Temat:
ONE2ONE
Bronek napisał(a):Dla mnie jest to bardzo ciekawe info o Comtice. Poszedłeś daleko w swoich poszukiwaniach (KRS)! Zapraszam do wypowiedzi bezpośrednio na SW. Apropo Comtica, to znalazłem ich stronę na facebook.com www.facebook.com/pages/Comtica...Widać, żę coś tam informują :) -> szybciej nawet niż na ich stronie firmowej. Widać, że zrobili nowy serwis dle Eurozet - http://www.planeta.fm Dodatkowo można się dowiedzieć, że ich platforma video multiscreen.tv jest powoli wdrażana na serwisach grupy Infor.... wiec może jeszcze coś z tego będzie :)
|
|
Temat:
ONE2ONE
ELEMEL napisał(a):To może ja zapytam wprost. Jakim sygnałem jest ta transakcja? Nie wyczuwam tu jakiegoś dużego sygnału. To, że MCI chce wyjść z One-2-One wiadomo już od dawna. Trafił się dobry kupiec na mała część pakietu po dobrej cenie to sprzedali. Myślę, że po prostu MCI potrzebowało troche gotówki na operacyjne działanie.
|
|
Temat:
ONE2ONE
WatchDog napisał(a):Czasem się zastanawiam, czy autorzy tych komunikatów mają płacone od liczby znaków. 5,5 KB tekstu poszło żeby napisać, że "Pan Janik kupił od spółek p. Czechowicza niecałe 250 tys. akcji O2O po 7,20 zł.". Patrzę na kurs rynkowy i to jednak spora premia jak na taką niedużą ilość. Patrzę na wyceny i zupełnie nie umiem sobie tej ceny uzasadnić wynikami historycznymi. Może to tanio jak na skalę pieniędzy, które przyniosą nowe deale. No widzę, że za dużo tekstu żeby czytać ze zrozumieniem :) Z tego komunikatu wynika, że MCI sprzedało 3,7% akcji do jakiegoś funduszu finansowego/PE A Pan Sylwester Janik jest jednym z manadżerów MCI który ma dostęp do informacji poufunych i przekazuje informacje o zawarciu takiej transakcji jako przewodniczący rady nadzorczej jednego z sub funduszy MCI.
|
|