PARTNER SERWISU
gxouvdmd
schirru

schirru

Ostatnie 10 wpisów
Moze sie myle ale ta wiadomosc lekko wskazuje na akcje uprzywilejowane o ktorych juz bylo na forum... to ze PBG je odkupilo od 2 osob nie znaczy ze zniknely. No ale moge sie mylic blah5

Chyba nadszedl ten dzien... w koncu, jak sie zamknie powyzej 6.6 to bedzie niezle hello1

Mam wrazenie ze juz nikt nie bierze pod uwage likwidacji, nie do konca rozumiem dlaczego Sick

loukas12 napisał(a):

nie neguje grania na zmianach ceny w ciagu dnia ale widac ze coraz wiecej graczy chce to wykorzystac a przy takich ilosciach akcji przy podbitkach na gornym poziomie sprzedaje tylko nie wielka czesc graczy reszta probujac sprzedac zaniza kurs poczy odkupuje ponownie z jednej strony to dzila na niekorzysc ale gdy zaczyna rosnac to ci ktorzy sprzedali nizej kupuja znow i podbijaja cene wiec raczej nie ma sensu taki handel liczy sie przeciez efekt koncowy no chyba ze nie mam racji.

Troche masz racji, tylko ja wyznaje granie bezstresowe, jak bedzie pozytywna decyzja to odkupie drozej, jak nie to jestem 10% do przodu (korzystalem tylko z tego ze to samo sie dzialo ostatnie kilka dni).

Przyuczony ostatnimi scenariuszami dzis zarobilem jakies 10% Shhh
Wywalam i bez nerwow dalej czekam na decyzje...

Te przystanki to nie do konca sa warte inwestowania, przez dwa dni bedzie w przedziale 3.00-3.10 a pozniej znowu w dol poleci, ja narazie patrze i czekam bo szkoda marnowac pieniadze.

Alfredzio napisał(a):
Te ostatnie ruchy wskazują, że albo ktoś już coś wie, albo rezultat jest już na tyle prawdopodobny, że nie ma ryzyka utraty kasy.

Doswiadczenie przy takich sytuacjach (pompowanie kursu przed raportami, waznymi decyzjami) uczy tylko tyle ze chciwosc niektorych nie ma granic. Ok - jesli kupilbym wczoraj rano, a dzis rzeczywiscie bedzie pozytywna decyzja, moglbym zarobic 25% wiecej - tylko jesli decyzja bedzie negatywna a przeciez jest to tez prawdopodobne - po co wyrzucac pieniadze, lepiej zarobic tych kilka procent mniej.

Nie ma co obstawiac, zadzwoncie do sadu. Wczoraj bylo dosc podobnie wydaje mi sie ze kurs bedzie utrzymywany w granicach +9% zeby w razie decyzji zaraz wejsc widelki i sie napompowac... no chyba ze juz cos wiadomo.

Cytat:

Zawiadomienie dotyczy nabycia przez Członka Rady Nadzorczej Spółki 13 999 szt. akcji Spółki OPONEO.PL S.A. na rynku regulowanym GPW, w dniu 19 listopada 2009 roku po średniej cenie 5,8 zł za szt. w ramach transakcji sesyjnych zwykłych.

Tylko ze nie przewinelo sie tyle akcji po 5,8zl 19 listopada - wtf? Think
12k poszlo miedzy 6.05 a 5.8 a pozniej 2k po 5.8 srednia zdecydowanie wieksza.
Jak oni to licza?

To peszek, dalej nic nie wiadomo:
Cytat:
Techmex Spółka Akcyjna z siedzibą w Bielsku-Białej informuje, że na zakończonym dziś posiedzeniu Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej Wydział VI Gospodarczy w sprawie wniosku o ogłoszenie upadłości nastąpiło wysłuchanie tymczasowego nadzorcy sądowego, pełnomocnika i reprezentantów Spółki, a także przedstawicieli wierzycieli. W dniu dzisiejszym sprawa nie została rozstrzygnięta. Sąd poinformował, że podejmie decyzję na posiedzeniu niejawnym nie podając jego terminu.

Zarząd Techmex SA wystąpił do Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. o przywrócenie notowań akcji Spółki.

Chociaz moze ktos teraz znajacy tok rozprawy sie zainteresuje transakcjami...

A to dzisiaj to co za cuda? Lapanie stop lossow cos nie wyszlo....

A co z akcjami przejetymi przez ING? Czyzby od razu wysypali w rynek? Nie powinno byc komunikatu? Nie widac ich w akcjonariacie. Apropos sprzedazy akcji spolek zaleznych Studenckiego bylo juz widac wczesniej - razem ze sprzedaza akcji prezesa.

Nie wiem czy to taka okazja jak dodrukuja akcji za miliard zlotych.
Cytat:

Ważnym elementem strategii wzrostu jest plan podwyższenia kapitału zakładowego Banku Millennium o około 1 miliard złotych poprzez emisję akcji z prawem poboru. Wczoraj wniosek uzyskał poparcie Rady Nadzorczej Banku Millennium. Dziś Zarząd Banku Millennium S.A. zwołuje Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie, które odbędzie się 3 grudnia (szczegóły znajdują się w odrębnym raporcie bieżącym). Proponowany dzień prawa poboru to 19 stycznia 2010 i przewiduje się, że podwyższenie kapitału zakładowego zostanie zakończone w 1 kwartale 2010.

Banco Comercial Português, główny akcjonariusz Banku Millennium posiadający 65.5% kapitału zakładowego, stwierdził, że w pełni wykona swoje prawa poboru. Objęcie pozostałej części emisji akcji z prawem poboru zostanie w pełni zagwarantowane przez bank HSBC, który został wyznaczony przez Bank na Globalnego Koordynatora i Prowadzącego księgę popytu. Bank oraz HSBC zamierzają zawrzeć umowę o gwarantowanie powodzenia emisji akcji przed rozpoczęciem subskrypcji.

Tak patrzac na te wiadomosci to ci panowie z oponeo kupuja akcje jak maja za duzo pieniedzy i sprzedaja jak im potrzebna kasa bandhead jak to teraz wyglada technicznie? wrocilismy do wybicia gora?

Sam Studencki powiedzial ze dzialu sprzedazy w tych warunkach gospodarki nie ma szans sprzedac, po prostu wyprzedadza co maja w magazynie. Jak juz wczesniej zostalo zauwazone dystrybutorzy z kontaktami po prostu przeszli do innych firm. Dla mnie polityka (dez)informacyjna zarzadu jest kompletnie nie w porzadku wobec inwestorow. Bo wyraznie albo: mamy upadlosc likwidacyjna jak to bedzie odpowiadalo wszystkim wierzycielom albo plan B - ratunek i tamci panowie juz od dawna znaja odpowiedz. A to ze czlonkowie zarzadu pozbyli sie akcji i nie zamierzaja odkupowac taniej wskazuje na opcje nr 1.

topol2 napisał(a):
Dziwne.
Wszyscy patrzą na firmę w kategoriach upadłości. Ja inaczej to traktuję. Firma może okazać się rewelacyjna, jeśli sprzeda segment sprzętu IT. Czy możliwy jest kupiec?
Wydaje mi się, że będzie mnóstwo kupujących.
Miałem podejrzenia, że to zarząd robi zajazd na akcjonariuszach. Teraz jest prawdopodobne, że cały tumult został wywołany w celu przejęcia firmy.
To co myślę, może być subiektywne i głupie. Nie mam danych.

Chyba komus sie SW z bankierem pomylil. Odkad pamietam to jak rosnie to sa dobre informacje a jak spada to nic dobrego sie nie szykuje - tak bylo i na Techmexie wiele razy. Z pewnoscia jak ktos bedzie mial informacje to kupi PKC a nie bedzie "straszyl leszczy".... d'oh!

Vox napisał(a):
Cytat:
jestem ciekaw jak rynek odbierze to info...

będą widły już od rana, to jasne.

A ta informacja nie byla oczywista od dwoch tygodni? Linkow chyba nie trzeba podawac...

Moze jednak cos z tego bedzie skoro zarzad chce ukladu, wierzyciele moga przejac firme, moze i jeszcze jakas opcja sie pojawi. Ktos jest w stanie powiedziec czy wniosek o upadlosc z ukladem to reakcja na fiasko rozmow z bankami, czy niekoniecznie?

Wszystko w raportach to zaden trup z szafy....

Duzo juz mamy na forum teorii spiskowych i szukania gamboni ale chcialbym cos dolozyc od siebie: podjete w marcu uchwala na NWZA o skupie akcji wlasnych (do 10mln zl / mniej niz 10% akcji). Czy mozna sobie wyobrazic lepszy moment? Przeciez wiadomo ze wszystko jest juz ukartowane tylko nie wiadomo kto w to gra...

Ja swoj pakiet potrzymam do poniedzialku przez weekend powinno sie jakies info pojawic. Powinni zrolowac te kredyty... ING ma duzy pakiet akcji, gdyby realnie ocenialiby upadlosc chyba sprzedawali by akcje jak templeton? W ING maja dosc duzy kredyt mysle ze uda sie zawrzec ugode wtedy wpadnie troche grosza... Trzeba zaryzykowac zeby cos ugrac :)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 4 lipca 2010 10:29:14
Liczba wpisów: 21
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,295 sek.

urgxcmeo
lhoevccu
cjukohhs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xwhibwzv
hzrcaodc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat