Rozumiem Cię doskonale, bo miałem ten sam dylemat rok temu. Pozostałem w już posiadanym koncie IKE (w BOSiu) bo chciałem uniknąć zamieszania związanego z przesunięciami środków a obligacje skarbowe kupiłem „opodatkowane” na standardowych warunkach w PKO BP

Teraz żałuję, że nie przeniosłem konta do IKE. Ale kto mógł przewidzieć skalę bessy w tym roku? Teraz na IKE mam walory o niewielkim zysku za 2023r. (gdzie i tak bym zapłacił jedynie symboliczną „Belkę”) a przy wykupie obligacji skasują mnie na duża kasę

.
Ale „było - minęło” obecny rok uważam za zamknięty a kolejny , zakładam, będzie lepszy dla akcji i obligacji korporacyjnych, więc skarbówek już nie kupuję i pozostaję przy koncie IKE które mam
Przy okazji wspomnę, że kupując rok temu skarbówki w BM PKO BP wspomniałem pracownikom o swoich dylematach i planie przeniesienia IKE, ale, pomimo, że mam dość „zasobne” konto IKE, totalnie nie byli zainteresowani pozyskaniem nowego klienta.
Kiedyś kupowałem skarbówki także w oddziałach „zwykłych” PKOBP, ale skala niekompetencji pracowników mnie przerażała, więc obecnie bywam jedynie w Biurach Maklerskich tego banku gdzie pracownicy wykazują dobry poziom profesjonalizmu.