PARTNER SERWISU
vkwvymkd
Parow

Parow

Ostatnie 10 wpisów
Kto widzi RGR, ten pakuje i siedzi cicho. Ja zapakowany, to Wam powiem,: to ksiazkowy RGR. Wszystkie informacje wokol mnie niewiele interesuja, ale to bardzo dobrze, ze duzo ich jest...

wyborcza.biz/biznes/1,100896,7...

kliknij, aby powiększyć

Moim zdaniem sa dwa scenariusze na najblizszy czas:

1. Wybicie wzdluz linii trendu z dnia 16.11
2. Konsolidacja w kanale 3.9 - 5.1

Tragicznego zalamania chyba byc nie moze. Za duzo ludzi nakupilo akcje wlasnie w cenie 3.9-5.1, a poza tym nadzieja w spolke jest naprawde duza i potrzeba tragicznej informacji do wyjscia z inwestycji. Jesli akcjonariusze wybaczaja obecne wyniki finansowe, to sami ocencie, co musialoby sie stac, zeby odwrocic trend.

Tekst ten nie jest rekomendacja.

Wielkie dzieki! Probowalem wlasnie uporzadkowac sobie wszystko w excelu, ale do takiego arkusza bylo mi daleko. Profeska. Wiecej takich inicjatyw!

Witam na forum, jestem tu nowy.

Co do ATONa: Smiem przypuszczac, ze oplaca sie nawet teraz wejsc w inwestycje. Chociaz osobiscie poczekalbym jeszcze z dzien, dwa, byc moze kurs osiadzie na oporze w granicach 3,5-3,7, a potem pytanie, do ilu uda sie dojsc. Spółke czeka dużo pozytywnych informacji, pod które teraz rozgrywa się gra. Najbliższy ważny punkt: 16 listopad i drugie czytanie ustawy. Sęk tkwi w tym, że panuję powszechne przekonanie, że to DOPIERO drugie czytanie.
"Proces legislacyjny w Polsce" napisał(a):
(...)Jeżeli w drugim czytaniu projekt nie został skierowany ponownie do komisji wówczas można niezwłocznie przystąpić do trzeciego czytania, które obejmuje przedstawienie przez posła sprawozdawcę poprawek i wniosków zgłoszonych podczas drugiego czytania, a następnie głosowanie.

A może AŻ?

Póki co nie znam żadnej metody wyceny spółki, co pewnie jest jeszcze trudniejsze dla niedziałającego projektu, ale, jeśli wierzyć raportom kwartalnym, dnia 30.09 C/WK wynosiło 1.0 przy cenie 2.6 - 2.7. Także dla spółki HT obecna cena nie dyskontuje praktycznie niczego, prócz wcześniejszy obaw, że spółka po prostu nie wypali.

Ale żeby powalczyć o obiektywizm, podrzucę pare consów. Otóż zastanawia mnie, czemu firma działająca od paru ładnych lat z niby rewolucyjną i tańszą technologią nie potrafiła sprzedać żadnego produktu? I to na rynku wszelako rozumianej ekologii, zdrowia i innych pedalskich haseł promowanych przez rządy i nasze społeczeństwo. Co jest nie tak? O czym MY tutaj nie wiemy? Następna sprawa: był ktoś z Was w siedzibie spółki? Notowana na NC firma, mająca przynosić miliony, w tym samym budynku, co poprzednie FIREMKI pana Dr inż. Parosy. Co do hali: szczerze mówiąc to tak do końca nie chcę mi się wierzyć, że tam coś poważnego powstaje. A prezes Pasztet? Może tu tkwi błąd? No i kolejne pytanie: jak wielka jest cierpliwosc akcjonariuszy do ufania w obietnice a nie w liczby?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 30 kwietnia 2010 02:00:59
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,195 sek.

mkepfhki
oykvefgv
chnavrgy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dmbgylys
fkatvctb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat