Temat:
PULAWY
Dzięki za wyjaśnienie anty-tereso, wyjechałem na kilka tygodni i ta emisja trochę mnie zaskoczyła.
|
|
Temat:
PULAWY
Czy cena emisyjna 44zł oznacza że np. za w procesie zamiany 40 akcji Puław na 100 akcji Azotów Tarnów będę musiał dodatkowo zapłacić 100 * 44 = 4400zł?
Chyba nie rozumiem mechanizmu tej zamiany, czy ktoś z forumowiczów mógłby mi wyjaśnić do czego w tym przypadku służy "cena emisyjna" jeśli intencją oferty jest zamiana akcji jednej spółki na akcje innej?
|
|
Temat:
PZU
WatchDog napisał(a):Jakie wspaniałe źródło! Zajrzałeś głębiej, jakie masz wnioski? Niestety nie znam się na branży, mam nadzieję że bardziej doświadczonym się przyda :-)
|
|
Temat:
PZU
WatchDog napisał(a):... Dane wejściowe to finanse i trzy punkty odniesienia na mapie światowej. Pierwszy: wydatki na ubezpieczenia na głowę obywatela są (były w 2003 - nowszych danych nie mam) w Polsce kilkanaście razy mniejsze niż w rozwiniętych krajach Unii. www.ssb.no/english/magazine/ta...... Nowsze dane można znaleźć na stronach OECD (wydatki per capita są tam nazywane "Density"): www.oecd.org/document/28/0,334...
|
|