Temat:
SSI
witam
dla SSI podajecie c/z 14,6; wg moich obliczen powinno byc ok 25: zysk za ostatnie 4 kwartały ok 1 mln, 86,5 mln akcji, czy sie mylę?
|
|
Do Petronasa: Nie chcę się wymądrzać, ale pewnie mozesz wysłać pytanie do Spółki. Powinni szybko odpowiedzieć. Ja pisywałem kilka razy do różnych spółek i zwykle otrzymywałem odpowiedź. Poza tym na stronie Pulsu Biznesu jest chyba opcja zadaj pytanie spółce.
A jak otrzymasz odpowiedź to podziel się tutaj :-)
|
|
(on sam jest za, a zysk przeznaczył by na przejęcia).
dokładniej: powiedział ze albo na skup akcji albo na przejęcia
|
|
Temat:
VINDEXUS
Dzieki za odpowiedź. Ale chyba zakradł się błąd. Mam wrazenie, że 2,5 mln zysku Vindexus miał w całym 1 półroczu 2009. W 3q2009 było 1237k zysku, a w 3q2010 było 1191k zysku. To spadek o 4%, a nie o 52%. Ale nie ma o co kruszyć kopii, jeśli się mylę, to z góry przepraszam.
|
|
Temat:
WARIMPEX
Witam widze ze prawie rok od poprzedniego wpisu a kurs podobny. Wynik dziś podany moze nie rzuca na kolana, ale kolejny kwartał na plusie. I wywiad z prezesem pokazuje lepszą przyszłośc...
|
|
Temat:
VINDEXUS
Witam, dlaczego piszecie "Zysk netto kwartalny 1,19 mln zł, spadek o 53,2% kw/kw" ? Do którego kwartału porównujecie? w 3q09 zysk netto wyniósł 0,91 mln zł, a w 2q10 zysk wyniósł 1,28 mln. W zaden sposób nie ma spadku o 53%...
|
|
Temat:
RAWLPLUG
Witam. Dlaczego rating obniżony z BB do BB-? Przychody w górę, zysk netto 12-krotnie wyższy niż rok temu, gotówki w kasie więcej, zadłuzenie spadło... I rating też spada?
|
|