Nie chcę być złośliwy, ale nie zapomnij wieczorem usunąć swojego postu, chyba, że podasz linka do informacji o tym, że za 4 lata cena akcji ekoexportu to będzie 50 PLN.
|
|
Emisja po 13 groszy jest już obejmowana, a cena aktualna to 9 groszy. Jak należy to interpretować?
|
|
7 maja NWZA z zamiarem przegłosowania uchwały o emisji 22 mln akcji. Przypominam, że spółka chciała pozyskać ok. 3 mln PLN. Zastanawiam się zatem jaka będzie cena akcji w tej emisji? A może jeszcze jedna będzie?
|
|
Dawniej nazywało się to 4Studio i spółka rzeczywiście zajmowała się m.in projektowaniem stron internetowych. Co do rozbieżności w FF to wydaje mi się, że właściwe dane są na stronie spółki, a nie na SW.
|
|
Zauważyłem brak tej perspektywicznej spółki na tym forum. Po wczorajszym spektakularnym wzroście kursu zdaje się, że warto zwrócić na nią uwagę. Planowany zysk netto na 2013 rok to prawie 2,7mln PLN. Spółka zamierza wypłacić dywidendę w roku 2014 w wysokości 8gr/akcję. Niepokój może wzbudzać chęć podwyższenia kapitału o kwotę prawie 3mln PLN do którego ma dojść jescze w pierwszym kwartale obecnego roku. Jeśli macie jakieś przemyślenia w tym temacie, zapraszam do dyskusji.
|
|
Temat:
IDMSA
Najważniejsi są ludzie, a myślę tu o nastawieniu personelu do klientów. Jak to wygląda w idmsa? Proszę przeanalizować wyniki prowadzonej przez firmę usługi asset managament. Czy takie rezultaty powinny osiągać osoby z uprawnieniami doradców inwestycyjnych? Jak na to patrzę to idmsa jawi się jako firma, której chodzi wyłącznie o prowizje, czy kient traci czy zarabia to dla tych ludzi nie jest istotne.
|
|
Kariera w europejskich pucharach będzie niestety krótka.
|
|
Z moich wyliczeń to ok.0,2 mln na każde 10 groszy w różnicy kursu euro.
|
|
Zapisy na akcje nowej emisji w dniach 27.07-10.08.2010
|
|
Na opowieści o wrażeniach będzie czas po zakończeniu notowań PP, czyli po 4 sierpnia.
|
|
Jak sądzicie, dlaczego chcą opublikować raport, którego publikacja była planowana na 15 czerwca już 12 kwietnia???
|
|
Nie jest dobrze, do przerwy 0:0 ze słabiutką Pogonią.
|
|
Sądzę, że będzie to krok wykonany we właściwym kierunku. Poprawi to zapewne pozycję do negocjacji z ewentualnymi sponsorami. Najważniejsze, że z sezonu na sezon widać pewien progres wyników.
|
|
Udział w lidze europejskiej wpłynie znacząco na przychody, a tym samym na cenę akcji.
|
|
Aktualna cena(7 PLN) przy próbie wyceny spółki metodą DCF odpowiada zyskowi rocznemu w wysokości 1,5 mln PLN.
|
|
Też subiektywnie: nie mniej niż 0,5 PLN, a najbardziej prawdopodobne to 0,7-0,8 PLN na jeden walor(z uwzględnieniem, że będzie ich więcej po zapowiadanych emisjach).
|
|