Temat:
MIDAS
|
|
Temat:
MEWA
Akcje-->akcje fixing--> MEW
|
|
Temat:
KREZUS
|
|
Temat:
CORMAY
|
|
Temat:
IDMSA
|
|
Temat:
HBPOLSKA
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a):sbyszek napisał(a):Taurus80 napisał(a):Mysle ze info z alchemi nie ma wplywu na notowania Boryszewa, ... Jak sądzisz skąd alchemia będzie mieć kasę 125mln na zakupy? Czy czasami inne spółki z borkiem na czele w jakiś sposób nie będą musiały się na to zrzucić ? Po co maja sie zrzucac :) dzisiaj w jakims wywiadzie pani prezes mowila ze nie wiecej jak 20% bedzie z kredytu reszta ze srodkow wlasnych czyli wynika z tego ze maja gotowke :) A jezeli nie to zdobeda :) nie interesuje sie alchemia wiec nie wiem nalezaloby sprawdzic w raportach jaka gotowke posiadaja jezeli maja 100mln nie ma problemu jezeli nie to wydaje sie proste jej pozyskanie najzwyczajniej w swiecie nowa emisja :) Co do Alchemii to jej dzisiejszy raport: ALCHEMIA RB 64/2010 Realizacja programu skupu akcji własnych w celu dalszej odsprzedaży www.stockwatch.pl/komunikaty-s...kupili 9k akcji po śr. cenie 7,91 zł. Na koniec półrocza posiadali już pakiet akcji w okolicach bodajże 130 mln, który systematycznie powiększają.
|
|
Temat:
ALCHEMIA
Alchemia kupuje od ISD Huta Częstochowa Zakład Produkcji Rurwnp.pl (Dariusz Malinowski) - 15-09-2010 18:13 Zarząd Alchemii poinformował o zawarciu 14 września z ISD Huta Częstochowa przedwstępnej umowy sprzedaży Zakładu Produkcji Rur wchodzącego w skład Huty Częstochowa. - Przejęcie częstochowskiej spółki jest elementem realizowanej strategii umacniania pozycji Grupy w sektorze stalowym - mówi Karina Wściubiak-Hankó, prezes zarządu Alchemia. „Produkowane przez częstochowski zakład rury bez szwu poszerzą portfolio produktowe Grupy o dodatkowe zakresy wymiarowe rur, a także wzbogacą ofertę dla przemysłu naftowego oraz produkcji gazu” – dodaje Wściubiak-Hankó. - Sprzedaż Zakładu Produkcji Rur jest kolejnym krokiem w restrukturyzacji Grupy ISD Polska. Sprzedajemy aktywa spoza obszaru naszej głównej działalności. Jestem przekonany, że zarówno my, jak i kupujący są zadowoleni z ustalonej kwoty transakcji – mówi Konstanty Litwinow, Prezes ISD Polska. W skład grupy kapitałowej Alchemia wchodzą aktualnie: producent rur bez szwu Huta Batory, producent prętów okrągłych, obręczy oraz pierścieni kuto-walcowych Huta Bankowa, Kuźnia Batory oraz Laboratorium Badań Batory Link do komunikatu spółki w tej sprawie: gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...Słowa szefa Agencji Rozwoju Przemysłu Arkadiusz Krężel. "Częstochowa jest perełką w portfolio ISD, Ukraińcy włożyli w hutę mnóstwo pieniędzy, dzięki czemu zakład stał się jednym z najnowocześniejszych w Europie. Cały tekst o problemach Ukrainców tutaj: gospodarka.dziennik.pl/news/ar...Dodając od siebie:Rurownia jest perełką w Hucie Częstochowa. Ukraińcy podjęli decyzję o sprzedaży najlepszej spółki spoza obszaru ich głównej działalności, na skutek kłopotów finansowych w które popadli. Tą sytuację wykorzystał Pan Roman Karkosik, który jeszcze pół roku temu bezskutecznie próbował się porozumieć w sprawie sprzedaży. Rurowani jest bodajże jedynym takim zakładem w Polsce mającym pełen asortyment rur w swojej ofercie. Jest to związane z posiadaniem przez nią drogich certyfikatów przyznawanych przez Amerykanów i Niemców ( m.in do sprawdzania rur ultradzwiękami ). Przed Alchemią otworzą się więc nowe rynki zbytu ( amerykański, kanadyjski ) a z tego co wiem produkcja na dzień dzisiejszy idzie na rurowni pełną parą.
|
|
Temat:
KREZUS
Jeśli chodzi o dane za III kwartał to oczekiwałbym zmniejszenia straty z wyceny aktywów finansowych według wartości godziwej z -10,3 mln do ok - 2,3 mln zł. Przy założeniu że w bieżącym kwartale nie sprzedano żadnego pakietu akcji ( nie wystąpiła nadwyżka przychodów ze sprzedaży akcji nad kosztami), to strata wykazana za I półrocze powinna ulec w związku z różnicą w wycenie znacznemu obniżeniu.
|
|
Temat:
KREZUS
|
|
Dziękuje za cierpliwość i wytłumaczenie, już wszystko wiem Pozdrawiam
|
|
Przepraszam że zawracam głowę ale to właśnie mi nie działa. Mam obrazek w pliku z rozszerzeniem jpg i nie mogę go przez tą opcję wkleić a widziałem już pod niektórymi postami że to można zrobić. Zamieściłem więc na imageshack i dodałem linka ale myślałem że będzie lepiej jak byłaby grafika bezpośrednio w temacie a niestety nie udało mi się tego zrobić. Pozdrawiam
|
|
Dziękuje Wam za odpowiedzi. Rozumiem że mając plik najlepiej zamieścić go na serwerze i tutaj tylko wkleić link ( tak też zrobiłem ). A V3nomie :-) co rozumiesz przez wstawienie grafiki przez imgzoom, kiedy można to zrobić i do jakich grafik się odnosi ? Pozdrawiam
|
|
Temat:
KREZUS
http://yfrog.com/b5karkoszejChyba dobry okres dla Karkosików, w linku widać podobieństwa, Macd dla Karkoszkowych spółek. A w którym miejscu można na SW można zobaczyć te tabele ( szukałem na monitorze spółki i nie mogłem odnaleźć )? Pozdrawiam
|
|
Witam, mam problem z wklejeniem obrazka, naciskam jego symbol graficzny wówczas wyskakuje informacja img  kliknij, aby powiększyćale nie wiem jak można wskazać plik docelowy który ma być załadowany. Proszę o pomoc. Dziękuje i pozdrawiam.
|
|
Temat:
KREZUS
|
|
Temat:
KREZUS
Bieżący portfel Krejzego: - Midas: 62,73% - Protektor: 37,27%
Jeśli chodzi o portfel inwestycyjny Krezusa to sprawa na 30.06.2010 r. wyglądała tak:
il. akcji / kurs 30.06 / kurs 03.09 / zmiana procentowa od ost. wyceny
Protektor 1 665 685 / 4,92 / 5,39 / + 9,55 Midas 3 923 397 / 4,76 / 5,09 / + 6,93 Alchemia 1 693 832 / 6,75 / 7,43 / + 10,07 Skotan 244 419 / 1,71 /2,35 /+ 37,43 Boryszew 351 682 / 2,03 /4,78 /+ 135,47 Hutmen 10 637 / 4,88 /5,62 /+ 15,16 Impexmetal 31 505 / 3,60 /3,95 /+ 9,72
|
|