pixelg
Skaner fundamentalny - kapitalizacja NC - Wszystko o StockWatch.pl - Forum StockWatch.pl
AD.bx ad0a2
AD.bx ad0b
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

Skaner fundamentalny - kapitalizacja NC

frogger
0
Dołączył: 2011-09-06
Wpisów: 162
Wysłane: 25 stycznia 2012 21:11:43
Witam

może popełniam jakiś błąd - ale chciałem pofiltrować spółki wg kapitalizacji na NC. Wybieram kryterium kapitalizacji np. <500 mln (poprzedzająca wartość to 100 mln - więc zakładam, że wylistuję spółki z kapitalizacją między 100-500 mln zł). Niestety, wylistowują mi się spółki o dużo mniejszej kapitalizacji. To jakiś bug czy może robię coś źle?

Pozdrawiam

Frogger

Teresa
Teresa PREMIUM
0
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Dołączył: 2008-07-31
Wpisów: 4 710
Wysłane: 26 stycznia 2012 09:05:28
Wybierając kapitalizację <500 wybierasz wszystkie spółki z kapitalizacją poniżej 500mln.
Nie jest to, jak Zakładałeś, zakres od 100 do 500.
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...

frogger
0
Dołączył: 2011-09-06
Wpisów: 162
Wysłane: 26 stycznia 2012 10:08:35
W takim razie jak w prosty sposób obejrzeć sobie spółki z danego przedziału kapitalizacji?

Może rozwiązaniem było dodanie kryterium do tabelki wyników jakim byłaby kapitalizacja - wtedy możnaby sobie posortować - i sprawa załatwiona?

Pozdrawiam

Froger


WatchDog
WatchDog PREMIUM
0
Grupa: Bus Driver
Dołączył: 2008-07-25
Wpisów: 8 562
Wysłane: 26 stycznia 2012 14:26:33
W tej chwili rzeczywiście ten filtr jest szeroki i przez to niezbyt wygodny dla NC.
Wkrótce dodamy możliwość po prostu parametryzacji co do 1 mln zł, przez co będzie można precyzyjnie filtrować.

qobaPL
qobaPL PREMIUM
2
Grupa: SubskrybentP1
Dołączył: 2010-10-16
Wpisów: 187
Wysłane: 3 lipca 2020 13:39:40
Cześć,
czy istnieje w skanerze opcja ustawiania filtru obrotu np. MA(5) lub MA(20)?

Nie widzę takiej opcji, a w mojej ocenie byłaby baaaardzo przydatna.

Pozdr.
To be a rock and not to roll

Lukasz Konopko
4
Grupa: Bus Driver, SubskrybentP1, Zespół StockWatch.pl
Dołączył: 2011-06-22
Wpisów: 515
Wysłane: 3 lipca 2020 13:49:56
Cześć
W skanerze zaawansowanym jest
www.stockwatch.pl/stocks/Skane...
Pod suwakami możesz wybrać SMA obrotu, kursu, czy ilości transakcji.
Pozdrawiam

qobaPL
qobaPL PREMIUM
2
Grupa: SubskrybentP1
Dołączył: 2010-10-16
Wpisów: 187
Wysłane: 3 lipca 2020 13:52:06
Świetnie, bardzo dziękuję thumbright
To be a rock and not to roll

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,276 sek.

AD.bx ad3a
PORTFEL STOCKWATCH
Data startu Różnica (%) Różnica (zł) Wartość
01-01-2017 +147,77% +29 554,47 zł 49 554,47 zł
Logowanie

Zaloguj
Zapamiętaj | Rejestruj | Aktywuj | Odzyskaj hasło
AD.bx ad3b
AD.bx ad3c
AD.bx ad3d