PARTNER SERWISU
uzxwmxul
pszym

pszym

Ostatnie 10 wpisów
koszyk napisał(a):
Teraz czekam, na odwołanie podatku od miedzi - pisałem wcześniej, że będzie to z powodu "trudnej sytuacji"
Ale teraz będzie z innej...Angel

Dokładnie ja też założyłem taką sytuację. Co prawda wszedłem po 131 zł, ale boję się grać na krótkich. Mam wrażenie, że wszystkie analizy są g... warte w obecnej sytuacji. Jedno info z ministerstwa i mamy 150 zł.

Dzięki, czyli nie powinniśmy się spodziewać niczego nowego po publikacji raportu... Ja chyba przegapiłem w którym momencie AKT "weszła" w wartość akcji Boryszewa. Nic się nie zadziało... A może jakby nie kupili, to byłoby teraz po 0,40?

Dlaczego po przejęciach, na które tak długo i niecierpliwie czekaliśmy kurs nawet nie drgnął?

Prawdą jest, że ja też w pewien sposób ufam Karkosikowi że ma pomysł na te nowe akcje. Trochę za długo już trwa ten marazm...

I zdechło... Może coś po obiedzie znowu ruszy. Zresztą lepiej po 1-2% dziennie niż 15% od razu.
Moim zdaniem - kurs jest blokowany pod info, urośnie przed PP.
Widać, że chce iść do góry.
No ale to takie moje dywagacje, życie może zweryfikować zupełnie inaczej.

pablo_n napisał(a):
Midas ma tyle wspolnego z BRS co dzisiejsza wiosna z poprzednią :). Dogaduja sie ze zwiazkami co oznacza ze przeszli juz do ostatniego etapu - sadzac po doswiadczeniu z Maflow - są już bardzo blisko.

Też mi się wydaje, że rozmowy ze związkami to raczej pewne przejęcie SG. Być może przed PP pójdą jakieś infa, które podbiją kurs - przynajmniej na logikę tak być powinno...
Nie wykluczam osobiście celowego trzymania kursu.

Co prawda nie wiem, gdzie wisi reklama, ale jakbym miał ją umiejscowić w punktu marketingowego widzenia, wybrałbym stację Metro Politechnika... Studenci itp.

Nestor napisał(a):
Ja mysle ze poczekam z ponownym wejsciem w borka.

Przy obecnej wycenie, wchodzacy w emisje zarabiaja niezle, wiec czesc z pewnoscia bedzie chciala zrealizowac zyski w tym momencie, to spowoduje zjazd akcji. Tutaj planuje zapolowac na dolek i kupic conieco.

Na ile realny to jest scenariusz wg. was?

Mam nadzieję, że teraz to już długo poczekasz... ;-)))

Marzyciel napisał(a):
Witam.
Dziś już zaczyna mnie powoli martwic sytuacja na borku. Przez ostatnie tygodnie systematycznie osuwa się kurs i to dużo szybciej niż na sytuacja szerokim rynku. A jak nam się jeszcze do tego by pojawiło jakieś tąpniecie na szerokim rynku to sądzę że mogło by być nie zaciekawcie. Kolejna sprawą która mnie niepokoi jest brak reakcji kursowej na pozytywne informacje. Oznacz to jak by było wszystko w cenie. I kurs akcji był przewartościowany. A obecnie mamy już kurs tylko 2 zł i pp 3,62. Mam nadziej na to że sytuacja powoli się uspokoi.

A ja myślę, że nie ma się co nakręcać. Logiczny jest spadek przy PP, chociaż i tak nie jest jakiś ogromny. W następnych dniach - po 29.11, powrót do 2,30.

paya napisał(a):
Dzisiaj W RDO w TVN CNBC stwierdzono, że PGE jest w wyraźnym trendzie spadkowym i że jest stosunkowo droga na tle sektora. Podobno tańsza jest ENEA.

Nie rozumiem jaki jest problem powiedzieć otwarcie, że ktoś się napycha i kurs jest dołowany i są wahania, zamiast ...jesteśmy w trendzie spadkowym... Bułkę przez bibułkę.
Tak naprawdę nikt nie wie na dzisiaj co będzie. Wszystko zależy od Wigów, czy polecimy w dół z drugą falą, a może w ogóle drugie fali nie będzie?
Co się stanie jak PGE wejdzie do WIG20?
Na dzień dzisiejszy dla mnie polska giełda jest nieprzewidywalna. Prędzej można coś "rozkminić" na rynkach USA.
Jakbym miał dzisiaj wystawiać jakieś analizy, to bym powiedział że nic nie wiem.. ;-)

Moim skromnym zdaniem, jest już praktycznie dno. Należy pamiętać, że są zbierane grube pakiety - to widać po zleceniach. Dołowanie kursu się na razie coraz mniej udaje. Wczoraj skok na 22,40 - i zjazd poniżej 22. Dzisiaj już stabilnie, bez windy ale za to ruch w bardzo niewielkich granicach. Przed nami wejście w W20 i samo to według mnie nobilituje do wzrostu. Ja osobiście uważam, że przed nami niedługo 24 zł. Życie pokaże.

Raczej spanikowali mali inwestorzy. Zobaczcie na listach jak wszyscy straszą, że po 15 zł będzie.
Ja w piątek sam widziałem jak szły pakiety po ...set tysięcy. Czyli kto to kupił? Jakiś frajer żeby sprzedać ze stratą... Wszedłem za 22,35. Rozważałem KGHM jak zwykle na niepewne czasy i właśnie PGE. Osobiście liczę na powrót do 25 zł.

Trochę za szybko Pan minister się uzewnętrznił i dlatego taka zwałka...

Teraz to SP sobie sam zaszkodził. Nie wiem kto będzie chciał się pakować w akcje nowych spółek SP przy takim obrocie sprawy jak z PGE...

Dużo w tym racji jest. Jednak ja upierałbym się przy wzrostach na wejściu w W20. Jednak jest to jakaś nobilitacja, a nie chodzi o "zamulanie" indeksu? Jak takie spółki dobiją do PKO i PGNiG, to to wszystko stanie... Albo w dół pójdzie.

Zakładam scenariusz zjazdu do około 20 - 21 zł. Nie wierzę, żeby raport i wejście w marcu do W20 nie zahamowały spadków. To byłoby co najmniej irracjonalne ( chociaż na GPW to może nie takie dziwne ).

Witam,
Ja jeszcze zapytam o poziom do jakiego może PGE powrócić po wzrostach?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 marca 2012 13:51:58
Liczba wpisów: 18
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,280 sek.

uzkxoxau
fqruzaic
debmgyqs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cfxsyspe
sjvwpjjf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat