oemwwzui
Advertisement
PARTNER SERWISU
fsmwzvwn
Zygson

Zygson

Ostatnie 10 wpisów
GRA na giełdzie nie bez powodów nazywana jest grą:) Ale pamiętajcie, cierpliwość jest cnotą:)

Kurs zwyczajnie odbił się od szczytu z Października, nie oczekiwaliście chyba, że będzie rosło zawsze? (to nie chwast, tylko akcja)

Jak spadnie do 14, czy 13,70 w zależności od ogólnych nastrojów znowu trza kupić i jechane spowrotem.

"Bank Pekao SA podejmie decyzje dotyczące dywidendy z zysku za 2009 rok w I kw. 2010 roku, poinformował we wtorek wiceprezes banku Luigi Lovaglio."

Info z Listopada. Nowsze są, ale bez podanego źródła.

Pozostaje czekać.

Problem ze związkami jest jeszcze jeden. Oni nie wiedzą o co tak naprawdę w tym powinno chodzić, zamiast dbać o dobro wspólne, czyli miejsca pracy, dbają tylko o swoje portfele. Znam przypadek, w którym pracodawca nie mógł wyrzucić pracownika za kradzież, bo ZZ się przeciwstawiły, że niby pracownik kradł przez złą sytuację materialną. Nie mówiąc już o wielu innych tym podobnych tematach. Stoczniowcy np. sami sobie winni, zamiast brać po 150 nadgodzin co miesiąc, płatnych oczywiście podwójnie, mogli zatrudnić drugi komplet pracowników, godzinowo wyszłoby to samo, a kasy tylko 2/3 by przeznaczyli na wypłaty. PGE się podniesie, spokojnie:)

Wszystko fajnie, tylko czemu spadek po takim info? Nie ukrywam, że nie jestem starym wyjadaczem i giełdy nie mam w małym paluszku, więc jeśli ktoś rozumie czemu Pgnig jest tak niewrażliwy na wszelkie dobre infa, niech się wypowie.

wkm3 napisał(a):
Zygson napisał(a):
Hehe, mój pierwszy post:)

co do AT, bardzo ciężko dopatrzeć się czegokolwiek, strasznie niskie wolumeny, bardzo małe zainteresowanie powoduje, że można się coprawda dopatrzeć formacji, np trójkąta zniżkującego. Problem taki, że jest trochę za dużo zwrotów, a za mało przepływu akcji. Ja kupiłem za drogo, wierzę w skok ponad 12.30. i jak tylko to nastąpi uciekam z tego kwitu
:)

Dzięki za pogląd, rozumiem, że powód to nisie wolumeny, czy ,,całokształt'':)

Całokształt raczej nie. Jesteśmy krajem zacofanym energetycznie, przez co firma produkująca to, czym trudni się STĄPORKOW powinna mieć co robić, jednak coś się zacięło od kiedy wznowiono pomysł pt. elektrownia atomowa w Polsce. Dodatkowo można zauważyć wzrost zainteresowania limitami emisji CO2, które można sprzedać, przez co wszystko co kojarzy się ze spalinami trochę zbladło. Przynajmniej ja to tak widzę. Ciężko coś prognozować dla Stąporkowa.

Pgnig wygenerował wczoraj sygnał kupna, oby trwał jak najdłużej:) osobiście uważam, że ciężko będzie przejść 3,95 a jak to się uda, to do 4,10 dojdzie dość łatwo, i będzie się tak bujać w zakresie 3,7-4,10.

Hehe, mój pierwszy post:)

co do AT, bardzo ciężko dopatrzeć się czegokolwiek, strasznie niskie wolumeny, bardzo małe zainteresowanie powoduje, że można się coprawda dopatrzeć formacji, np trójkąta zniżkującego. Problem taki, że jest trochę za dużo zwrotów, a za mało przepływu akcji. Ja kupiłem za drogo, wierzę w skok ponad 12.30. i jak tylko to nastąpi uciekam z tego kwitu
:)

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 22 marca 2023 09:34:47
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,235 sek.

rtghpppb
dkijrhqf
plrcfvaw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kwxdflxd
yvjvcgar
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat