Temat:
CEDC
|
|
Temat:
CEDC
dla zainteresowanych: Investors report to the SEC on their holdings of shares in AOL, Barnes & Noble, Mac-Gray, Delta Natural Gas, Magma Design Automation, Furiex Pharmaceuticals, GeoEye and Central European Distribution Corp. z 25.02.2012 The Activist Spotlight Central European Distribution (ticker: CEDC) Business: Imports and distributes alcoholic beverages Investor's Average Cost: $6.72 per share Stock-Market Value: $401 million ($5.56 per share) What's Happening: Mark Kaufman is nominating himself for election as a director at the 2012 annual meeting. Key Numbers: 9.6%: the amount of common shares owned by Kaufman 16.8%: the amount of common owned by the company's two other largest shareholders, both eastern European entities 74.1%: the decline in the company's stock price over the past year Behind the Scenes: In 1992, Kaufman founded the Whitehall Group, the leading Russian wine and spirit importer and distributor. In 2008, CEDC acquired a 49.9% voting interest and a 75% economic interest in Whitehall. In 2011, CEDC acquired the remaining interest, at which time Kaufman resigned as chairman and CEO. Kaufman established a close relationship with Moet-Hennessy of LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMUY) and has been a leader in changing consumption trends in Russia. Kaufman originally filed his 13D on Aug. 29, 2011, and has sent letters to the company stating that its finances and operations need immediate attention. The key points that CEDC must address, in his view: restructuring its debt, strengthening and diversifying its leadership and improving governance. Kaufman also stated that the proposed combination of the company with Russian Standard, CEDC's largest shareholder, could make sense. The three largest shareholders (including Kaufman) are Eastern European investors. The other two are more likely to support him than is the typical U.S. institutional investor. -- Kenneth Squire www.google.pl/url?sa=t&rct...przeczytajcie cały artykuł, który generalnie jest o zwiększaniu zaangażowania w poszczególnych spółkach.....czyżby jakieś zakupy poszły również na CEDC ??
|
|
Temat:
CEDC
Mir, jak widzisz najbliższe sesje? Nie udało nam się pokonać oporu, i najwidoczniej lecimy, żeby sprawdzić wsparcia? Co prawda 29 wyniki, ale nie wiem czy będzie to dobra informacja? Niektórzy przewidują że będzie delikatny wzrost przychodów ale to może być tylko 4% www.fnno.com/story/fast-lane/3...A co do RS .... może to chyba jeszcze potrwać pozdro
|
|
Temat:
MIDAS
lukch napisał(a):Tutaj każde spekulacje są na miejscu "menager". Co do sprzedaży to przed chwilą zaraportowali, że Polkomtel dokonał zakupu 49% w podmiocie kontrolującym 66% Midas z otwartą opcją nabycia pozostałych 51% i jednoczesnym ustanowieniu zastawu na rzecz Polkomtel na pozostałych 51% jeszcze przed kupnem ;-). Tutaj trochę się mylisz mianowicie to Solorz posiada 66% w Midas, poprzez fundusze zależne w tym Litenite i kilka innych, niestety nie znalazłem dokładnej informacji ile akcji ma fundusz Litenite. Tak więc nikt na dzisiaj nie wie ile Polkomtel wykupił, podana jest tylko ilosć % a nie dokładna ilość akcji - co nie zmienia faktu, że jest to dobra informacja, ciekawi mnie tylko brak reakcji na ten raport... a może rzeczywiście Polkomtel poda jeszcze przed 10.02 wielkość umowy z MDS...kto wie? Mam jeszcze jedno pytanie może ktoś mi odpowie, a co w przypadku jak KNF nie zatwierdzi prospektu emisyjnego, co w takim wypadku ? MIDAS będzie musiał przełożyć emisję czy będą mogli dzięki jakimś kruczkom iść dalej? Ale z drugiej strony na jakich warunkach....wszystko to jest mocno zakręcone...
|
|
Temat:
HAWE
info powiązane z HAWE :) www.parkiet.com/artykul/113837...od następnego tygodnia powinno się nam zazielenić :) Cytat:Dzień po walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, które zgodziło się na nowy program skupu do 21,8 akcji własnych, Dom Maklerski IDMSA wystartował z zakupami na rynku.
W czwartek nabył w transakcjach sesyjnych 100 tys. akcji. To niewielki pakiet (stanowi 0,046 proc. wszystkich akcji spółki), ale dokonane transakcje pozwoliły zahamować dotychczasowy spadek kursu. DM IDMSA kupował papiery po średniej cenie 1,24 zł za walor, na takim też poziomie zatrzymały się notowania akcji spółki w czwartek.
W piątek inwestorzy zastanawiali się jednak już nie nad wpływem buy-backu na kurs, ale nad szeregiem, transakcji pakietowych, w których właściciela zmieniło ponad 8,7 mln akcji brokera (niespełna 4 proc. wszystkich walorów). Kupujący płacili 1,26 zł za papier. Wiele wskazuje, że sprzedającym może być Marek Falenta (posiadał dotąd 9,72 proc. wszystkich walorów)., który zapowiadał wyjście z akcjonariatu i skoncentrowanie się na swojej głównej inwestycji – spółce telekomunikacyjnej Hawe.
|
|
Temat:
11BIT
Nowa recenzja na Polygamia ... polygamia.pl/Polygamia/1,10540... Cytat:Trzeba przyznać, że Anomaly: Warzone Earth jest znakomitym przykładem gry, gdzie choć same zasady są proste, to rozgrywka i stawiane przed nami wyzwania potrafią zaboleć. Często trzeba reagować szybko na zmieniającą się sytuację, korzystając ze specjalnych umiejętności (jak naprawy czy wabik), bez których przejście planszy jest praktycznie niemożliwe. To odróżnia Anomaly od pozostałych gier Tower Offense/Defense - rola gracza nie kończy się na złożeniu konwoju lub postawieniu wież, gracz musi także bieżąco reagować na zmieniającą się sytuację. W praktyce okazuje się to naprawdę fajne. Kod:mod: dodawaj cytaty do linków PS. Jutro walne, jak tam nastroje panowie ? Może wykorzystamy tę chwilę na drobne rozważania na temat możliwych scenariuszy jakie mogą się pojawić na walnym ?! :)
|
|
Temat:
11BIT
Przynajmniej w wynikach ANOMALY jest zielono :) - http://www.applyzer.commedia.stockwatch.pl/data/2011/... kliknij, aby powiększyćdobra zagrywka z tym updatem :) ...widzieliście to www.joystiq.com/2011/10/06/ano... We hate to be bossy, but we have to insist you go buy Anomaly Warzone Earth HD. Right now. Go on. Hmm, you're still here. We honestly hoped that would work, but we suppose we can deign to sell you on the idea a little bit. So, for starters, Anomaly Warzone Earth is an excellent blend of futuristic tower defense and real-time strategy, but that's old news. The big story is that the formerly iPad-only game is now a Universal app. Better yet, it's on sale for $2! So, what are you waiting for? ... Oh, the name? Yeah, we're sorry about that. We've begged them to change it. But c'mon, you're gonna have to meet us halfway here.
|
|
Temat:
11BIT
Ktoś chyba potrzebuje pilnie kasy... bo już bym wolał zostawić ten papier na kolejny miesiąc niż sprzedać go po takiej cenie...przecież teraz to akcje 11B są praktycznie za darmo :)
|
|
Temat:
11BIT
Taki poziom jest bardzo ciekawy, ale myślę, że mogą mieć więcej za ten rok. Co prawda 11B, zakładało na ten rok 4,3 mln przychodów...ale wydaje mi się, że mogą to bez problemu przeskoczyć.
przypomnę tylko, że zgodnie z DI, kurs USD zakładali na 2,6 zł(jest 3,3, to ok.27% więcej) i EUR na 3,8 zł(jest 4,4zł, czyli 16% więcej). Biorąc pod uwagę, że USA, Chiny, Kanada są największymi rynkami to rozliczenia będą w USD.
Na samym kursie wymiany 11B będzie dobrze do przodu
Trzeba czekać na DLC, nowe informacje o grach, wyniki sprzedaży...będzie bardzo dobrze :)
No i kiedy DLC się pokaże, ale ten APPSTORE przeciąga te sprawy, już ponad miesiąc i dalej cisza...!
|
|
Temat:
11BIT
Po raz kolejny z nudów zacząłem szukać informacji o ANOMALY...i co znalazłem?! Ano udało mi się znaleźć ranking STEAM :) zapraszam ciekawych na portal: http://www.steamgamesales.comwg. tego portalu w kategorii do 10$, ANOMALY jest na: - 44 miejscu w USA - 44 miejscu w Australii - 53 miejscu w Niemczech - 56 miejscu w UK co wg. mnie nie jest najgorszym wynikiem !! wręcz jest bardzo dobrze!! niektórzy już widzieli koniec tej gry, a jak widać cały czas jest popyt i zainteresowanie grą. Szkoda tylko, że ostatnio przedstawiciel 11B zaginął na tym forum...może to cisza przed burzą??!!
|
|
Temat:
11BIT
Rzeczywiście coś APPLE się nie śpieszy z zatwierdzeniem tego update'u. Co do androida to w sumie sami panowie z 11B zaczęli o tym mówić, więc raczej na pewno nad tym pracują, ale nie chcą zdradzać szczegółów, dopóki wszystkiego nie zrobią...lecz z drugiej strony mogli by podać komunikat, pracujemy nad wersją na Androida, obecnie prace są na etapie takim i takim, i tyle.
Szkoda, że 11B team member już się nie udziela na forum....chyba zapomniał o wiernym akcjonariacie, mógłby napisać co się dzieje w spółce!!
|
|
Temat:
11BIT
nie przesadzajcie, nie każdy się rejestruje w GameCenter, więc na 100% jest więcej użytkowników, ja mam ANOMALY na iphona i nie rejestrowałem się tam...
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Hurray: More Content Is Coming To 'Anomaly: Warzone Earth' toucharcade.com/2011/09/19/hur...Currently an update is on the way to Anomaly WE on App Store. Apart from the several fixes, it’ll deliver a new Squad Assault mode and it is placed in Baghdad setting too. Additional downloadable content for iOS version is in the works and it’ll introduce some new improvements to the concept and some new locations, although that levels are desert-based too. Much of the “processing capacity” is used for the development of other versions that I mentioned, so we do not have enough powers to produce extra content for PC/Mac version now. However, we’ll do in the future. We’re also planning content for the possible sequel and there are brand new ideas and brand new locations considered. ...As great as the first game is and as powerful as the prospect of downloadable content for it is, I’d like to go ahead say that I want a new Anomaly game with new locations, new missions, new powers, and new mechanics, too please. Thanks, guys! Nowy wywiad z Miechowskim splitkick.com/11bit-studios-an...jak widać gra, zdobywa wiernych fanów :) co mnie cieszy...DLC w drodze, szczerze mówiąc, myślałem, że APPLE szybciej to zatwierdzi...fajne mają plany, tylko szkoda, że się nie wyrabiają z pracą na wszystkie platformy ... poczekamy zobaczymy .... żeby jeszcze tylko podali ilość pobrań z APPSTORE... :)
|
|
Temat:
11BIT
Zgadza się Pablo... co do statystyk niestety trudno zebrać szczegółowe i aktualne dane bo Apple ich nie podaje, jednakże na podstawie poniższych linków na pewno udało by się nam coś oszacować, z chęcią pomogę, napisz na priva, jeżeli potrzebujesz wsparcia... www.appleinsider.com/articles/...socialtimes.com/160-million-io...metrics.admob.com/wp-content/u...metrics.admob.com/wp-content/u...Jeżeli jest: The total number of iOS devices sold through March 2011 is 160,026,000. So, how many did Apple sell? - iPhone: 89,971,000 - iPod touch: 55,500,000 - iPad: 16,026,000 i na podstawie pdf i arkusza admob.. 58% ipadów jest z USA - 9 295 080 szt 38% iphonów jest z USA - 34 188 980 szt nie wiem jak zakwalifikować ipod touch :) musiałbym długo opisywać założenia a nie mam czasu, ale na podstawie socialtimes i arkusza admob da się wyciągnąć średnią pozdro
|
|
Temat:
11BIT
myślę, że Pablo ma rację, apple na pewno bierze 30% kiedyś to wyliczałem na podstawie danych jakie sam apple przedstawił, no i chillingo też ma swój procencik, tak więc 50% jest jak najbardziej realne i tak powinniśmy przyjmować
Myślę, że gra się dobrze sprzedaje i powinniśmy być w okolicach 1M pobrań, oczywiście nie mam faktów na poparcie mojej teorii, ale moje prognozy opieram na wielu informacjach odnośnie sprzedaży w top10 i top25, o których już nie raz pisałem...
na miejscu 11B bym nie podawał wyników teraz nawet jakbym mógł, bo to by i tak nie wpłynęło na kurs przy obecnym otoczeniu i sytuacji gospodarczej W tej chwili najbardziej oczekuję na rozwój sytuacji z PS3 i XBOX, to jest najważniejsze...
DLC dużo zmieni, bierzcie pod uwagę, że z 70% sprzedaży płatnych gier na APPSTORE jest po 0,99 USD, a nasz gierka jest droższa, jak 11b zmieni cenę a na pewno to zrobią to ANOMALY będzie na szczytach...
|
|
Temat:
11BIT
A widzieliście to :) newconnect.pb.pl/2479196,66892...Produkt 11bit studios wyróżniony przez CBS Anomaly: Warzone Earth znalazła się na liście "30 zadziwiających gier na iPada, które powinieneś kupić", obok m.in. legendarnych Angry Birds. BS News, informacyjne ramię amerykańskiego koncernu medialnego CBS, wybrało 30 gier. Produkt 11 bit wyróżniono m.in. za czysty interfejs i grafikę ostrą jak w konsoli. Cena polskiej aplikacji w appstorze to 3,99 USD. Więcej na temat gier polskich spółek giełdowych przeczytasz we wtorkowym "Pulsie Biznesu" Jutro załączę skan z całej wersji w PB :)
|
|
Temat:
11BIT
trochę recenzji nowszych i starszych....ale ta jest najciekawsza !!! Zacznę od świeżutkiej recenzji na stronie MTV Multiplayer multiplayerblog.mtv.com/2011/0...“If you're in the more casual "Plants vs. Zombies" crowd, you'll probably find "Anomaly Warzone Earth" a bit daunting, even on the easiest difficulty setting, but more hardcore gamers should definitely give this one a download. It's one of the best games the iPad has to offer.” już widzę jak dzieciaki w USA wezmą się za ściąganie.... :) Ciekawa recenzja z portalu AppleNApps ... applenapps.com/review/anomaly-... "...Anomaly Warzone Earth is a must buy for the price that can appeal to anyone, and all will enjoy every single minute of playing it. " dailymobile.se/2011/08/12/ipho... .... kolejna z InternetGumshoe www.internetgumshoe.com/news-a... "If you like tower defence style games and looking for something a little different for the norm, then pick this one up immediately." ....z iPhone Games Review www.iphone-games-review.com/re... ....discovr smashpop Let me start this article by saying.. THIS GAME IS REALLY REALLY AWESOME Check out this video of ‘Anomaly: Warzone Earth’. I’m very sure you will fall in love with the graphics and gameplay after watching. discovr.smashpop.net/2011/08/1... a na podsumowanie, dobre słowo o promocji na tej stronie....very nice 11B guys ...Slide To Play, Inc www.slidetoplay.com/video/anom...
|
|
Temat:
11BIT
Ciekawe czy ktoś z 11B będzie/jest na gamescom ?? Komuś coś wiadomo ? A może na WDC 2011 się wybierają, w zeszłym roku byli i wrócili z ciekawymi informacjami. Ciekawe jak się postarali w tym roku?
|
|
Temat:
11BIT
no nie gadajcie, że nie chcielibyście przeczytać wywiadu/artykułu w Polityce, Parkicie czy innej gazecie lub portalu jak money.pl, onet.pl, itp ? Oczywiście robienie gier jest najważniejsze i panowie z 11B bardzo dobrze sobie radzą, ba nawet promocja na zachodzie jest SUPER !!! w tej materii nie można im nic zarzucić! ale najwyraźniej zapomnieli o POLSCE, i że tu również jest ich biznes, czytaj dbanie o dobry wizerunek i odbiór przez szeroko rozumiany rynek kapitałowy, a co za tym idzie, o jego wpływ na kurs :) Co do agencji PR...wydaje mi się, że Paweł Miechowski, radził sobie do tej pory całkiem dobrze jak osoba odpowiedzialna za komunikację, lecz wg. mnie im się po prostu wydaje, że to jest nie potrzebne...lub mają jakiś szerszą strategię o której nie wiemy, a oni realizują założenia... nie wiem...ale na tym polega komunikacja i PR, żeby podnosić sytuację oczekiwania, zainteresowania, nie pewności...ale komunikować o tym !! Wg. mnie od dnia premiery można było zrobić kilka press releasów: wejśćie do appstore ogromny sukces w pierwszych dniach w APPSTORE gra tygodnia w USA na iphona i ipada anomaly w top 10 na ipada ... każdy oddzielnie, i przesyłany do agencji, portali, gazet itp, to oni muszą zadbać, żeby te wszystkie strony o nich mówiły ... co prawda napisali o powyższym komunikat EBI, bardzo suchy komunikat, który przepadł w morzu innych i nikt, tego nie odnotował...a można było zrobić z tego mega wydarzenie... a tutaj dla przykładu: imagazine.pl/2011/08/12/anomal...tutaj link skąd możecie pobrać artykuł :) webfile.pl/103431-imagazine-06...strona 28 wywiad z Pawłem Miechowskim strona 88 recenzja gry szkoda tylko, że szary akcjonariusz musi szukać takich informacji, bo to spółka powinna dbać o wizerunek i chwalić się takimi artykułami w dziale "press release" na swojej stronie ....ale co ja mogę wiedzieć o zabijaniu...stara dupa ze mnie :) PS czy ktoś z was już to widział? PS2. samą informacją o XBOX/PS3 mogliby rozgrzać rynek do czerwoności na zielono :) !!
|
|
Temat:
11BIT
Na razie niech zrobią dobry DLC ! Potem ANOMALY 2 i niech potwierdzą w końcu co jest grane z XBOX/PS3 !!! a najważniejsze, to niech się wezmą za promowanie swojej spółki w mediach finansowych...bo tutaj ich PR oceniam na 0 !!! a naprawdę mają czym się chwalić...inni już by dawno to wykorzystali...ale nie 11B to jest nie potrzebne !! po co ma być głośno w mediach...o ANOMALY i sukcesie Polskiego Developera?! A inni wykorzystują, każdą okazję, żeby tylko coś napisali o nich w prasie... www.bankier.pl/wiadomosc/Polsk...www.parkiet.com/artykul/108396... naprawdę nie rozumiem postępowania 11B...
|
|
Temat:
11BIT
patrzyłeś w każdym kraju na świecie ?! i wyszło ci 33k? wow !! jestem w szoku :)! www.quora.com/iOS-App-Store/Ho...Depends on the country and category you are looking to get into the Top 10 with. Some geographical markets are extremely large requiring significant amounts of traffic to climb the charts. Same goes with specific categories as Games requires much more downloads than Utilities. Here are some statistics from my experience working with mobile gaming studios: For Free US Games, it will take usually 60k-80k daily downloads to crack the Top 10. To start cracking the top 5 you will need to consistently be getting 100k downloads per day. (This number is actually dropping with the ban of incentivized install networks across the iOS. Top gaming studios were buying significant amount of installs on a PPI basis to jump the charts. With this practice now dead, traffic numbers will be significantly lower now.) For Paid US Games, it will take usually 10k-15k daily downloads to crack the Top 10. To start cracking the top 5 you will need to consistently be getting 20k downloads per day. (The ban of incentivized install networks doesn't impact the paid charts significantly as the traffic numbers were much lower. But it should be taken into consideration.)
|
|
Temat:
11BIT
DO 11BIT TEAM MEMBER:
Dzisiaj zauważyłem ciekawy wpis na Facebooku, pod wpisem App Symmetry: cytuję: 11 bit studios Thanks. (more stuff will come in upcoming weeks!)"
Czy możecie to panowie skomentować lub podać więcej informacji, co się kryje za "more stuff"?? !!
Wydaje się, że ta informacja jest bardzo kluczowa w tym momencie :)
Jeżeli to możliwe, to proszę o komentarz i chyba nie przesadzę jak wypowiem to w imieniu innych forumowiczów również !
|
|
Temat:
11BIT
uściślijmy pewnie piszą tam o iphonie gdzie sprzedaż jest większa niż na ipada, a my aktualnie jesteśmy na 19 pozycji w top paid games na iphona - przed chwilą sprawdzałem.....
... więc, zgodnie z tym co tam piszą,żeby przedostać się, żeby tylko pojawić się w pierwszej 25, trzeba mieć sprzedaż ok. 80.000 szt.
...więc wychodzi na to że ANOMALY już tak śmiga.... :)
|
|
Temat:
11BIT
DO 11B TEAM MEMBER: Panowie nie chciałbym, żebyście odebrali to co piszę jako wtykanie nosa w nie swoje sprawy, ale uważam, że moglibyście się bardziej postarać w zakresie promocji gry i spółki w mediach finansowych !!! Gra zdobywa największy rynek, a w tych mediach... NIC, TOTALNIE NIC !!!! PANOWIE?! przecież, wiecie jak to zrobić....bo zagranicą w mediach branżowych robicie to wyśmienicie !!! pojawcie się w tvncnbc we wtorek, napiszcie chwytliwy komunikat prasowy i wyślijcie go gdzie trzeba, niestety te wszystkie portale chcą, żeby je doceniać, nie można napisać komunikatu na stronie www i pozostawić go samego sobie...trzeba go jeszcze sprzedać....wiem co mówię bo to moje hobby :)
Jedyne o co proszę, to żebyście to przemyśleli...co wam szkodzi spróbować!!!
|
|
Temat:
11BIT
na to wygląda :) ale czy to możliwe ??!! może i sprzedaje się mniej na ipada ale zyski są lepsze... www.businessinsider.com/chart-... kliknij, aby powiększyća biorąc pod uwagę rosnącą sprzedaż ipadów na świecie to rynek cały czas rośnie, a nowi użytkownicy z reguły chcę mieć najnowsze i najlepsze aplikacje :)
|
|
Temat:
11BIT
znalazłem coś co chyba każdego zainteresuje na tym wątku :) www.quora.com/iOS-App-Store/Wh...Let me give you a few examples. I assume you're asking about PAID apps since you're talking about sales numbers. In that case: USA Games (I consider all games, like action, strategy, puzzle etc.) - To get to top 10 you will need to sell minimum 200.000 per month. For top 25 minimum 80.000 per month. For other kind of apps you will need much less, for instance 30.000 will take you into top 10 in Utilities category. Germany Games - Top 10 needs 40.000 monthly downloads, top 25 needs 25.000 downloads. Utilities need 20.000 for top 10, and for example News need only a few thousand per month. If you're interested in any special category, feel free to let me know! trzeba będzie niedługo oszacować sprzedaż :) Well, I'm back to answer my own question... found the info on http://www.distimo.com, which has a rather nice free PDF with all the info (dated FEB 2011). Games apps account for 60% of revenue on the iPhone, 48% on iPad and 39% on Mac. The next biggest categories were Entertainment (11% on iPhone), Utilities (7%), Lifestyle (6%) & Social Networking (5%). www.quora.com/What-are-the-top...
|
|
Temat:
11BIT
Przychody netto ze sprzedaży 958 824,43
Dzięki wysokiej jakości gry oraz sprawnie przeprowadzonej strategii marketingowej, Spółka zrealizowała wyższe przychody, niż były prognozowane dla wydanych produktów w raportowanym okresie.
Perspektywy rozwoju spółki pozostają w zgodzie ze strategią zaprezentowaną w Dokumencie Informacyjnym. Kolejne spodziewane wydarzenia to planowane wydanie gry Anomaly Warzone Earth na pozostałe platformy sprzętowe w dystrybucji cyfrowej. Emitent planuje również uruchomienie prac nad kolejnymi tytułami, wykorzystując posiadane kontakty handlowe oraz doświadczenie zdobyte w dotychczasowej działalności.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Policaj napisał(a):Szkoda, że rodzinka prezesa sypie pakietem akcji 4,999% :) Tak to mogło by być dużo lepiej. mi się wydaje, że to ludzie co nie mogą wytrzymać ciśnienia...takie ilości, które ma rodzinka, to można tylko na mega podbitce wywalić a nie na drobnym wyskoku... więc raczej to nie oni...a zwykli zjadacze chleba, co myśleli że dzisiaj 50% będzie ! w ten sposób, drobnica nie zasypie wzrostów na wyższych poziomach...wg. mnie jest to bardzo dobra sytuacja....przecież nie może cały czas tylko rosnąć, musi nastąpić wymiana słabego akcjonariatu :)
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
A tutaj ranking ze strony APPlyzer.com Anomaly MAC:  kliknij, aby powiększyćAnomaly HD:  kliknij, aby powiększyćAnomaly iPhone:  kliknij, aby powiększyćZaktualizowany ranking pojawił się dzisiaj na stronie ok. godz. 9, jednakże nie jestem pewny z której godziny są statystyki, bo odbiegają one od tego co podałem wyżej, aczkolwiek pokazuje jak to wygląda w innych państwach :) jak dla mnie jest świetnie !!! LEPIEJ OD OCZEKIWAŃ !!!!
|
|
Temat:
11BIT
crowl napisał(a):podsumowując ranking na dzisiaj, stan na godz. 17 w kategorii GRY wygląda następująco:
Hong kong – iPhone 14, iPad 4 Niemcy: iPhone 35, iPad 15 USA: iPhone 51, iPad 21 Kanada: iPhone 64, IPad 22 Francja: iPhone 51, iPad 24 Chiny: iPhone 87, iPad 78 Wielka Brytania: iPhone 69, iPad 20
Chyba nieźle ??!!!!
Powyżej wczorajszy ranking... A dzisiaj wygląda to następująco, godz. 9.30 Hong kong – Top Paid Games iPhone 7, Top Paid Apps iPad 4 - GAME O THE WEEK NA IPAD Niemcy: Top Paid Games iPhone 19, Top Paid Apps iPad 5 - GAME O THE WEEK NA IPAD USA: Top Paid Games iPhone 25, Top Paid Apps iPad 9 – GAME O THE WEEK NA IPHONA i IPAD Kanada: Top Paid Games iPhone 26, Top Paid Apps iPad 7 – GAME O THE WEEK NA IPHONA i IPAD Francja: Top Paid Games iPhone 27, Top Paid Apps iPad 11 - GAME O THE WEEK NA IPAD Chiny: Top Paid Games iPhone 33, , Top Paid Apps iPad 61 – GAME O THE WEEK NA IPHONA i IPAD Wielka Brytania: Top Paid Games iPhone 55, Top Paid Apps iPad 9 - GAME O THE WEEK NA IPAD Wszędzie rośniemy w górę, nasza gra jest polecana w nowościach ... oj będzie się działo...
|
|
Temat:
11BIT
Policaj napisał(a):crowl napisał(a):w USA Anomaly na iPada już na 17 miejscu w TOP PAID APPS, iPhone na 78 w TOP PAID APPS a w TOP PAID GAMES na 41 miejscu
wszędzie dobre informacje ... 3 godziny później: w USA Anomaly na iPada już na 4 miejscu w TOP PAID APPS, iPhone na 22 w TOP PAID APPS FANTASTYCZNIE ALE TO NIE KONIEC DOBRYCH INFORMACJI JUŻ JESTEŚMY w GAME OF THE WEEK na IPHONE i IPADA W USA !!!! KOSMOS !!! w ciągu dnia - nie wierze  kliknij, aby powiększyćto dopiero pierwszy dzień, z każdym kolejnym będzie jeszcze lepiej !!!
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
w USA Anomaly na iPada już na 17 miejscu w TOP PAID APPS, iPhone na 78 w TOP PAID APPS a w TOP PAID GAMES na 41 miejscu rośniemy z godziny na godzinę :) A tutaj coś odnośnie Maca - naszego czarnego konia :) http://www.bestappsales.com/mac-appswszędzie dobre informacje ...
|
|
Temat:
11BIT
Exar napisał(a):czy to ranking w grach płatnych czy we wszystkich? Jeżeli chodzi o iPhone to co napisałem dotyczy płatnych gier, natomiast czasami w iTunes dla iPada ranking nie ma podziału na gry, więc jest to ranking ogólny TOP PAID APPS.
|
|
Temat:
11BIT
podsumowując ranking na dzisiaj, stan na godz. 17 w kategorii GRY wygląda następująco:
Hong kong – iPhone 14, iPad 4 Niemcy: iPhone 35, iPad 15 USA: iPhone 51, iPad 21 Kanada: iPhone 64, IPad 22 Francja: iPhone 51, iPad 24 Chiny: iPhone 87, iPad 78 Wielka Brytania: iPhone 69, iPad 20
Chyba nieźle ??!!!!
|
|
Temat:
11BIT
Właśnie zacząłem się zastanawiać nad tym MACiem, Wszyscy ograniczyli się tylko do STEAM, i zapomnieli, że sprzedaż na MAC idzie poprzez iTUNES a nie STEAM.
Dlatego patrząc na ten ranking, wydaje mi się, że MAC może być czarnym koniem w raporcie za 2 kw., którego nikt nie doceniał i nie uwzględniał w obecnej sprzedaży...
a ranking obejmuje 71 państw, kilkaset sztuk sprzedaży w każdym, da nam ładny potencjał ...
sprytni panowie z 11B dobrze wiedzą jaka jest sytuacja i nie zdradzali, żadnych szczegółów o tym, chyba po to żeby zrobić zamieszanie raportem za 2 kw. :) a przypomnijmy, że p. Przysnaski powiedział w TVN CNBC, że po otrzymaniu APPLE DESIGN AWARD, sprzedaż na MACa wzrosła 10 krotnie !!!!!
|
|
Temat:
11BIT
dobra trochę poszukałem w sieci i znalazłem chyba najlepszy ranking, który zobrazuje nam gdzie jest ANOMALY !! http://www.applyzer.com/main.phpw polu search wpisujemy anomaly następnie mamy do wyboru ANOMLAY na maca, iphona, ipada... A dla leniwych postanowiłem wrzucić zrzuty :) MAC:  kliknij, aby powiększyćIphone:  kliknij, aby powiększyćIpad:  kliknij, aby powiększyćjest super... aha zwróćcie uwagę na MACa, chyba wszyscy zignorowali tą platformę, a okazuje się, że ANOMALY całkiem dobrze sobie radziło na całym świecie
|
|
Temat:
11BIT
"...już mamy drugie miejsce w dziedzinie gier i piate ogółem najczęściej ściaganych aplikacji..." to na iphona... a drodzy panowie na IPADA jesteśmy już na 1 miejscu w TOP PAID APPS I GAMES !!!! WOW ! !!  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
jeżeli mogę spytać to gdzie wy sprawdzacie te rankingi? dajcie linka
|
|
Temat:
11BIT
ANOMALY W ITUNES IPHONE itunes.apple.com/nz/app/anomal...cena 2,59 dolarów nowozelandzkich [**poprawka moderatora**] ANOMALY W ITUNES IPAD HD itunes.apple.com/nz/app/anomal...cena 5,29 dolarów nowozelandzkich [**poprawka moderatora**] CHILINGO BIERZE SIĘ ZA PROMOCJĘ !!! forums.toucharcade.com/showthr... Winner of the prestigious Apple Design Award, Anomaly Warzone Earth comes to iOS and turns tower defense on its head. This time you take control of the attacking force, pitting your heavily armored squad against the destructive towers of an alien horde. Carefully lead your squad through the invaders' defenses, shattering their towers and turrets with special weapons and power-ups in this groundbreaking new experience of tower offense. Press Quotes "It's a rare innovator in a genre packed with wannabes and copycats.” — PocketGamer “Anomaly has great visuals with a futuristic feel and outstanding explosions.” —AppAdvice “Forget everything you know about tower defense games, because in Anomaly Warzone Earth you play as the invading army.” — Slide To Play Anomaly Warzone Earth Highlights • Experience a new type of tower defense formula where you’re the attacking side. • Deploy special weapons to break through alien defenses or use stealth to slip through unscathed. • Think tactically and choose the right squad and route to guarantee success. • Strategically gather resources to buy and upgrade new and more powerful units. • Play for hours on end in three unique and engaging modes of play. • Immerse yourself in the cutting-edge graphics and atmospheric soundtrack. For more information or support, please visit http://www.chillingo.comAppInfo: App info processing... iPad Version: forums.toucharcade.com/showthr...iPhone Version: forums.toucharcade.com/showthr...zaczyna się....
|
|
Temat:
11BIT
www.newconnect.pl/index.php?pa...Wydanie gry Anomaly Warzone Earth na platformę iOS Zarząd 11 bit studios S.A. informuje, że gra Anomaly Warzone Earth w wersji dla urządzeń mobilnych iPhone, iPad i iPod Touch trafi do sprzedaży na całym świecie w najbliższy czwartek, 11 sierpnia 2011 r. Wydawcą gry jest firma Chillingo, będąca częścią koncernu Electronic Arts. Gra Anomaly Warzone Earth w wersji na powyższe urządzenia będzie dystrybuowana elektronicznie, za pośrednictwem sklepu App Store należącego do firmy Apple. Według oficjalnej informacji z początku lipca br., liczba użytkowników platformy iOS przekroczyła 200 milionów osób, co daje grze dobrą ekspozycję na rosnący rynek gier dla urządzeń mobilnych. Ukazanie się gry w wersji dla urządzeń iPhone, iPad i iPod Touch jest elementem realizacji strategii spółki na lata 2010-2012 i będzie miało wpływ na wyniki finansowe spółki. Emitent podkreśla znaczenie tej premiery dla dalszego rozwoju spółki i jej produktów w związku z bardzo dobrym odbiorem gry Anomaly Warzone Earth przez media światowe oraz przez graczy na innych platformach, na których gra ukazała się w kwietniu, tj. PC i Mac. Jej wysoka jakość została potwierdzona przyznaniem wielu nagród, w tym prestiżowej nagrody Apple Design Award w czerwcu br.
|
|
Temat:
11BIT
Fantomas napisał(a):Uważam te wyliczenia za błędne, bowiem nie wziąłeś pod uwagę, iż duża część egzemplarzy była sprzedawana po promocyjnej cenie, dotyczyło to Steam jak i MAS. I pominąłeś VAT. Poza tym te 100k to wzięte są z powietrza. Steam to jest największa platforma sprzedaży gier na świecie i przez nią schodzi większość dystrybucji cyfrowej. Wersja pudełkowa szału nie robi - na niemieckim amazonie jest poza pierwszymi 10000 najlepiej sprzedających się gier, na brytyjskim w okolicach 7,5k miejsca.
Spekulacje przecięłoby podanie ilości sprzedanych gier. Ciekawe czemu tego nie robią ? masz rację, że pominąłem VAT, ale tak jak napisałem te wyliczenia mają tylko charakter poglądowy i mają przedstawić możliwy poziom i jak się to ma do założeń w DI, nie są dokładne bo nie znamy wielu zmiennych. Poziomu sprzedaży nie poznamy bo nikt z dystrybutorów elektronicznych nie podaje takich danych, dostaniemy tylko wyniki kwotowe sprzedaży - jest to 100% pewne. 100k jest bardzo jak bym to określił konserwatywnym założeniem, osobiście zakładam więcej sprzedanych egzemplarzy, ale do tej wyceny podałem 100k, i oczywiście jest wzięty z powietrza bo nie mamy żadnych informacji, jedyne na czym możemy się posiłkować to recenzje, opinie i zainteresowanie grą, a to jak wiemy jest ogromne, osobiście przeszło moje oczekiwania ! wszystko potwierdzi się w raporcie.... [*** usunięto niemerytoryczną część wpisu ***]
|
|
Temat:
11BIT
Ranking uwzględnia tylko graczy na STEAM, i też nie wszystkich tylko tych co chcą uczestniczyć w rankingu, a jak wiadomo nie każdy jest tym zainteresowany, wystarczy popatrzeć na inne gry. Do tego mamy jeszcze GAMESRGATE, IMPULSE oraz wersję pudełkową na CD/DVD (link www.newconnect.pl/index.php?pa...) Wg. moich bardzo prostych i szybkich wyliczeń sprzedaż na poziomie 100k gwarantuje minimalny wpływ do spółki na poziomie 1,6 mln zł ( zakładany w DI zysk netto to chyba 1,3 mln zł na 2011). A jak to obliczyłem prosto: 100k x9,9 usd=990.000 usd, z tego developer dostaje ok.60% co się równa 594.000 usd. Przyjmując kurs usd=2,7 pln, mamy 1,6 mln zł. Koszty operacyjne 11B w raporcie za 1kw. były na poziomie 50.000 zł, więc odliczając od powyższego koszty operacyjne otrzymamy zysk netto. a do tego musimy jeszcze doliczyć iOS.... sami sobie odpowiedzcie co to znaczy...
|
|
Temat:
11BIT
a widzieliście nowy filmik ANOMALY na iPhona?? www.youtube.com/user/11bitstud...Gra wygląda naprawdę świetnie, interfejs też na pierwszy rzut oka jest bardzo ciekawy...więc grywalność ANOMALY będzie miało naprawdę z wyższej półki... teraz musimy czekać do czwartku na wejście do APPSTORE no i raport za 2kw. - będzie dobrze !!! najgorsze teraz to przetrzymać tą zawieruchę na rynkach, jutro pewnie FED ogłosi że dodrukuje pieniądze(w sumie nie mają wyjścia!) i powinno zacząć robić się trochę bardziej zielono... a wzrosty zaczną się od wtorku..... Zastanawia mnie tylko jedno czy Zarząd 11B przewiduje na okazję wprowadzenia gry do APPSTORE wzmożoną pracę promocyjną w mediach finansowych... w związku z tym proszę o komentarz w tej sprawie: 11 bit team member W bardzo prosty sposób można by osiągnąć naprawdę wiele poprzez, np wywiad w TVNCNBC(ale o tych chyba wszyscy wiedzą), przesłać do mediów finansowych komunikat prasowy z 11B - ale przesłać do redakcji a nie tylko poinformować na EBI czy stronie internetowej ...raczej te wskazówki są dla mnie oczywiste, ale czy spółka 11B ma zamiar wykorzystać najbliższe wydarzenia do rozreklamowania 11b na rynkach finansowych?
|
|