Moje stanowisko jest następujące: Propozycje układowe nr. 1 – jestem PRZECIW Propozycje układowe nr. 2 – jestem PRZECIW
Uważam też że należy wnieść zarzuty (poprzez kuratora: jerzy.slawek[maaałpka]inlex.pl ) gdyby doszło do zawarcia układu, gdyż jest on, w zaproponowanej formie, krzywdzący dla drobnych obligatariuszy z powodu między innymi: braku spłaty wartości nominalnej obligacji (wierzytelności) drobnych obligatariuszy, braku spłaty odsetek od obligacji oraz rozłożenie spłaty, w proponowanej formie, na zbyt długi okres i ze zbyt małym wynagrodzeniem za ponoszone ryzyko. Ponadto po proponowanym okresie wartość zabezpieczenia wskutek amortyzacji może znacząco spaść co jest zdecydowanie niekorzystne dla obligatariuszy. Należy zauważyć że inni wierzyciele z wierzytelnościami do 50 000 zł zostaną zaspokojeni w całości w bardzo krótkim okresie kosztem drobnych obligatariuszy, których roszczenia nie zostaną zaspokojone w racjonalnym okresie czasu.
|
|
Witam obligatariuszy, ja wysłałem takie oświadczenie: Oświadczam, że posiadam xxxx (słowanie:xxx) sztuk obligacji serii B wyemitowanych przez firmę ORZEŁ S.A. o kodzie ORL0814 i numerze ISIN PLORZL000100 na rachunku maklerskim prowadzonym przez xxxx - Biuro Maklerskie xxxx . Przychylam się do stanowiska Kuratora (p. Jerzego Sławka) i oczekuję likwidacji przedmiotu zastawu w trybie art. 488 ustawy prawo upadłościowe i naprawcze, czyli sprzedaży przez syndyka z udziałem kuratora, z zachowaniem zasad zbywania określonych w ustawie prawo upadłościowe i naprawcze. Z poważaniem, Nawet jak ktoś ma jedną obligację i nie chce/ nie może zdobyć świadectwa depozytowego (koszt to tylko 50 zł w DB biuro maklerskie) to taki podpisany skan przesłany do kuratora (email z http://inlex.pl/index.php/contact-us: jerzy.slawek[malllpaaa]inlex.pl) jest jak najbardziej odpowiedni. Pozdrawiam i życzę Wam i sobie odzyskania pieniędzy,
|
|
Witam obligatariuszy, ja wysłałem takie oświadczenie: Oświadczam, że posiadam xxxx (słowanie:xxx) sztuk obligacji serii B wyemitowanych przez firmę ORZEŁ S.A. o kodzie ORL0814 i numerze ISIN PLORZL000100 na rachunku maklerskim prowadzonym przez xxxx - Biuro Maklerskie xxxx . Przychylam się do stanowiska Kuratora (p. Jerzego Sławka) i oczekuję likwidacji przedmiotu zastawu w trybie art. 488 ustawy prawo upadłościowe i naprawcze, czyli sprzedaży przez syndyka z udziałem kuratora, z zachowaniem zasad zbywania określonych w ustawie prawo upadłościowe i naprawcze. Z poważaniem, Nawet jak ktoś ma jedną obligację i nie chce/ nie może zdobyć świadectwa depozytowego (koszt to tylko 50 zł w DB biuro maklerskie) to taki podpisany skan przesłany do kuratora (email z http://inlex.pl/index.php/contact-us: jerzy.slawek[malllpaaa]inlex.pl) jest jak najbardziej odpowiedni. Pozdrawiam i życzę Wam i sobie odzyskania pieniędzy,
|
|
Cytat:Wycena linii =10 700 000 zł Obligacje =10 000 szt*1 000zł=10 000 000zł Czy z tego wynika, że posiadacze obligacji mogą być spokojni nawet opcji zlicytowania linii (oczywiście jeśli znalazł by się "chętny" po cenie wyceny)? Wydaje mi się, że TAK :) Linia jest zabezpieczeniem TYLKO dla serii B więc jeśli sprzedadzą ją za ww sumę mamy zwrot 100% wart. obligacji + coś na odsetki. To, że kasy nie wystarczy na INNE należności to posiadaczy serii B nie interesuje. Ja osobiście nie zgadzam się na żadną zamianą na inne 5% obligi, które pewnie nie zostaną wykupione. Niech prezes itp. sobie pensje obniżą (vide koszty ogólnego zarządu) to NIE będzie strat w spółce :<
|
|
Witam,
czy obligatariusze organizują się jakoś? Dobrze byłoby stworzyć jakąś grupę, aby pokazać spółce że potrafimy skutecznie żądać naszych praw.
Jeśli nikt jeszcze nic takiego nie robi proponuję przesyłać dane typu: nick / liczba posiadanych oblig. / proponowane działania na wierzyciele.z.catalyst[małłppaaa]gmail.com najlepiej z zrzutem ekranu potwierdzającym posiadane obligacje.
|
|
Witam,
Czyli czekamy na nowe informacje? Mam nadzieję, że spółka wykorzystuje ten czas w dobry sposób a nie np. próbuje wyprowadzić pieniądze ... czy ktoś monitoruje???
|
|
Wszystkich zainteresowanych posiadających obligacje Rodan proszę pisać na: obligacje.rod[na]gmail.com z informacją na temat ilości posiadanych obligacji oraz załączeniem: print-screen lub wyciąg z rachunku potwierdzającego ilość obligacji. Organizujemy pokrzywdzonych inwestorów.
|
|