Temat:
GANT
Dosyć ładnie to wygląda na świecowym tygodniowym.Zadziałała linia wsparcia z dołka 31.10.08 i 20.02.09 i ładny młotek powstał.
|
|
Temat:
GANT
Kamil napisał(a):Ośmiomiesięczna korekta trzymiesięcznych wzrostów? Buahaha. kończy. Co prawda nie spodziewałem się że wyjdziemy z niej tą stroną  Tak czy siak poczekajcie na mnie ze wzrostami bo zamierzam się doinwestować, a to musi jeszcze trochę potrwać  Gant to solidna spółka, rynek w końcu to doceni. Wydaje mi się że sam sobie zaprzeczasz.cyt:"Po prostu mamy konsolidację, która najwyraźniej wreszcie się kończy"Jeśli to jest zwykła konsolidacja to wybicie nastąpiło dołem,czyli obowiązuje dalej tręd spadkowy a po tak długiej konsolidacji tręd ten może sie utrzymać jeszcze bardzo długo.Będę się upierał że jesteśmy w korekcie wzrostu od października 2008 do maja 2009 która przybrała trend boczny ale jednak korekty bo jej koniec przewiduje na okolice 16 zł.
|
|
Temat:
GANT
siekoo napisał(a):maaniek napisał(a):Od 18.02.09 do 12.05.09 wzrost na walorku wynosił 313%.Teraz jest zwykła korekta tego wzrostu.Zniesienie 61,8% tego wzrostu wypada idealnie w okolicach 16zł.Gdy pociągniemy linie trendu tej korekty ze szczytu 12.05.09 do 17.11.09 jako linie oporu.I równoległą linie wsparcia po dołkach 20.04.09 ,22.06.09 i 10.07.09 do chwili obecnej ,także wsparcie znajdzie sie w okolicach 16zł.W ten sposób przedstawia nam sie 3falowa korekta w kanale skierowanym ku dołowi po którym wybicie zgodnie z zasadami AT powinno mieć wybicie w góre.Również jestem optymistą i myślę że dołek tej korekty może być minimalnie w okolicach 16 zł. no nie wiem, dla mnie korekta to krotszy okres spadkow, po dluzszym okresie wzrostow, ale moge sie mylic 300% w 3 miesiące.Kurs musiał jakoś odreagować.A że nie było silnej korekty spadkowej to korekta ta odreagowała rozciągnieciem w czasie.Myśle że niema co panikować,tylko odczekać
|
|
Temat:
GANT
Od 18.02.09 do 12.05.09 wzrost na walorku wynosił 313%.Teraz jest zwykła korekta tego wzrostu.Zniesienie 61,8% tego wzrostu wypada idealnie w okolicach 16zł.Gdy pociągniemy linie trendu tej korekty ze szczytu 12.05.09 do 17.11.09 jako linie oporu.I równoległą linie wsparcia po dołkach 20.04.09 ,22.06.09 i 10.07.09 do chwili obecnej ,także wsparcie znajdzie sie w okolicach 16zł.W ten sposób przedstawia nam sie 3falowa korekta w kanale skierowanym ku dołowi po którym wybicie zgodnie z zasadami AT powinno mieć wybicie w góre.Również jestem optymistą i myślę że dołek tej korekty może być minimalnie w okolicach 16 zł.
|
|
Temat:
GANT
Będzie dobrze.Ja tu widze potężną formacje flagi.Formacja ta powinna się kształtować kilka tygodni ta już ma kilkadziesiąt tygodni.Ale czasami takie cuda się zdarzają.Dopełnienie formacji to spadek na zamkniecie do około 17,50zł,potem już tylko up.
|
|
Temat:
GANT
Od kiedy można obracac PP Ganta?Bo na jutrzejszą sesje zlecenie nie wchodzi?
|
|
Temat:
GANT
Dzieki
|
|
Temat:
GANT
Wczoraj kurs na zamkniecie wynosił 22,82zł dzisiaj kurs odniesienia wynosi 21,52zł co sie stało ze 1,30zł?
|
|
Temat:
GANT
polmoney napisał(a):update po piątkowej sesji. widzę pewną analogię z układem świeczek z sierpnia (w czerwonych kołach)  kliknij, aby powiększyćnajbliższe wsparcie 23,80-23,90; opór 24,88-25,00  he he No to powinna nastąpić przemienność fal i wybić teraz w górę.
|
|