Temat:
ELBUDOWA
|
|
I teraz wyobraź sobie co się stanie, gdy ELB nie dostanie na to wszystko co wymieniłeś finansowania...
|
|
btw: czy ktoś z Was ma wiedzę jaki wpływ na pozostałe kontrakty ELB będzie miało cofnięcie gwarancji bankowych/finansowania? Ze swojej strony obawiam się kaskadowego rozwoju problemów (kolejne kary za zerwanie/niedotrzymanie warunków umów)
|
|
investkid napisał(a):powtorka historii PBG. choc mam nadzieje ze fundy cos będą chcieli naprawiac a nie opychać akcje. Już trzeci (?) fund wychodzi... a to są insiderzy którzy mają zdecydowanie lepszy wgląd w spółke niż my. Nie wiem czy będą chętne dokapitalizować spółkę skoro same muszą wyprzedawać w związku z tzw. "suwakiem". A jaki inny zewnętrzny inwestor da kasę na szybko bez przeprowadzenia porządnego due dillegence?
|
|
Nie widzę żadnych fundamentalnych przesłanek uzasadniających aż tak głębokie spadki w ostatnim czasie. Automaty SW wskazują na spore niedowartościowanie. Wg. moich skromnych analiz potencjał do zmiany trendu i wzrostu jest dużo większy niż do dalszych spadków, szczególnie biorąc pod uwagę ostatnią poprawę sentymentu do spółek energetycznych.
Może ktoś z ekipy SW pokusiłby się o analizę tej spółki?
|
|
Czy ktoś z Was posiada skan/zdjęcie tej listy wierzytelności, albo planuje wybrać się do Sądu? Byłbym wdzięczny za podesłanie jej na priv.
Pozdr, Jew
|
|
DRIVER77 napisał(a):Dziś otrzymałem drogą pocztową pismo z GCI. Tzn 2 pisma w jednym. Jedno od Nadzorcy Sądowego o jego działaniach,drugie od spółki (obszerne 6 stron A4). Wyjaśnienia od momentu upadłosci do dnia dzisiejszego. Na dniach nastąpi propozycja konwersacji na akcje z pierwszeństwem do dywidend i wprowadzeniem do obrotu,zgromadzenie wierzycieli,głosowanie itp. To takie najistotniejsze info z 6 stron Której serii to dotyczy? GCI0414?
|
|
Może podaj źródła tych rewelacji. Co do ostatnich newsów dot. CF: - sąd oddalił wniosek o upadłość (brak kasy w spółce na jej przeprowadzenie) - giełda (znowu) tymczasowo zawiesiła obrót akcjami CF (brak sprawozdania)
|
|
Dla mnie przy tak wysokim ryzyku oprocentowanie jest śmiesznie niskie. Powinno wynosić co najmniej WIBOR+10 :)
|
|
Pytania dotyczące obligacji serii W (GCI0414):
1) Jak Pan ocenia (bazując na Pańskim doświadczeniu) jakość zabezpieczenia obligacjii serii W (prawo użytkowania gruntów Armada Development S.A.) w kontekście szans na jego upłynnienie, a następnie zaspokojenie z tego tytułu rozszczeń obligatariuszy? a) Jakie widzi Pan ryzyka związane z procesem egzekucji tego zabezpieczenia? b) Jak długo zwykle (bazując na Pańskim doświadczeniu) trwa egzekucja takiego zabezpieczenia oraz z jakim dyskontem w stosunku do wyceny takie zabezpieczenie jest upłynniane? c) Jak Pan ocenia kroki które zamierza podjąć AH (Copernicus) w stosunku do Armada Development w celu odzyskania wierzytelności? Na ten moment AH zebrał (na pewno od części obligatariuszy) zaliczki na poczet dochodzenia należności oraz nieskutecznie wezwał Armada Development do zapłaty należności.
|
|
Klaudynka napisał(a):jewgienij napisał(a):Ja też. Zaryzykowałem :)
Działki Armady to wg. wyceny z 2011 ponad 22mln. Suma zobowiązań z tych obligów to 17.5mln
Dobre. A o II miejscu w KW to zapomniałeś? Sprawdziłeś chociaż aktualny stan w KW? Choć w egzekucji "dwójki" wypadną, to inna sprawa... Ok, a sprawdziłeś, jakie jest przeznaczenie tych "działek"? A kto kupi staw? A jak wyodrębnić działki do nowych KW spod hipotek obligacyjnych? - czytaj: kto kupi całość? AH mydli wam oczy. W KW np. dla KA1Y/00058389/4 w DZIAŁ IV - HIPOTEKA widzę tylko jeden wpis związany z Obligacjami serii W. Jakie więc II miejsce? Oświeć mnie proszę jeśli coś przeoczyłem.
|
|
Ja też. Zaryzykowałem :)
Działki Armady to wg. wyceny z 2011 ponad 22mln. Suma zobowiązań z tych obligów to 17.5mln Ciekawe ile uda się odzyskać z tego?
Pytanie do znawców: Czy jak trwa postępowanie upadłościowe to AH jest w stanie skutecznie przeprowadzić egzekucję?
Pytanie nr. 2: Czy jeśli AH nie zaspokoi nas do końca z tych działek to czy reszty możemy dochodzić w ramach ewentualnego postępowania likwidacyjnego (chyba na to się zanosi)?
|
|
Temat:
CASHFLOW
Koniec roku się zbliża, a decyzji sądu ws. upadłości wciąż brak. Spółka nawet nie potrafi zapanować nad swoimi papierami i przygotować raportu okresowego.
|
|
Ostatnia dzisiejsza sesja elixirowa nie przyniosła upragnionego przelewu (DM BPH) :( Czy jest na forum ktoś kogo Minox spłacił przez KDPW?
|
|
DM BPH nic
|
|
|
|
Szukam osoby/osób którym udało się uzyskać sądowy nakaz zapłaty (EPU) przeciwko Minox'owi. Prośba o kontakt na prv.
Dzięki i pozdr, Jewgienij
|
|
MONTANA napisał(a):25.06 na forum bankier.pl ukazał się wpis dotyczący wykupu obligacji Minox. Czy to dotyczy tego przymusowego rolowania, czy to jakaś nowa wiadomość? Pieniędzy jakoś nie widać. www.bankier.pl/forum/temat_re-... Moje obligacje w dalszym ciągu nie wykupione.
|
|
Dawid123 napisał(a):Ciekawe jak będzie z notowaniem serii B na giełdzie skoro nie spłacili w całości serii A. Mam nadzieję że giełda nie dopuści do obrotu obligacji po takiej wpadce, przynajmniej dopóki nie wykupią serii A w całości. W sumie to było przymusowe rolowanie a nie wykup! Ciekawe czy z serią B będą takie same problemy i będzie kolejne przymusowe rolowanie na serię C, potem na kolejne litery alfabetu. O ile dobrze pamiętam w projekcie porozumienia nie było żadnej wzmianki na temat woli dopuszczenia obligacji serii B do obrotu na Catalyst. Obligacje również nie miały być ewidencjonowane w KDPW.
|
|
Temat:
IVMX
Wyniki spółki na tle zeszłorocznych nie wyglądają tak źle. Perspektywy dla spółki wydają się bardzo dobre, a kurs od dłuższego czasu utrzymuje się na niskim poziomie. Czy ktoś wie co jest grane? Kod:mod: więcej konkretów prosimy. "nie tak źle" - a jak źle? "perspektywy wydają się dobre" - jakie, dlaczego?
|
|
Ciekawe jak i czy Spółka rozliczy resztę. Technicznie mogłaby to zrobić teraz poprzez KDPW, skoro osiągnęła swój cel (rolowanie większości obligacji). Również nie zdecydowałem się na "Porozumienie". Nie dostałem też odpowiedzi ani wpłaty na WDZ. Moje maile pozostały bez odpowiedzi, a miły Pan Przemek (prawnik wynajęty przez Spółkę) tylko ogólnie zapewnił, że "Spółka będzie dążyć do spłaty wszystkich obligatariuszy".
|
|
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Znów przesunięcie terminu sprzedaży nieruchomości bez informowania rynku o przyczynach tego przesunięcia. Mam nadzieję, że tym razem sprzedaż się uda, a środki ze sprzedaży zostaną spożytkowane na likwidację tej "zacnej" spółki, o ile wcześniej Pan Prezes się do nich nie dobierze. Lektura artykułu z PB uświadomiła mi, że jest to bardzo prawdopodobny scenariusz.
|
|
To: wszyscy którzy podpisali porozumienie
Czy Minox coś już Wam wypłacił?
|
|
Byłbym również wdzięczny za wskazówki. Tel. do Copernicusa jest martwy. Na dwa podane w tym wątku maile nikt mi nie odpowiedział. Kopia SD wysłana do Copernicusa z pismem również nie doczekała się odpowiedzi.
|
|
A ja się pytam raz jeszcze: czy udało się komuś ustalić kto jest Administratorem Zabezpieczenia obligacji serii A?
Z tego co mi wiadomo jest to jakaś Kancelaria Prawna (nie ta która zajmuje się omawianym "porozumieniem")
|
|
Dzwonili do mnie z DM i powiedzieli, że ktoś z Copernicus'a chcę się ze mną skontaktować w sprawie GCI. Podali mi nr. tel., niestety cały czas zgłasza: "abonent czasowo wyłączony". Czy ktoś z Was wie co się kroi? Może ruszyli z egzekucją hipoteki?
|
|
_olo_ napisał(a):O ile się orientuję to zabezpieczenie stanowią akcje spółki. Tylko, że przy emisji obligacji stanowiły one ok 50% akcji a teraz po emisji kolejnej serii akcji tylko ok 8%. Ich wycena to chyba 25gr a ta cena nie jest możliwa do uzyskania teraz na NC. Więc istnieje prawdopodobieństwo, że nie zechcą ich wykupić. Do tego dodam, że jeden z byłych członków rady nadzorczej (będzie głosowane jego absolutorium na WZA) jest powiązany z głównymi akcjonariuszami spółek: PSW Capital www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...KCSP www.stockwatch.pl/forum/wpis-n...i Depend (mniejszościowym). Czy ktoś wie kto jest tym administratorem zastawu? Nie potrafię tego wyczytać z Noty Informacyjnej Byłbym wdzięczny za dane adresowe tegoż administartora.
|
|
robertokot25 napisał(a):Czy ktoś posiada jeszcze serię W oprócz dwóch znanych mi kolegów? Mam i ja :)
|
|
|
|
CFL0414 koniec złudzeń
|
|
"Sąd prowadzący postępowanie upadłościowe poinformował Emitenta w dniu 19 marca 2014 roku, iż wnioski zostaną rozpatrzone wspólnie na posiedzeniu wyznaczonym na dzień 7 kwietnia 2014 roku."
Ktoś coś wie co niniejszy Sąd zawyrokował? Google, prasa, o tym milczy...
|
|
Podobno domena, jak i prawa do marki CF zabezpieczone przez komornika.
|
|
Nikt z CF nie odpisał na mój mail.
Rozumiem, że w przypadku braku płatności kuponu mam prawo zażądać od emitenta wykupu całości obligacji wraz z kuponem i ustawowymi odsetkami za zwłokę? W takiej sytuacji wystawiam CF wezwanie do zapłaty z załączonym świadectwem depozytowym z BM? Ma to sens? Prośba o potwierdzenie kogoś ogarniętego w tych sprawach :)
travolta: walczymy o więcej niż o sushi :) Na mój ogląd sytuacji spółka posiada aktywa (w postaci np. wierzytelności), które można upłynnić w celu spłaty zobowiązań. Aczkolwiek owe aktywa są wyjątkowo trudne do upłynnienia. Upadłość CF powinna być korzystna dla wierzycieli, gdyż Pan Prezes ewidentnie nie traktuje ich poważnie.
Natomiast jakiekolwiek pieniądze (jeśli jakieś zobaczymy) to pewnie za wiele, wiele lat ...
|
|
Brak wypłaty odsetek z CFL0414, strona www spółki od dłuższego czasu leży (pewnie przestali płacić za hosting), więc brak bieżącej informacji. Dziś (z tego co kojarzę) miało być wznawiane NWZA i podniesienie kapitału spółki drogą emisji akcji. Ktoś wie jaki jego wynik? Jakieś newsy/plotki dot. spółki?
|
|
2350, tak mówią fusy z mojej kawy :)
A tak na serio... nie przewiduje w najbliższych dniach publikacji informacji które mogłyby zatrząść rynkiem.
BTW: Jestem fundamentalistą jak kolega wyżej...
|
|
Temat:
IVMX
Tak kiepskich wyników kwartalnych chyba jeszcze nie było, a czytając pierwsze strony raportu kwartalnego można odnieść wrażenie, że firmę spotyka niekończące się pasmo sukcesów.
|
|
anty_teresa: wielka prośba o rzucenie fachowym okiem na najnowsze sprawozdanie, oraz podzielenie się uwagami z nami- forumowiczami :)
|
|
Temat:
BEDZIN
Ponek napisał(a):Dywidenda w wysokości 1,8 na akcję do tego ostatni zjazd powoduje że robi się ciekawie. Energia + ciepło = zysk na lata ;)
Jasne, papier do długiego trzymania pod dywidendy. Dużym minusem jest znikoma płynność. Wychodzenie z tego papieru może być bardzo trudne.
|
|
Temat:
IVMX
Jest już nowy raport kwartalny. Byłbym wdzięczny za jego analizę przez ekspertów StockWatch.
W mojej opinii, na pierwszy rzut oka kwartał zdecydowanie gorszy niż ten zeszłoroczny.
Ciekawostką jest również niedawna sprzedaż akcji przez obydwu członków zarządu.
|
|
Temat:
PGE
rafsty napisał(a):Dostaną ci, którzy w dniu ustalenia prawa będą posiadać na rachunku akcje. a nie przypadkiem na rachunku w KDPW?
|
|