PARTNER SERWISU
vredjcvg
bartek393

bartek393

Ostatnie 10 wpisów
Powoli mi to zaczna przypominac szukanie ropy naftowej, "niby jestesmy na polach, ktore mają zasoby, ale jednak nie potrafimy na nie trafic" hmmm... z tą informacją to tez tragedia, nawet nie potrafia odpowiedzieć co dalej z kontraktem z Łotwą i albo kompletuja informacje, dlatego jest kompletna kicha i boją sie tego oglaszac! sam juz nie wiem... i nie ma zbytnio nikogo kto znałby odpowiedz :-/

tomdoc jesteś w błędzie, ja tylko przypomne, ze urządzenia są projektowane na zasadzie „Customer Design” i wydajność jest uzależniona od potrzeb klienta oraz rodzaju odpadu. Nie wiem tylko dlaczego tak długo trwa podpisywanie kontraktu chocby z Łotwą, czyżby zostało wstrzymane dofinansowanie z unii, ale wydaje mi sie, ze by nas o tym poinformowali, choc ostatnio to z nimi roznie bywa. No nie powiem im dłuzej trwa ta stagnacja tym wieksze jest ryzyko inwestycji cwm10 a wy co o tym sądzicie??

Roberrto i dlatego nic nie piszą, bo nie dochodzą do nich żadne inne nowe wiadomości, w jednym z raportów napisali, że oni zrobili wszystko co mogli jako firma Aton, reszta zależy od drugiej strony... bądzmy cierpliwi, a zobaczycie bedzie nam to wynagrodzone.
W brew naszym pozorom, firma wie co robi, mamy dwa fundusze, a to potwierdza, ze nie tylko my widzimy szanse rozwoju spółki, wątpie by one zadowoliły się akcjami pp i zaraz je sprzedali, bo nie wchodziły by przed czasem kluczowym dla spółki (duze kontrakty i licencje)

Co do informacji to można się zgodzić, że tutaj nie wypadaja najlepiej, ale z drugiej strony co oni mają nam napisać... co miesiąc to samo - to było by chyba bez sensu :-))
Póki nie napiszą, że Szwajcaria, Estonia bądź Ameryka lub jeszcze kto inny nie wychodzą z kontraktów to nie ma się o co martwić. Tak jak było z BP- napisali że wstrzymują i wsyztsko jasne, a jak nic nie piszą to znaczy, że nic sie nie zmieniło! a jak wiemy procesy administracyjne potrafią trwać długi czas :-((
Matu masz racje wystarczy, że jednemu puszczą nerwy i kurs spada, ale myśle, że ci co zostawili sobie jakąś gotówke, nie martwi ich ten fakt :-)) a czuje, że w nowym roku Aton przyniesie nam dużo gotówki :-))) pozdrawiam akcjonariuszy

Cześć wszystkim akcjonariuszom.
Dowiedziałem się z poufnych wiadomości, że kontrakty ze Szwajcarią jak i Estonią, są jak najbardziej aktualne, problem polega tylko i wyłącznie na "procesach" administracyjnych, a to już nie leży w ich kompetencji. I nie mają żadnych informacji na temat, żeby coś sie waliło, bądż firme ciągneło w dół, w ręcz przeciwnie w firmie jest bardzo dobra atmosfera.
Jka bede wiedział coś więcej to sie odezwe, pozdrawiam

Chyba po raz pierwszy mamy do czynienia z tym, że coś zostało stworzone w Polsce i jest to zauważalne i doceniane (ukłon w ustawie o odpadach). I powinniśmy to wykorzystać, a nie zduszać lub sprzedawać za swoją granice. Jak historia pokazuje wszystko co w Polsce było dobre i robiło "karierę" za granicą (jak np. przemysł motoryzacyjny w latach po wojennych) było "zduszane" i zakopywane. Widzę, że autor tego artykułu jest właśnie taka osobą, która uważa, że wszystko co w Polsce jest złe i należy to wyrzucić. Gdyby tak było jak piszą w artykule to trzeba się zastanowić czy te wszystkie kontrakty i licencje były by na ustach Atona. Fakt jest jeden, Aton nie podbije rynku Polskiego, taki to już nasz urok. Owoce tego zbiorą amerykanie. A już na pewno nikt nie kupi kota w worku w tak trudnych czasach. A co do kursu 8.7 :)))) chętnie ustawie się z tobą po pakiet na 8zł, gdyz jak zacznie spadać to i tak nie zdążysz wysprzedać się nawet po 7,5 ;-)))

mathu napisał(a):

List to tylko takie otrzeźwienie - jak chcecie to kupujcie, ale wiedzcie że jeszcze nic się nie zmieniło, choć kurs pokazuje inaczej.

nic dodać, nic ująć :-))) i to jest chyba jedyne wyjaśnienie tej wiadomości, kródko i na temat. pozdrosalute

Matu masz racje, ale co może zrobić kurs, gdy nikt niechce oddawać przy 8,60, no chyba, że zaczniemy oddawać swoje pakiety ;-))) pozdrawiam

Hmmm.... nic się nie dzieje bez przyczyny, możliwe , że jest to zbicie kursu dla jakiegoś dużego gracza, choć ja bym obstawiał, że zarząd jest bardzo ostrożny w tym co robi i nie chciałby, żeby kurs odzwierciedlał przyszłośc, ale to co obecnie zostało podpisane i zrobione. Zawsze istnieje ryzyko, że coś " nie wypali" i myśle, że stąd to lekkie drżenie prezesa.Z drugiej strony kolejne umowy jak i licencje z USA, czy Szwajcarią oraz Estonia lub Łotwą ( nie pamiętam :-)) wiszą w powietrzu i można nazwać je "pewniakami" i stąd mamy taki kurs, a nie inny, dodając do tego, że spółka przynosi jak narazie straty, a od teraz zaczyna podpisywać =milionowe kontrakty, to wnioski same sie nasuwają, nie zapominajmy dlaczego będą emitowane pp, "przed strachem, że nei nadążą z produkcją" :-)))
Trzeba jescze wspomnieć o zmianie prawa w Polsce, ktore jest korzystne dla Atona, reasumując to wsyztsko, trudno będzie zatrzymać kursna poziomach o wiele, wiele wyższych:-))thumbright to są oczywiście moje wnioski :-)) a co wy, o tym sądzicie?

No i doczekaliśmy się infa ;-)) może nie takiego jak byśmy chcieli, ale z drugiej strony zimny pysznic się sprzyda, pod nowe wzrosty ;-)) Nie uważałbym, że to zatrzyma kurs akcji, gdyż jest za dużo kupujących, a mało sprzedających, z resztą przeważnie kupuje się przyszłość, a przyszłość wiemy jak się rysuje, a do tego mamu za 2 tygodnie pp i w kazdej chwili mogą wyskoczyć nowe umowy i chyba każdy chce wziąść w tym udział ... ;-))) co o tym sądzicie ... pozdrawiam

Hej.
Chciałbym wam zadac pytanie z innej beczki...
obsługuje mnie DMBZWBK i od 2 dni nie potrafie się zalogować tzn. za każdym razem mnie wylogowuje automatycznie nie wiecie co moze być?? mam antywirusa, słyszałem coś o ID dynamicznym, wiecie jak to zmienić?

Cześć wszystkim.
Mam do was pytanie w sprawie pp, gdyż jestem z tym do tyłu :-)
Jeżeli pp są ustalane 19 marca, to musze mieć też tego samego dnia gotówke na akcje pp, czy moge sprzedać następnego dnia akcje i dopiero wtedy zapłacić za pp ??Think

O kilka leszczy mamy dziś mniej, ewidentnie było widać, że ktoś się wysprzedał, czyżby cierpliwości było mało?? Jak widać kurs ma swoją ostoję w granicach 5 zł, czuje że coś pozytywnego wisi w powietrzu, przy innych spółkach juz dawno bylibyśmy dużo niżej. Kurs zbyt długo się kisi w granicach 5zł, jak nie potrafi wystrzelić w dół to wystrzeli w góre :-)) innej drogi nie ma ...pozdrawiam cierpliwych salute

Helo :-)))
Jak widać biznes M.W Trade i Magellana jest nie tylko lekarstwem dla słożby zdrowia, ale i dla udziałowców spółki w czasie "kryzysu". Podane szacunkowe liczby mówią same za siebie :-))) Jeżeli dzisiejsze wzrosty na głównych giełdach i indeksach Polskich zachowają się to będzie gorąco na papierku M.W Trade :-))

Witam wsyztskich "atonistów" ;-))
To mamy okazje do kupna :-))) Szczerze to wacham się czy wejśc teraz, czy w przyszłym tygodniu, jest silna tendencja na indeksach, nie wspomne już na giełdach światowych, z analizy technicznej wynika, że spadki się pogłębią i to znaczniej ( ale to tylko analiza techniczna) znając ludzi i ich paniczne podejście, chyba kupie w poniedziałek ;-))
A jaka jest wasza opinia ??

-19% rzeczywiście emocje biorą górą. Jestem pewien, że 60% osób nie przeczytało dzisiejszego komunikatu, a 30% robiło to nie dokładnie. Obydwa komunikaty są bardzo dobre.
Ci któzi inwestują długofalowo moga sie cieszyć, a powody do zadowolenia są przynajmniej dwa:
- pierwszy to:W najbliższym czasie spodziewane jest wejście w życie przepisów umożliwiających unieszkodliwianie odpadów azbestowych w urządzeniach przewoźnych oraz unieszkodliwianie odpadów medycznych i weterynaryjnych technologią mikrofalową. W związku z tym Spółka spodziewa się zwiększonego zainteresowania swoimi urządzeniami typu: ATON 500BW, ATON BWW, ATON 200 etc
-drugi to: W ocenie Zarządu Spółki, posiadane obecnie zasoby finansowe nie pozwolą w pełni zrealizować potencjalnych zamówień oraz sprostać zwiększonemu popytowi na te urządzenia. Tym samym istnieje ryzyko niezrealizowania części zamówień lub też zrealizowania ich z opóźnieniami. Nowa emisja związana jest zatem z koniecznością pozyskania przez Spółkę środków na pokrycie wysokich kosztów budowy urządzeń.

DO dam tylko, że spółka ma podpisanych wiele listów intencyjnych, oraz prowadzi szereg zaawansowanych rozmów dotyczących sprzedaży urządzeń do unieszkodliwiania odpadów azbestowych oraz unieszkodliwiania odpadów medycznych i weterynaryjnych. Ich realizacja nie była dotychczas możliwa z powodu występujących ograniczeń prawnych.
thumbright A co do ceny emisyjnej, to uważam, że wiedzą co robią, w końcu spółka nie pokazała jeszcze zysku, tylko wszystko jest przednią :-))) Poczekajmy na podpis prezydenta, a umowy kupna się wysypią, dodając do tego amerykanów, oraz duże zainteresowanie w samej europie, to rzeczywiście pp za 1,50 moża uznać za prezent:-))
To są oczywiście moje "przemyślenia" które opieram na komunikatach, kazdy powinien podejść do tego indywidualnie i sam ułożyć sobie plan,a juz napewno nie iśc za tłumem :-))
s wręcz przeciwnie :-))) pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 13 kwietnia 2011 12:47:20
Liczba wpisów: 17
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,263 sek.

ovcuosoo
qhkzpcne
ycymzcgu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xwwxzeiy
panhwegg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat