Temat:
SERINUS
Wyniki jak zwykle fantastyczne Mam tylko nadzieję, że rynek odpowiednio wyceni tak dobre informacje. Chociaż, jak to często u nas bywa, pewnie polecimy 10% w dół...
|
|
Temat:
SERINUS
Wydaje mi się, że publikowanie tak ważnego raportu po sesji, jest szkodliwe dla akcjonariuszy. Dzisiejszy spadek kursu, można tłumaczyć jedynie zniecierpliwieniem inwestorów. I ja sam, czuję się mocno zażenowany brakiem raportu w godzinach roboczych. O skutkach takiej polityki informacyjnej nie trzeba się rozpisywać - raport zostanie przeczytany tylko przez tych, którzy na niego czekają - nie zostanie zauważony przez innych inwestorów, którzy ewentualnie byli by chętni do wejścia w spółkę. Inna sprawa, że jestem ciekawy o której jednak ten raport się pokaże... strzelam, że o 23.59 no i źle strzeliłem - ale to już ostatnio u mnie norma...
|
|
Temat:
SERINUS
Dlaczego moderator rynku 3 razy nie zmienił widełek górnych? Może mi ktoś to wytłumaczyć ?
|
|
Temat:
SERINUS
Czy ktokolwiek czytał dzisiejsze doniesienia z Nigerii? Sprawa wygląda tragicznie Ciekawe jak bardzo przełoży się to na naszą "działkę"... Kod:mod: link i cytat, inaczej post jest do skasowania P.S. LINK www.tvn24.pl/-1,1731077,0,1,cz...CYTAT: "Czerwony alert przygotowujący na całkowite zamknięcie produkcji" ogłosił nigeryjski związek zawodowy pracowników sektora naftowego PENGASSAN. Strajk w Nigerii może poważnie odbić się na światowych cenach ropy."
|
|
Witam!
Czy ktoś ma pomysł na to co się wydarzyło dzisiaj na fixingu? Na tak dobrym rynku,spółka tak gwałtownie traci na ostatnich minutach handlu...
|
|
Temat:
SERINUS
sicc napisał(a):Czyli do 12 sierpnia tajemnicza spółka Titirus prawdopodobnie obejmie jakieś 16 mln akcji. Spółka będzie musiała wykonać ten ruch najpóźniej w dniu 11 sierpnia, bo 12 sierpnia będzie wymagane siano i nie będzie można żądać akcji. Zakłóżmy taki scenariusz. Ja uważam, że w takim razie jest to świetne info. Mam nadzieję, że Titirus kupi jeszcze trochę papiera z rynku i przekroczy 5 % a za nim wskoczą kolejni instytucjonalni, którzy jak zakładam, są w okolicach 4 %.
Idąc dalej tym tokie myślenia, można dojść do wniosku, że OML-42 jest klepnięte, bo dlaczego ktoś miałby wykonywać taki ruch- kupno skryptu celem zamienienia na akcje- skoro nie jest pewien swego.
Jestem optymistą- tym razem. A mógłbyś dookreślić czy to kupno 16 mln akcji odbędzie się na wolnym rynku, czy też będzie to transakcja poza rynkiem? Bardzo podoba mi się Twój scenariusz... także pozostaję optymistą :)
|
|
Czy ktoś wie, dlaczego po zawieszeniu notowań, mamy takie same górne widełki?
|
|
Temat:
SERINUS
Właśnie poszło info z Ukrainy :) Jest Bardzo pozytywne Na podstawie art. 62 ust. 8 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych oraz w nawiązaniu do raportów bieżących nr 24/2011 z 18 kwietnia 2011 r. i 13/2011 z 7 marca 2011 r. Kierownictwo KULCZYK OIL VENTURES INC. ("Kulczyk Oil" lub "Spółka") informuje, iż w Kanadzie, za pośrednictwem systemu SEDAR publikowana jest informacja prasowa dotycząca odkrycia nowej strefy gazu na Olgowskoje-9. O-9 jest drugim, wykonywanym od podstaw odwiertem na polu Olgowskoje od czasu przejęcia w czerwcu 2010 r. spółki KUB-Gas przez Kulczyk Oil. Znajduje się ok. 1,2 km na północny-zachód od odwiertu O-8. Prace nad odwiertem rozpoczęły się 5 marca 2011 r., a 4 kwietnia br. O-9 osiągnął głębokość całkowitą 2.638 m (TD). Testowanie odwiertu O-9 rozpoczęło się od grubej na 5,5 metra jednostki zbiornikowej w rezerwuarze dolnego baszkiru, znajdującej się na głębokości ok. 2,560 m (jednostka R37). Pomimo tego, że jednostka R37 stanowiła cel drugorzędny, interpretacja wyników wskazała, że cel ten rozciąga się poprzez obszar koncesji Olgowskoje. Tym samym udane testy jednostki R37 mają istotne znaczenie dla Kulczyk Oil, gdyż obecnie żadne rezerwy, ani zasoby nie są przypisane ani do R37, ani do żadnej innej podobnej jednostki z dolnego baszkiru znajdującej się na terenie tej koncesji. Gruba na 2 m sekcja jednostki R37 została sperforowana i była testowana w dwóch okresach. Podczas pierwszego testu przepływ gazu utrzymywał się na poziomie 1.200 Mcf/d przy zastosowaniu zwężki o średnicy 6 mm, w drugim teście gaz przepływał na stabilnym poziomie 762 Mcf/d przez zwężkę o średnicy 5 mm. Jest to pierwszy przypadek produkcji komercyjnych ilości gazu z dolnobaszkirskiej sekcji rezerwuaru, znajdującej się poniżej głównych horyzontów produkcyjnych pola Olgowskoje. Według obecnej oceny Spółki ta sekcja rezerwuaru składa się z ponad 7 potencjalnych jednostek zbiornikowych, rozciągających się wzdłuż obszaru koncesji Olgowskoje. Chociaż, ogólnie rzecz biorąc, w przekonaniu Kulczyk Oil produkcja komercyjnych ilości gazu z dolnobaszkirskich jednostek wymagać będzie pewnych form stymulacji, to warto zaznaczyć, że jednostka R37 dała komercyjne ilości gazu bez potrzeby stosowania takich działań. Udane testy otwierają drogę do potencjalnej nowej bazy zasobów Spółki. Wstępne wewnętrzne szacunki Spółki dotyczące nowych rezerw dla jednostki R37 to ponad 4 mld stóp sześciennych ("Bcf"). RPS Energy, niezależna inżynieryjna firma konsultingowa, w swoich wcześniejszych raportach nie przypisała żadnych rezerw ani zasobów do sekcji dolnego baszkiru pola Olgowskoje. Spółka zajmie się teraz testowaniem pierwszorzędnych celów w środkowym baszkirze, które są rozrzucone na obszarze pola Olgowskoje. Wkrótce rozpoczną się testy i oczekuje się, że prace zostaną zakończone do końca lipca br. Niniejszy tekst stanowi tłumaczenie wybranych części informacji prasowej powstałej oryginalnie w języku angielskim udostępnionej publicznie przez Emitenta na terytorium państwa jego siedziby, która w pełnej treści jest dostępna w języku angielskim na stronie internetowej http://www.sedar.com po wpisaniu nazwy Spółki KULCZYK OIL VENTURES pod adresem: www.sedar.com/search/search_fo... Ponadto tłumaczenie pełnej treści informacji prasowej dostępne jest na stronie internetowej http://www.kulczykoil.com
|
|
Temat:
SERINUS
Właśnie idą jakieś większe zlecenia po 10 k. Czyżby skup pod info ?
|
|
Temat:
SERINUS
Wydaje mi się, że przed chwilą te informacje dotarły do kilku inwestorów, ponieważ mieliśmy lekki spadek kursu. Mam nadzieję, że ta tendencja nie zaszkodzi spółce w stabilnym wzroście w długim terminie.
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
SERINUS
Do jakiej ceny została podniesiona rekomendacja???? I w jakim terminie???
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
SERINUS
Czy w tym tygodniu zostaną opublikowane wyniki za 1Q ?
|
|
Temat:
SERINUS
Wydaje mi się, że zarzuty pod adresem pana Prezesa są bezpodstawne. Czytałem ostatnie wypowiedzi Prezesa i nigdzie nie doszukałem się stwierdzenia jakoby mielibyśmy redukować zaangażowanie w spółce...
|
|
Temat:
SERINUS
No ok... ale dzisiaj w parkiecie, był artykuł o tym, jak to Wall Street Journal opublikował wiadomości dot. właśnie NIGERII !!!! Link: www.parkiet.com/artykul/104801...
|
|
Temat:
SERINUS
Panie Prezesie... rozumiem, że nie będzie wypowiedzi na temat NIGERII ?
|
|
Temat:
SERINUS
Powiem szczerze, że siedzę od rana, ale moja wiedza nie pozwala mi na wysnuwanie jakichkolwiek wniosków... jedno wiem - ktoś ma niezłą zabawę... zastanawiam się czy to jest LEGALNE????
Właśnie pomyślałem, że może nie ma chętnych na SPRZEDAWANIE akcji KOV... a przynajmniej nie po tej cenie.
|
|
Temat:
SERINUS
Na stronie Parkietu jest artykuł o KOV. Jego wydźwięk, tak samo jak informacje, które się dziś ukazały, są POZYTYWNE. Dlaczego zatem kurs spółki ZNÓW zniżkuje??? Zaczynam wierzyć w MANIPULACJE na tym walorze link www.parkiet.com/artykul/104242...
|
|
Dziękuję, za ładne podsumowanie faktów. Czyli czekamy na wygrane przetargi i poprawę koniunktury w budowlance.
|
|
Chciałbym odświeżyć temat. Od kilku dni, kurs spółki stoi w miejscu, mimo ostatnio wygranego przetargu na budowę budynków sądowych. Czy ktoś podzieli się przemyśleniami? Pozdrawiam
|
|
Czy ktoś wie, o której godzinie konferencja? Dzięki z góry za odpowiedź. EDIT: Sam sobie odpowiem :) 13 - 19.30 http://www.cdprojekt.pl/konferencje/ - link do oficjalnej strony konferencyjnej.
|
|
Temat:
SERINUS
Witam wszystkich. Jestem od niedawna akcjonariuszem KOV, a także początkującym inwestorem. Spółce przyglądałem się od samego początku, kiedy to pomimo słabego debiutu po jakimś czasie kurs wrósł tylko po to, aby na dzień dzisiejszy wrócić w okolice ceny emisyjnej. Jednak w ostatnim czasie zdecydowałem się na zakup tej spółki i szczerze mówiąc nie mam zamiaru "wyskakiwać" ze spółki wcześniej. Kulczyk nie jest najbogatszym Polakiem z przypadku prawda? Wie jak się robi interesy i jakie dziedziny są atrakcyjne. Jeżeli ludzie inwestują TAK JAK BUFFET, to czemu my Polacy nie możemy inwestować w naszego "Buffeta" pozdrawiam
|
|
Dzisiejsza sesja jest całkiem ciekawa... w ciągu 2 dni kurs spółki poszedł o 10% w górę. Jutro realizacja zysków?
|
|
Bardzo bym chciał, aby ta formacja okazała się poprawna :)
|
|
Drugi dzień notowania OPTKA rozpoczęły się na plusie. Mam nadzieję, że nie skończy się to tak jak wczoraj Tak czy inaczej do Maja jeszcze daleko. Ciekawe czy spekulacje na większą skalę dotyczącą sprzedanych Wiedźminów 2 pojawią się trochę wcześniej. A co z Preorderami? Z tego co przeczytałem w najnowszym CD-Action zostało złożonych zamówień na 7100 sztuk po 229,99 zł edycji kolekcjonerskiej Wiedźmina 2. To rekord jeżeli chodzi o polskie preordery. Te dane są z początku lutego. Ciekawe ile zostało złożonych preorderów na zwykłą edycję? ( np. na platformie Steam )
|
|
Absolutnie nie jestem znawcą analizowania takich raportów, ale na moje "młode" oko raport wskazuje na to, że spółka w tym roku wypracowała zyski, którymi zaczęła spłacać swoje zadłużenie. Konsekwencją tej strategii będzie jeszcze lepszy TEN rok, nie tylko przez Wiedźmina 2 ...
|
|
Na prawdę wielkie dzięki za wyjaśnienie. Cieszę się, że mogę liczyć na Waszą uprzejmość.
|
|
mrk napisał(a):zawiesili bo doszło do górnych wideł, a kiedy puszczą to już niestety zależy od fanaberii widłowego możesz wyjaśnić troszkę prościej? Nowy w tym jestem i nie rozumiem żargonu :)
|
|
Czy znana jest godzina opublikowania jutrzejszego raportu? Cena nieźle dzisiaj postraszyła!
|
|
Czy ABC nie miało dzisiaj wywalić jeszcze troszkę akcji? Czy to nie wpłynęło na kursik z rana?
|
|
Wydaje mi się, że inwestycja w tą spółkę okaże się dobra dopiero w maju. Wiedźmin ma się sprzedać w liczbie ponad 3 mln egzemplarzy :) Sam kupię jedną na pewno :)
Trzymam do Maja, zobaczę co dalej. Ale cóż, ja w tym nowy jestem...
|
|