak go wynagradza?

Lista wstydu spółek jest dłuuuuga ale słabo napiętnowana o walce nie wspominając. Ale to Tfi i ofe powinny robić.

TO samo jest w marvipolu, ostatnio fund oddał akcje po cenie złomu głównemu, który też do niedawna był bardzo drogim prezesem. Tam też tylko mali zostali i walczą o godziwą cenę(też do zejścia z giełdy). Fundy już się kasują. To na głowie stoi.

nikt z banków z pistoletem przy skroni nie kazał im brać się za mega projekty za dług. Niech płacą jak się zadłużali, wtedy o tym nie myśleli?

Dlatego model rafako byłby idealny, upaństwowić, zapłacą banki i trochę akcjonariusze- ale tych już niewielu, 1mld? gdybym był politykiem to tak bym wyczyścił azoty z długów.

Zgodnie z Uchwałą, w związku z upływem 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia sądu o ogłoszeniu upadłości Emitenta, wycofanie z obrotu na Głównym Rynku GPW akcji Spółki, oznaczonych kodem PLRAFAK0018, nastąpi z dniem 22 lipca 2025 roku.

Swoją drogą, dlaczego taka uchwała nie może zostać podjęta jeden dzień po uprawomocnieniu się wyroku? W tym wypadku w styczniu 2025. Po co czekać na nieuniknione jak można uchwałę podjąć wcześniej, ileż to oszczędności dla uczestników rynku.

Wiem... z poziomu GPW, ma się kręcić im więcej razy zakręcimy tym prowizji więcej skasujemy.

wypowiedzenie umowy to od razu upadłość bo emisja akcji tego nie rozwiąże(chyba, że ogromna dla państwa). Zrobiłbyś to?

Dopóki państwo tego nie chce to trwa taki stan jak teraz. peleton banków więc to smycz obustronna.

Przepraszam bardzo, banki pasożyt? to banki są winne sytuacji w azotach?

To banki kazały inwestować, kto pamięta jak azoty kupiły spółkę w niemczech za 1 mld PLN, coś cicho o tym przejęciu ile to kasy wraca?

www.wnp.pl/przemysl/chemia/gru...

cyt: Grupa Azoty 6 września 2018 r. zawarła ze spółką Goat Netherlands B.V., należącą do Grupy XIO, warunkową umowę sprzedaży 25 tys. udziałów stanowiących 100 proc. kapitału zakładowego spółki Goat TopCo GmbH w Münster w Niemczech. Cena transakcji nie może być wyższa niż 235 mln euro. To ok. 1 miliarda złotych.

Nie sprawdzam jak to się zwraca, 7 lat od przejęcia, już powinno się spłacić. Chętnie poczytam jak to wygląda na dzisiaj, może jakiś akcjonariusz śledzi spółkę niemiecką?

niestety SSP mają to do siebie, że część inwestycji jest polityczna a nie biznesowa.

Normalnie powinni zrobić z tego drugie rafako. Na teraz jest 17 mld zobowiązań krótkich do 7 mld aktywów krótkich a nie jest to apple. Pozbyliby się problemu zadłużenia, rosjanina w akcjonariacie i arp mogłoby ratować w ramach azoty sp. z o.o. biorąc od syndyka majątek w dzierżawę a potem odkup za ułamek. Zapłacą banki, ale ... banków nie żal.

Wciąż za duże na taki manewr, więc nie zakładam, że to zrobią. Są tam też banki europejskie a ich oskalpować to nieładnie by było.

Tam jest peleton banków i każdy chciałby wyjść z porozumienia ale peleton nie puści, każdy siedzi jako więzień i dopisuje. Może te cła na bialoruś coś dadzą, dotacje dla rolników aby sprzedawać po wyższych cenach.

Coś muszą wymyśleć. Dzisiaj parkiet w końcu napisał, że termin ważności akcji rafako na GPW zbliża się nieubłaganie, został tydzień. Ostatni czas aby każdy akcjonariusz sam wyjął hak spod żebra i sam siebie zranił sprzedając truchło. A taki był piękny, latał pod niebiosa niedawno dobijając do 300mln kap.

Zerkam, że wątek jeszcze coś dycha. Patrzę jak się ma wódz i ma się świetnie.

www.bizraport.pl/krs/000056230...

addison napisał(a):
Tam już nie ma czego sprzedawać.

Teraz pytanie kto dostanie za free tych dobrych klientów, gdzie BFG dopłaci jeszcze jakby się portfel pogorszył. Pekao z tego co słyszałem było bardzo zadowolone z przejęcia aktywów Idea, przejęli bez ryzyka bazę i klientów.

Piszą o kosztach 10 mld. Jeżeli to byłby koszt tylko kredytów frankowych to pewnie byłoby to rozłożone w czasie licząc cashowo. Rozumiem, że pilnowaniem tego zająlby się jakiś zły bank i straty w czasie zasypywałby BFG/BGK/NBP.

Odłączając CHF to jest grupa klientów z aktywami i grupa z kredytami. Zakładając, że bank wszytko po bożemu rezerwował to taki portfel kosztuje. Do tego nagle ucinamy 680 mln zobowiązań z tytułu obligacji, nie jest to dużo bo raptem 1.5% całości zobowiązań. Pytanie kluczowe ile tych aktywów od klientów poza frankowymi jest realnie wycenionych. Kto to weźmie bo biorący nie bierze na siebie ryzyka.

I syndyk rozdrapuje: wyborcza.pl/7,75398,32100586,z...

cyt: Setki milionów złotych z majątku Getin Banku oraz Idea Banku zamiast trafiać do klientów, zasilają konta kancelarii adwokackich związanych z syndykiem masy upadłościowej obu banków Marcinem Kubiczkiem. Cel: obsługa procesów m.in. z frankowiczami.

Jak wtedy, bank padł ale nagle po stronie pasywów zgasło 600mln, jest czy też było z czego ciągnąć.

Do teraz zachodzę w głowę jak inne banki pozwoliły na to aby nowy na rynku kupił velo bank za 300 mln, przecież to są 3 tyg zyski takiego PKO. Tym sposobem pozwolili za grosze wejść na rynek nowemu podmiotowi, który teraz generuje dobre wyniki i wyprzedaje zbędny majątek jaki dostał(nieruchy), tylko ze sprzedaży odzyska 1/3 włożonej kasy. Już mówi się, że za chwilę odkupi detal z citibanku, potem połączy i zrobi się bank na pierwszą 10. Nie pojmuję dlaczego nikt z naszych tego za free nie wziął. Sami sobie na własne życzenie wpuścili konkurenta.

Oczywiście nie znam przyszłości, ale immobile mogłoby zrobić małe ABB na atremie o oddać tak 15% za 40mln , pewnie wtedy mogliby pokazać wycenę w billansie, pozyskać trochę gotówki na inne projekty.

pytanie czy 44.5 za atrem to już cena do skrótu czy nie. o ile w ogóle chcą to skracać.

atrem jest na tę chwilę większy(kapitalizacja) niż unibep.

popyt > podaż więc widły. Jutro powinien ruszyć handel.

Można powiedzieć, Blocher zawsze przy przelewie. Stawiał jako budimex, teraz będzie po sobie poprawiał jako unibep :)

Miło na sercu się zrobiło. Jednak trzeba pamiętać, że wyprali mnóstwo milionów tak z rynku jak i z ncbr, mnóstwo. Bizancjum było a ostatnim akcentem był wynajem lokali w business garden, na bogato poszli.

Nawet chciałem iść jako pełnomocnik na najbliższe walne zobaczyć Jelenią, oferowałem, że wypiję za kogoś tę gorzką kawę, ale nikt się nie zgłosił. A może tam już nawet na kawę nie ma? Wziąłbym swoją profilaktycznie. Ważne, ze swego czasu było na fortepian.

Na koniec jak nie uda się znaleźć kogoś kto włoży w to pieniądz to jeleń i nowa spółka kupi od syndyka te cząsteczkę za .... Co łaska?

Dlatego tak mnie męczy to rozdawnictwo z ncbr, bo to niczyje pieniądze. Wszyscy mówią publiczne bo bla bla, tak naprawdę z ich punktu widzenia są niczyje dlatego rozdają jak rozdają. Jak słyszę jak ktoś mówi o pieniądzach podatników to po cichu zamieniam sobie to na słowa niczyje i lepiej mi to pasuje do wypowiedzi, polecam taki test.

Jeszcze kilka dni temu sprzedali coś do nanogroup. Czy to wyprowadzenie czy sprzedaż, nie znam się.

Gdzieś widziałem jak spadł ruch na tradycyjnych stronach w US, ruch zabierany jest przez ai.

spółka w powolnej drodze do wyjścia z GPW, pewnie stąd cisza na spółce i na wątku. Odzew odnośnie wza 0, słownie zero.
można wątek zamknąć :)

tymczasem po nieudanym skupie idzie dywidenda na poziomie 0.6PLN. tutaj jednak gra toczy się o wyjście z GPW plus to co się wydarzy ze spółką potem.

A dla mnie smutne jest to porównywanie do mercatora. Mercator cały czas działał na rynku konkurencyjnym. Dostał raz strzała i zarobił ekstra i wrócił, on nie budował swojego biznesu przewidując covid, nie był na pasku, nikt mu ZUS nie darował itd. kto by mu dał kredyt?

mercator zarobił tylko na części, której nie miał w umowach długoterminowych, ile węgla kontraktują kopalnie na długi termin? kwestia umowy, kontraktu.

To jak budować strategię biznesu na anomalie, utrzymywać trwale nierentowny biznes za publiczne środki licząc, że raz na 12 lat zdarzy się anomalia. Kto buduje biznes o anomalię rynkową, którą zasypali w kilka kwartałów? Raczej bym się na anomalię nie powoływał.

7 mld w 2024, 9 mld w tym roku, ile trzeba anomalii na rynku aby to oddać?(zresztą czy kiedykolwiek coś oddano?) Policz za ostatnie 20 lat. Ja pamiętam czasy jak rząd zasilał kopalnie akcjami PZU, PKO, które kilka dni później szły albo w rynek albo w zastaw. Tylko w 2 lata włożymy 60% wkładu własnego jaki jest planowany w budowę elektrowni atomowej, tylko w 2 lata.

Pamiętam też rok kiedy w wyniku umorzenia niezapłaconych składek ZUS kopalnie wykazały zyski. Od tego zysku pracownicy otrzymali premię, od zysku z tytułu umorzenia zobowiązań ZUS-owskich. Nikt nie pytał o tytuł zysków. Rzecz się miała w kopalni bolesław śmiały, kpina. Także namawiam aby dali przykład i najpier oddali premie pozyskane za zgodę na zapłacenie podatku od tych nadmiarowych i wtedy pisali do rządu. Choćby warunkowo, oddajemy kasę a jak rząd nie odda to nam jsw zwróci. Ilu odda?

PS. nie jestem specjalistą od kopalń, kompletnie się nie znam, bazuję na prostych cyfrach, wydajności u nas na świecie itd.

ciekawe jak na przestrzeni lat indeks pscm ma się do kosztu Ara koszt transportu, patrząc z poziomu kraju. Czy za ostatnie 15 lat kopalnie są stratne czy zyskowne na tym mechanizmie? Coś co było ustalane ponad 30 lat temu niekoniecznie dzisiaj musi być dobre. Rozumiem, że indeks raz dotuje wytwórcę energii a raz producenta surowca.

a rolnik, osobiście nie pamiętam kiedy nie było towaru. Ostatnio słyszałem w radio, że szacują straty bo nie będzie miękkich owoców, straty z tytułu przymrozków a potem gradobicia i myślą jak oszacować co jest bardziej winne. Chętnie oszacowałbym straty ale PO sezonie a nie wypłacał środki zanim sezon się zacznie. Pewnie się nie znam, piszę tylko jakbym ja to widział. To jakby oddawać auto do naprawy po wypadku z odebranym już ubezpieczeniem, te czasy już minęły, mało kto tak już robi(oczywiście kwestia wartości auta). Uważasz, że rolnik nie jest chroniony i działa na wolnym rynku? Ja mam inne odczucia, zaryzykuję tezę, że przy słabych zbiorach rolnicy są do przodu bo mają niższe koszty zbiorów, wyższe ceny sprzedaży i jeszcze rekompensaty od państwa.

mówiąc o górnikach mam na myśli cały sektor. cały sektor całościowo jest dotowany, powiesz koks a kamienny to dwa światy, obecnie tylko z nazwy bo oba sektory nie są dochodowe. Tylko w 2024 7 mld poszło do PGG, nie wiem czy pamiętasz ale dawno temu były zasilania kopalń akcjami i obligacjami. JSW właśnie wystąpiło o odroczenie ZUS, w normalnej firmie to nie do pomyślenia. Bogdanka, nawet nie wiesz jak mnie cieszy, że jest jedna co zarabia- przynajmniej nie trzeba dopłacać, cieszy mnie mocno i oby to trwało jak najdłużej. W tym roku rząd planuje pomoc w wysokości 9 mld na wsparcie górnictwa kamiennego, w 2 lata 16 mld- 16% elektrowni atomowej w 2 lata, ponad 60% wkładu własnego do tej elektrowni.

Jak już wcześniej pisałem, dobrze, że JSW nie wypłacił dywidendy bo teraz trzeba by to zwracać z publicznych środków a tak tylko to odroczymy jako budżet państwa, ale koniec końców jak się koniunktura nie odwróci to docelowo będzie trzeba. Nasza produkcja węgla dawno straciła konkurencyjność, dawno temu.

Osobiście mam dosyć takiego podejścia państwa, które słabe jest wobec grup.

Jsw stara się o zwrot nadpłat, rozumiem, że górnicy którzy godząc się wtedy na podatek dostali premie, teraz tę premię solidarnie oddaliby gdyby min fin oddałby do spółki 1.5 mld? byłoby uczciwie.

Bez przesady, nie ma porównywać Rafako do elbudowy. Tam było rozdrapanie majątku za śmiesznie niskie straty. Po prostu OFE nie chciało, nie umiały- dla mnie bardzo nie chciały, bardzo. Za dużo było hien... ile ofe wypłaciły kasy z dywi z elbudowy a ile Rafako wypłaciły dywi za te lata? Miliony do zera.

Tutaj Rafako to trup od lat, 1.3 mld strat. Elbudowa przy tym to był Luwr i zbyt dużo chętnych na poszczególne biznesy. Kompletnie dwie inne likwidacje, kompletnie.

Ten papier od stycznia nie powinien się podnieść o czym tutaj pisaliśmy, ale że rynek lubi nie czytać a grać to był wyjazd na 2 PLN i 300 mln kapitalizacji naście dni temu, ale każdy rozsądnie myślący wiedział jak się ta zabawa skończy, akcje z terminem ważności. Jeszcze miesiąc na ucieczkę. Koniec, kurtyna, anomalią był wyjazd w górę, nie dzisiejsza cena, ona jest wciąż za wysoka.

Mnie osobiście wkurza, że na gruzach stworzą nowe Rafako, ale już 100% państwowe i będzie można wrzucać kolejne miliony jak do górników, pocztowców, telewizji itd. państwo się rozrasta, przybywa quasi urzędników państwowych, PRL bis.

Gdybym mógł podpowiedzieć władzy to na większą skalę ale jak iść po bandzie z rynkiem to spuściłbym też w ten sposób wielkie azoty :) z wielkim długiem. Zapłacą banki plus akcjonariusze, ale arp będzie miało czysty zakład bez długu, ale to jeszcze nie ten poziom strat, ale pomysł może mieć już draft.

Ostatnie chwile na rejestrację na wza. W związku z tym, że grupa walcząca będzie obecna na wza prośba o rejestrację na wza jak najszerszego akcjonariatu. Oczywiście nie każdy będzie osobiście, ja też nie będę, ale udzielam pełnomocnictwa do czego zachęcam pozostałych. Wszystkie konkrety na pw. Zapraszam pozostałych w każdej formie na wza.

Lista zarejestrowanych pokaże kto gra po stronie mniejszości.

Ostatnio był skup i nic nie skupili, ale mistrzowie z OFE NN oddali książkowi 1.7 mln akcji po 7.24- wstyd, ale to nie ich pieniądze.

trochę inaczej podszedłbym do budowania portfela IKE, na pewno nie zaczynałbym od spółek typu getin. Krótko mówiąc to papier dla świadomych uczestników rynku. ktoś mało świadomy kupi to na zwykły rach i wejdzie w straty.

Tutaj etap kupowania papieru pod wydarzenia już był o czym tutaj pisałem, teraz jest etap zbierania owoców. Ile owoców jeszcze spadnie i czy będzie bonus za idea? nie ma co się nastawiać na bonusy, ja się nie nastawiam, ale chętnie przyjmę.

warto, w mojej opinii, ale z jednym zastrzeżeniem, tylko na rachunku IKE. Nie opłaca się kupować przy tak dużej wypłacie i płaceniu podatku na zwykłym rachunku.
Tam już poszło kilka wypłat, a może na końcu pojawi się coś za idea bank?

U mnie na IKE akcje getina z założenia leżą do samego końca Leszka na gpw.

świadomość dochodzi do głosu. Papier skasował cały lub znaczną większość wyjazdu zbrojeniowego dochodząc do 300 mln kapitalizacji z terminem ważności.

koniec przygody

8 lat i dziesiątki milionów złotych za późno. Środków tak inwestorów jak i publicznych.

By żyło się lepiej..... Jeleniowi.

Skoro ja to widziałem od dawna to dlaczego inni tego nie widzieli mając bliżej?
Kilka razy pisałem np do NCBR, zawsze odpowiedzią była cisza. Taki kraj, publiczne pieniądze nie są wszystkich, są niczyje.

oups. potrzebne są twoje pieniądze inwestorze. PILNIE!!!

www.bankier.pl/wiadomosc/Pure-...

cyt: Spółka wskazała, że z uwagi na rozwiązanie umowy, identyfikuje ryzyko utraty płynności i będzie rekomendowała walnemu emisję akcji.

Mam nadzieję, że NCBR grosza już nie dołoży do tej spółki.

cisza :)

Jak jesteś akcjonariuszem i chcesz niusy to gdy będzie ogłoszone WZA to proszę się rejestrować. Ja z racji, że mam blisko mogę jako pełnomocnik podjechać do jelenia na kawę i zapytać o niusy. wszystko na priv.

Zrobię to z wielką ochotą, sam jednak akcji nie kupię, ani sztuki. religia mi nie pozwala.

Władza też się uczy terminologii?

https://stooq.pl/n/?f=1682022

"Widzimy potencjał dla spółki RFK, która ma działać jako następca Rafako, w sektorze zbrojeniowym, bądź dual-use, tj. podwójnego, wojskowo-cywilnego przeznaczenia - zadeklarował w poniedziałek prezes Agencji Rozwoju Przemysłu Wojciech Balczun. Wskazał, że obecnie powstaje biznesplan RFK.

W połowie kwietnia br. premier Donald Tusk zapowiedział, że państwo zainwestuje w utrzymanie firmy Rafako, której upadłość w grudniu ub. roku ogłosił sąd. W zakładzie, działającym przez lata w branży energetycznej, miałaby zostać uruchomiona produkcja zbrojeniowa. Następnie szef rządu ogłosił decyzję o przekazaniu ponad 700 mln zł do Agencji Rozwoju Przemysłu na pomoc m.in. dla Rafako i firmy Rafmet." Tutaj na końcu znowu błąd

Która władza kupując i inwestując 700 mln powie, że to nie ma potencjału? Potencjał na włożenie 700 mln jest i zawsze będzie, nowa spółka zniknie z radarów bo będzie w arp i co kilka lat trzeba będzie dorzucić trochę obligacji(chciałbym aby tak nie było, ale realia są jakie są).

Rynek znowu reaguje lekko up i nie odróżnia RFK od Rafako. Media też nie ułatwiają a do dday zostały niecałe 2 miesiące a papier wciąż wart 170 mln, więcej niż np. MostalWawa

jest umowa z euviciem, jest rakieta. Dwóch "uczciwych" zamiast jednego na pokładzie. Tyle, że euvic może zagra pod wycenę. Na razie rynek to polubił i papier leci. do niedawna 44 mln kap, 110 mieszkań taka to była wycena.

Wtedy węgiel koksowy stał jednak 100 USD wyżej a pensje były niższe. Teraz wysysa kapitał szybko z rachunku, coraz szybciej a zwolnień brak.

wygląda, że szefa wciąż tu nie ma i chyba nie prędko go znajdą: www.msn.com/pl-pl/finanse/najp...

cyt: Gdzie jest Romuald Ś., były szef Polskiego Centrum Zdrowia? Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków zniknął, a jego ostatni znany adres wskazuje na Hiszpanię. Mężczyzna, którego majątek "Wprost" szacował w 2014 r. na 350 mln zł, jakby rozpłynął się w powietrzu.

Zanosiło się i zanosiło. Najwyższe zamknięcie od lipca 2024 to 5.4 dzisiaj są szanse na nowe maksy. ciekawe co buczkowski wymyśli bo to, że nie lubi akcjonariuszy to już każdy wie.

pierwsze 40 pln już urwał od szczytu. wisielcy mają już trochę daleko do podłogi, zakładam, że będzie i kolejne 40 PLN niżej, kto wie czy nie 70 niżej i emisja.

Ba, 2-3 dni temu napisali do kolegi który zaniepokojonym tą podażą napisał do nich czy szykuje się jakieś złe espi . odpisali, że raportują wszystko co wymagane i nic więcej.

Obserwuję arkusz i co bije po oczach, że po takim obrocie prawa strona arkusza jest pusta!

obrót na teraz 6 mln akcji gdzie z 20 mln 6.6mln to akcje uprzywilejowane więc dzisiaj na teraz obróciła się(pewnie niektóre wielokrotnie) blisko połowa pozostałych akcji dopuszczonych do obrotu, na godz: 12! dokładając tego drugiego akcjonariusz z 1.4 mln(zakładając, że nie sprzedawał) to FF jeszcze mniejszy i procent obrotu przez to wyższy. Ktoś obserwuje, akcje wracają z prawej do arkusza?

Jak każdy jestem ciekaw jak to się skończy :) gdańsk- okno na świat.

ten o uchwale zarządu o decyzji sprzedaży dla mnie tak. Biznes do przejęcia? chyba za szybko na takie deklaracje. Za chwilę może się okazać, że przy spadku lawinowym sprzedaży dług im wystrzeli.

Prezes nie, ma akcje uprzywilejowane jak widzę. Jednak pewnie sam widziałeś spora podaż. Szczególnie, że na szerokim rynku okres mocno wzrostowy.

Zerkam na wykres, na obroty, nie ma tu wątpliwości, że podaż wiedziała co się szykuje.

Zarząd przed publikacją takiego raportu powinien złożyć wniosek o upadłość. Teraz każdy wie.

Może coś dla wojska niech robią? to teraz modne.

Zresztą sam fakt publikowania raportu na rynek o uchwale zarządu o sprzedaży hali. Po co? Od kiedy to spółki publikują raporty o uchwałach zarządu? Ani tu nie ma transakcji ani listu intencyjnego, jest tylko uchwała zarządu. po co? Chyba po to aby rynek uwierzył, że będzie płynność, zresztą jaka, skoro zostałoby spółce ok 3 mln o ile sprzedaż po księgowej cenie byłaby możliwa. Dla mnie lewe działanie. Ale na przyszłość nie będzie uczciwiej skoro mają taką historię.

700 mln kapitalizacji przebili, ileż jeszcze ten balon poleci zanim pojawi się hasło o emisji akcji?

FF 7% i można latać wysoko, ale lądowanie to rzecz nieunikniona.

Czas zaorać spółkę www.parkiet.com/medycyna-i-zdr...

Cyt: „Nie uzyskaliśmy wystarczających dowodów, które uprawdopodobniają założenia przyjęte przez zarząd w planie przepływów pieniężnych - czytamy w sprawozdaniu biegłego rewidenta z badania raportu Pure Biologics.

A nie dorzucać państwowej, czyli darmowej kasy. Dosyć już przepalił. Mam nadzieję, że ncbr nie da grosza.

Dix22 napisał(a):
Okazuje się, że powstanie nowa spółka, która przejmie aktywa z Rafako.

Czyli akcjonariusze Rafako oszukani - tak można to podsumować. Ciekawe kto nakręcił taki hype na akcje.

Powoli, akcjonariusze nie są oszukani, sami się oszukali myśląc że po wyroku sądu to jeszcze można odkręcić.

Do władzy można mieć tylko zastrzeżenia, że jasno nie potrafi przekazać, że tworzymy PRL bis i na zgliszczach Rafako powstanie coś cudownego, tzn cudownie drogiego i niekoniecznie rentownego. Będą nowi pracownicy rządowi, ku chwale ojczyzny.

Termin ważności akcji tyka ------> 21 lipca.

Fulkas napisał(a):
cześć

czy ktoś
umie wytłumaczyć dlaczego zawsze jest taki duży ruch i chęć zakupu spółki, gdy jest ogłoszenie o upadłości ?
co kupujący na tym zyska np tak jak teraz w przypadku rafako?
pozdr

Bo na upadłościach robi się największe pieniądze :) Każdy syndyk ci to powie :) na giełdach takie papiery są z gatunku lekkich bo wycena często już bardzo niska więc o lot nie trudno. jest info, jest lot.

Akcje z terminem ważności, niecałe 3 miesiące.

PRL bis ma się coraz lepiej:

Zarząd Fabryki Obrabiarek Rafamet przyjął strategię przeprowadzenia procesu restrukturyzacji działalności - podała spółka w komunikacie. Zakłada ona m.in. dokapitalizowanie spółki przez głównego akcjonariusza, czyli ARP. Rafamet ustalił wstępne propozycje dotyczące spłaty wierzycieli.

stooq.pl/n/?f=1676206&sear...

Dofinansujemy, nic nie upadnie :) najwyżej będzie drożej.

Ostatnio słyszałem polityka, który namawia aby państwowe spółki kupiły eurocasha-, biznes, który się kurczy i do tego bilans na długu. Państwe chętnie kupi a potem będzie dokładać.

Jaka patowa sytuacja?

Sytuacja jest jasna i klarowna od grudnia, nie ma żadnych pytań. Cel, meta jest znana od kilku miesięcy.

na co liczą akcjonariusze? chyba jak zawsze- na zysk. Nie zawsze się sprawdza.

Tik tak, tik tak.... Zegar Tyka.

Według regulaminu GPW papier będzie notowany do lipca 2025 a potem zniknie z GPW.

Więc kto gra w tę grę musi być świadomy gdzie jest meta.

Na dzisiaj przyszłe 0 jest warte 200 mln a licząc po tko prawie 300 mln!!!

Zakładam, że główny właściciel sypać nie może bo prawo upadłościowe, likwidator ma swoje papierowe wymagania i niestety nie może skorzystać z okazji jaką daje rynek. Musi być lekka frustracja, masz 0 warte 70 mln i nic nie możesz z tym zrobić, musisz czekać aż znowu będzie 0.

niby sprzedali a gotówki nie ma i teraz proszą kupca o renegocjację bo są zablokowani. Czyżby z jelenia zrobili Jelenia?

kto ma akcje chętnie pójdę na wza jako pełnomocnik wypić kawę z jeleniem. Zapraszam na priv. Sam akcji nie kupię, to byłoby wbrew sobie i swojego postrzegania spółki.

14 lat badań jak jeden dzień :) przeleciało migiem. Ważne, że konto prywatne pęka w szwach. Tak trzeba żyć !

Nie jestem zaangażowany w sprawie, ale taka luźna podpowiedź z mojej strony. Zapytajcie w SII, może oni kogoś polecą, w końcu sami są z Wrocławia. Ja mogę zapytać znajomego, będę się z nim widział w sobotę. Też obeznany w tematach i też z Wrocławia.

Ś skazany, ale kasa darowana bo według sądu, częściowo zaspokojeni zostali wierzyciele.

pytanie jaki % odzyskaliście jako obligatariusze?

Może by i chciał, ale za chwilę wybory. Może po wyborach, na pewno naturalne odejścia na emerytury powinny zmniejszać zatrudnienie.

To wciąż kropla a koszty ogromne.

Może by i chciał, ale za chwilę wybory. Może po wyborach, na pewno naturalne odejścia na emerytury powinny zmniejszać zatrudnienie.

To wciąż kropla a koszty ogromne.

addison napisał(a):
trzeba będzie znaleźć kolejnych durniów co kupią emisję, ale chyba będzie trudno. Przed nami wysypywanie akcji przez fundy, czas na lawinę

brawo gniot. Proponuję nową strategię, najlepiej przez upadłość.

addison napisał(a):
Mamy pomysł na rozwój, na skok rozwojowy, tylko potrzebujemy twoich pieniądzy leszczu.

ostatnio ubraliśmy fundy, trochę ich rozmieniliśmy, ale potrzeba więcej. Ciasne drzwi do wyjścia a dopóki cena na giełdzie jest wysoka to trzeba sprzedawać to co rynek jeszcze kupuje, czyli AKCJE. Więcej akcji.

Ale się fundy nadziały... a wróć, nie fundy tylko fundy nadziały swoich klientów na gniota.

https://stooq.pl/n/?f=1650033

cyt": ML System rozważa obecnie różne formy finansowania działalności, w tym emisję akcji, poinformował prezes Dawid Cycoń. Chciałby, żeby spółka miała więcej "szybkich" kontraktów - min. 60 mln zł kwartalnie.

trzeba będzie znaleźć kolejnych durniów co kupią emisję, ale chyba będzie trudno. Przed nami wysypywanie akcji przez fundy, czas na lawinę

www.bankier.pl/wiadomosc/Praco...

cyt: – W tym miesiącu nie otrzymaliśmy pełnych wynagrodzeń. Każdemu z zatrudnionych w biurze oraz przy produkcji wypłacono jedynie 1500 zł, bez jakiejkolwiek informacji, kiedy można spodziewać się reszty należnej pensji – twierdzi pracownik ML System, który chce zachować anonimowość.

krewa napisał(a):
Niestety, to nie ma pokrycia w liczbach i w żaden sposób nie da się takiej operacji uzasadnić ekonomicznie.
Weź chociażby przykład Tesli - kapitalizacja spadła o $700 mld a fundusze grające na krótko zarobiły w tym czasie tylko $16 mld. I teraz odwróć kolejność - wpompować 700 żeby ktoś zarobił 16? Gdzie w tym sens?

Zakładam, że sporo więcej straciły gdy kurs szedł od wyborów do 480. teraz piszą o śladowych zyskach.

jakie obawy, możesz rozwinąć?

Przy 130 przestaję nazywać aliora ułomnym bankiem :) to będzie blisko 1k% wzrostu od covidowego dna.

Ale dlaczego? Czy Alior jest drogi? Ma PE na poziomie 5 , c/wk na poziomie 1.1 dlaczego miałby spadać?

To zdrowy, ułomny bank i nie najdroższy :)))

Pieknie bank odfrunął. Szczególnie po RPP i po wystąpieniu Glapy. Nie ma miejsca na obniżki stóp. Chwilo trwaj ciąg dalszy.

Hmm.. słabo coś z tym zaangażowaniem. Skoro jesteś to powinieneś wiedzieć najwięcej.

ja po latach zerkam na spółkę, która obecnie wciąż przepala sporo gotówki. Kupiła, wyremontowała pierwszy skład kolejowy i wynajęła to go KGHM. patrząc z boku to mikrus na tym rynku i nie wiem czy jeden skład zacznie zarabiać na tyle głów i jeszcze dla akcjonariuszy. Wciąż mała skala.

Za chwilę zobaczymy czy są z tego jakieś pieniądze. Do tej pory zmiana działalności tylko zabierała gotówkę.

I ten alior na tle innych banków wciąż wskaźnikowo(prosto) nie jest drogi. Właśnie przebijamy 100 by za kilkanaście tygodni odciąć drugą w historii dywidendę.

https://stooq.pl/q/i/?s=wig_banki

Najbliżej mu do Pekao(oba bez franków, czy tam znikome ilości). Chwilo trwaj.

Dolar na kolanach, węgiel koksowy widzę 184USD/t, czyli też na kolanach. Podwyżki... no jakżeby nie było.

Także główny akcjonariusz miał rację nie wyciągając dywidendy, wiedział, że się w końcu przydadzą w spółce(uśmiech) a i tak może być mało. Wydajność, jest przereklamowana. Oj będzie to drogi rok dla polskiego górnictwa.

A jacyś mali akcjonariusze się sądzili o dywidendy- to nie ludzie- to wilki.

Powinni nominować Putina do 2 nagród nobla, raz z medycyny, gdzie w lutym 2022 wyleczył cały zachodni świat z covidu w jedną noc i za 2024/2025 z ekonomii za pobudzenie gospodarek zachodu do rozwoju. I najważniejsza w drodze- pokojowa.

Tak, idziemy grubo w zbrojenia, do tego wyłączyć wydatki z budżetu i hulaj dusza. Kolejna władza tylko tworzy fundusze poza budżetem i będzie sypała środki.

Kolejny kwartał, nie wiem, który to już z kolei, kiedy wyniki biją szacunki.

mam 616 mln zysku netto i hasło dywidendy na poziomie 50% co daje ok 9 PLN/akcja. Lata od IPO budowali kapitały i dopiero od zeszłego roku przeszli na model Pekao. Stopa dywidendy 10% a to tylko 50% zysku. nie ma franków, można grubo zarabiać. kto kupił w covidzie za naście PLN to ma dywi na poziomie 50% ! Znam takie rachunki z ceną nabycie 15PLN.

www.stockwatch.pl/wiadomosci/a...

cyt: W samym IV kw. 2024 r. ROE wyniosło 22,3 proc. wobec 26,1 proc. rok wcześniej.

Aktywa razem banku wyniosły 93,29 mld zł na koniec 2024 r. wobec 90,13 mld zł na koniec 2024 r.

Oczywiście: Ja ruszy Rosja.

Kto naście lat temu nie grał z Romkiem, można powiedzieć nie zna spekulacji na giełdzie :) Lewary, emisje z PP, przejęcia, splity- to były intensywne lata. Hutmen, impexmetal, Alchemia, Garbarnia Brzeg, Skotan, Boryszew i pewnie jeszcze coś co na szybko z głowy wypadło. Można było przy Romku zbudować szybko portfel.

Lata płyną, Romek młodszy już nie będzie a w wiekiem jak to mawiał Duńczyk maleje apetyt na ryzyko a rośnie na święty spokój.

Pan na Kikole :)

cyt: Kto wpadł na ten pomysł? Małżeństwo Grażyny i Romana Karkosików z Kikoła jest inicjatorem i fundatorem budowy pomnika Matki Boskiej. Ma on być "wotum wdzięczności". Roman Karkosik jest jednym z najbogatszych Polaków. Rodzina jest właścicielem spółki Boryszew

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc...

dzień espi, drugie o budowie w ciągu ekspresówki wrocław- kłodzko za 300mln.

kapitalizacja 113 mln, patrząc na przychody do kapitalizacji to czy jest coś tańszego z budowlanki? Patrząc tylko na przychody!

ciasne drzwi dla fundów i determinacje muszą kosztować. Co dostali darmowej kasy to ich. Mam nadzieję, że drugi raz nikt im nie da. Klientów fundy rozmieniły:

https://stooq.pl/q/?s=mls

Trochę od środka, wywiad z szefową social mediów w komputronik:

https://youtu.be/4Jhmz8xES5U?si

Widać ofensywę za ostatnie miesiące, poszedł rebranding, aplikacja, agresywność.

Hm... Sprzedali zakład i marki w brzegu bez podania kwot.

Jak wiesz dokładnie co i jak to dwaj tutaj, skoro wiesz.

U nas też jest niezły socjalizm. PGZ, państwowy koncern zbrojeniowy produkuje i autobusy i opony. XXI wiek ...

next.gazeta.pl/next/7,151003,3...

Wszyscy pod konto publiczne a będzie kraj miodem płynący. Pobiliśmy już Hiszpanie w szeroko pojętych urzędnikach podpiętych pod konto publiczne. Dobrobyt na kredyt.

Dziwię się rozdwojeniu, wszędzie u nas dudnią o wielkim programie odbudowy Ukrainy, konferencje u nas, zaproszenia dla firm, robienie list firm do odbudowy.

A ja pytam jak wyglądają zniszczenia kraju który jest pod rządami obecnej władzy w Ukrainie. To co zostało zniszczone przez front i jest pod rządami Ukrainy było zniszczone w pierwszych tygodniach wojny i z tego terenu ruscy się wycofali szybko. Zakładam, że to powinno być dawno odbudowane skoro takie Bukovele budują.

Zniszczenia są spowodowane nalotami, ale obrona przeciwrakietowa nie jest dziurawa więc nie sądzę, że straty są aż tak ogromne aby pół europy miało się wyżywić na odbudowie więc nie rozumiem tej propagandy o odbudowie. Zakładam, że na bieżąco tam cały czas idą odbudowy. Ukraina spory kraj, ma swoje moce, czy aż tak potrzebuje zagranicy do nie wiem. Chyba, że chodzi o to, jak u nas w drugiej połowie lat 90. Idziemy do Unii to budujemy zachodnimi firmami za zachodnie pieniądze a wy się uczcie i bądźcie podwykonawcami. Rozumiem, że trzeba pchać pieniądze w Ukrainę aby puchła gospodarczo aby w wyborach (jak w końcu będą) nie zawróciła na wschód.

Zresztą, nie pojmuję też tego KPO po covidzie..., za co(szkody)? Sam covid spowodował, że państwo rozdało setki miliardów(nie tylko nasze), do tego banki centralne też rozrzuciły wtedy darmowy pieniądz. Więc co tu odbudowywać? Glapa się chwali, że my po covidzie jesteśmy mocniejsi, to po co KPO?

Wszyscy mówią o odbudowie Ukrainy o potrzebnych setek miliardach itd.

Tak się odbudowują podczas obrony: www.youtube.com/watch?v=dSYcC0...

plus coś takiego: polskieradio24.pl/artykul/3446...

A i wciąż zadaję pytanie: jak wyglądają zniszczenia Ukrainy która jest wciąż pod kontrolą władzy z kijowa? Rozumiem spaloną ziemię w okolicy frontu i tam będzie potrzeba odbudowy, ale aby tam odbudowywać trzeba odzyskać nad tamtym terenem kontrolę, na razie nie widać na to szans.

Stąd pytam: co trzeba odbudowywać w zachodniej Ukrainie, czy rakiety zrobiły aż tak gigantyczne straty? ile odbudowali ukraińcy w czasie trwania wojny?

A może inwestycja w cpk naszymi zasobami wynika z tego, że nie lubimy się dzielić. Im ten projekt będzie droższy i państwowy tym więcej się wyżywi.. podpięcie pod konto publiczne to kluczowa decyzja.

Oby trwała jak najdłużej.

W piątek Rafako, teraz rafamet spod skrzydeł arp.

Restrukturyzacja...

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

takie mam podejście. Domański zaora gospodarkę wydatkami na armię. już pieprzy, że mu mocny złoty przeszkadza. jaki on mocny ja się pytam? siedzi w średniej, ale on najchętniej by go spuścił w kanał. 3.8-3.7 to można powiedzieć, że mocny ale teraz?

Domański- wielkie rozczarowanie.

Piękna historia erbudowska z IPO.

Ja rozumiem, że chcesz sprzedać drogo, ale zachodzę w głowę jak to fundusze mogły kupić w IPO po tak horrendalnie wysokiej cenie, gdzie na rynku obok masz dużo tańsze biznesy?

Gdzie logika kupujących? jak wcześniej sprzedającego rozumiem, chce zjeść ciastko i mieć ciastko i jemu się to udało. Nie potrafię sobie tego wytłumaczyć.

naród się nie poznał na możliwościach spółki: elektrowoz.pl/transport/rafako...

cyt: Zasięgi autobusu elektrycznego mają wynieść odpowiednio 70 lub 140 kilometrów.

i piach: https://stooq.pl/n/?f=1654021

Sąd Rejonowy w Gliwicach wydał postanowienie o ogłoszeniu upadłości Rafako - poinformowała spółka w komunikacie.
Rafako złożyło wniosek o ogłoszenie upadłości spółki we wrześniu.

Teraz grzebać które banki będą miały odpisy. Zerkam na szybko i widzę tylko ok 50 mln PKO BP. ktoś tam będzie stratny. ta spółka od lat tak działa od emisji ratunku, do problemów.

Zobowiązań jest na 1.23mld PLN, domino musi polecieć. Szambo wybijało, wybijało i w końcu wybiło.

next.gazeta.pl/next/7,151003,3...

Tak się robi biznes na armiach, Czesi mają piękny biznes w tej branży od czasów Austro-Węgier. u nas PGZ nawet autobusy robi- po co na co?

edit: w poście wyżej miało być oczywiście Rosja dalej na zachód. Na wschód powinna patrzeć aby jej przyjaciel nie zaskoczył.

Po prostu nie wierzę, że Rosja pójdzie dalej na wschód. Kompletnie tego nie widzę. Po co, na co, z czym? Skoro już teraz ciągnie z Korei stary sprzęt. Rosja lepiej niech pilnuje dalekiego wschodu bo dzisiaj przyjaciel chiński jutro moze przyjść zapytać o kawałek ziemi, skoro tam już masa Chińczyków żyje po rosyjskiej stronie. Tam mają czego pilnować.

Albo jesteśmy w NATO i dajemy 2.5% na armię albo nie wierzymy w NATO. Wtedy i te 300 k nie pomoże. Pchamy w to ogromne środki, wiele za dług, ogromny skok długu, często w walucie za sprzęt, potem utrzymanie. Domański w tym roku poupychal trochę długu w USD, dolar puchnie, czołgi niespłacone. Nawet uczelniom dorzucają już obligacjami a nie gotówką. Muzeum też dostaje dotacje w obligacjach. Dziura zionie a oni p... Jak jest dobrze i bezpiecznie.

Tak, socjal też mnie wkurza.

Rozbudowa polskiej armii, która ma osiągnąć poziom 300 tys. w 2035 r., w tym 50 tys. Wojsk Obrony Terytorialne.

Powariowali wszyscy. Dług, inflacja nas nie opuści.

Nowe dno, piękna bessa na papierze. W20 godnie przywitany w tym roku i skasowany.

kolejne gwiazdy gajmingu: stooq.pl/n/?f=1653311&sear... games

cyt: CI Games rozmawia o finansowaniu dłużnym z bankiem i planuje zamknąć je w styczniu 2025 r., poinformował ISBtech prezes Marek Tymiński. Ocenia, że branża gamingowa zaczęła przypominać produkcję zachodnich filmów.
"Rozmawiamy o kolejnym finansowaniu dłużnym z bankiem, planujemy zamknąć finansowanie już w styczniu i zwiększyć znacząco poziom długu" - powiedział ISBtech Tymiński.

i pytanie, co może pójść nie tak?

bez przesady, nie takie zawiadomienia się umarzło. decyzja biznesowa. Nie sądzę, aby prokurator coś tutaj szukał na zwykłe zawiadomienie. Za państwowe nic tu się nie ugra, trzeba prywatnie.

Będę oglądał z boku i kibicował, chociaż znając realia naszego rynku nie widzę tutaj sukcesów małych. Rozmienieni przez rynek i koniec.

Oby tylko przez problemy branży w tym pewnie upadłości innych spółek rządzący nie uruchomili tarczy dotacyjnej dla branży. To już by była patologia w mojej opinii. Dotowanie branży gamingowej. Niech się sama oczyści, konkurencja zrobiła swoje.

https://stooq.pl/n/?f=1653363

cyt: 11 bit studios zamyka projekt produkcji gry komputerowej o kodowej nazwie "Projekt 8"

Jakie działania przewidujesz jakby poszło nie po myśli?

Ciekawy jestem co chcą zrobić mali. rzadkość na rynku aby mali coś działali.

Ile % sprzedaży daje ta argentyna?

i piach, teraz syndyk sprzeda to co znajdzie. Wiele nie znajdzie, jeszcze trudniej sprzedać.

25mln z 63mln, Spory udział według mnie jak na produkcyjną spółkę. Wspomniany comarch miał mniej, połowę mniej :)

Tutaj in plus sprzedaż, dobija 250 mln w rok. Trzeba rentowność poprawić i będzie ok no i płynność bo trochę za dużo długu odsetkowego jest. na razie pracują na banki i dziwiłem się tym odkupem.

Nie wiem, żaden fund tego nie kupi. Kto normalny kupi hak?

Popatrz na bilans odcinajac wnip, albo chociaż mocno obcinając. Wnip to połowa wk, sporo za dużo. Na moje prosi się o odpis 20 mln.

Kiedyś Comarch miał wnip na poziomie 13% wk, w IT :)

Ale już podpisana nie. Zresztą papier szoruje po dnie. Jak na spółkę W20 ma piękna historię od momentu debiutu w indeksie.

Słaby bilans tej spółki. Też się zastanawiałem po co ten odkup. Sporo odsetkowego długiu, wnip spory, też można to ściąć. Oglądać, nie dotykać.

nawet tak duże kontrkaty jak dzisiaj rzucili nie robią podbicia.

https://stooq.pl/n/?f=1652626

cyt: Budimex ma umowę na prace na linii kolejowej Kościerzyna-Gdynia za 1,28 mld zł netto

patrząc na skalę realizowanych kontraktów i na bilans, kapitały tej spółki to szacun, że są wciąż na rynku. Normalnie powinni ograniczyć pole działania, albo pozyskać kapitał bo na zyski chyba liczyć nie można.

kolejna spółka i czyszczenie magazynów z akcji przez fundy na koniec roku.

Orlen ma koszty i problemy i spore wydatki. Wydaje się, że to idealne warunki dla konkurenta i wzrost premii lądowej za import paliw. Orlen jako monopolista powinien podbijać marże w hurcie i w detalu, gotówkę skądś trzeba ciągnąć.

Rok temu dusili marże wyborcze, teraz z uwagi na stosunkowo niską cenę ropy, dolar też w średniej, normalnie aż się prosi podbijać stawki. Unimot może być tego beneficjentem jako importer.

Dokładnie o to chodzi. Jeleń na pewno się podzieli, on na drugie ma Uczciwy :)

do tego tutaj zysków brak, tak dywidend jak i od wzrostu akcji :) Rzucam tylko porównawczo co ile jest warte w tym kraju. 40m2 w Sianożętach nad morzem- stan deweloperski znajomy właśnie nabył za 800k wykończenie. brrr

Za to w kawalerkach te remonty coraz droższe no i ta fala nowych, mniejszych mieszkań narasta. Ccoraz trudniej wynająć na dobrych pieniądzach. Właśnie jestem na etapie zamiany najemcy, telefon nie dzwoni jak kiedyś, na szczęście poszło.

ten, tego... pod wodą są wszyscy którzy kupili i trzymają akcje od początku 2018 roku. Zero dywidend, 6 lat w zlew.

Większe potrafią dopiero kasować, pewnie było na forum: bigbaddice.pl/sony-zamyka-conc...

cyt: „Wstrzymujemy sprzedaż gry Concord, aby ustalić najlepszą drogę naprzód. Wszystkim graczom, którzy zakupili grę na PlayStation 5 lub PC, zostaną zwrócone pełne kwoty. Zwroty na PlayStation 5 zostaną automatycznie przekazane na pierwotną metodę płatności.”

podobno 100 mln usd, ale słyszałem już o 200mln.

gaming dorasta powoli do gałęzi gospodarki, którą trzeba będzie podpiąć pod konto publiczne ... tylko jaki program? Bo zdrowotny na pewno nie.

8 mln PLN i masz 20% w spółce. całe 20 kawalerek :) Coś się w tym kraju rozjechało. Są domy za miliony a biznesy za grosze.

ma ktoś kilka mieszkań do zamiany na 20% w spółce? Może grupowo, chętnie dołączę.

Informacje
Stopień: Kaznodzieja
Ostatnia wizyta: 5 września 2025 12:11:18
Liczba wpisów: 3 286
[0,76% wszystkich postów / 0,54 postów dziennie]
Punkty respektu: 190

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,237 sek.

gosurmqc
nxudnfvh
fajxenxm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 121,13 zł +375,61% 95 121,13 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dqimqtsi
xvcpcksv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat