PARTNER SERWISU
rlqlefnj
del-31052019

del-31052019

Ostatnie 10 wpisów
Na wykresie też nie ciekawie to wygląda.
Czekam na wyniki, ale zachowanie rynku nie nastawia optymizmem.
Czyżby spółka miała swoje 5 minut i to by było na tyle.
Prezes WASKO zapowiadał (już po szaleństwie do 4,80) że nie sprzedał pakietu i czeka na 5-6 złotych...
Ciekawi mnie co może podciągnąć spółke do tego poziomu? Wyniki, Szyflator czy nowe kontrakty.
pozdro dla akcjonariatu

To sobie jeszcze poczekamy...

Boryszew: Rozstrzygnięcia przetargów w ciągu kilku tygodni
AR 22-04-2011, ostatnia aktualizacja 22-04-2011 04:10
Kontrolowany przez Romana Karkosika holding złożył wiążącą ofertę na zakup aktywów grupy AKT z centralą w Niemczech i spółkami zależnymi w Czechach i Hiszpanii. AKT produkuje plastikowe elementy do aut i w 2010 roku miał ponad 140 mln euro (557 mln zł) przychodów.

– Nasza oferta, o ile zostanie zaakceptowana pod względem cenowym, jest uzależniona od spełnienia kilku warunków – podkreśla Paweł Miller, członek zarządu Boryszewa ds. rozwoju sektora automotive.

Po pierwsze, Boryszew chciałby kupić udziały w jeszcze jednej spółce, która produkuje formy do wytwarzania plastikowych elementów – jej upadłość sąd powinien zatwierdzić w czerwcu. Boryszewowi zależy też na podpisaniu z głównymi kontrahentami (m.in. Volkswagen, General Motors/Opel i BMW) umów gwarantujących ciągłość kontraktów. Ponadto spółka chce z nimi uzgodnić konieczne inwestycje – budowę nowych fabryk w krajach BRIC (Brazylia, Rosja, Indie, Chiny), czyli rynkach perspektywicznych, jeśli chodzi o przemysł motoryzacyjny. Boryszew oczekuje również uzyskania wsparcia finansowego od lokalnych władz i wykonania przez syndyka części planu restrukturyzacyjnego obejmującego redukcję zatrudnienia (np. koszty odpraw są niższe, gdy zwolnień dokonuje syndyk). – W ciągu dwóch tygodni powinniśmy już wiedzieć, czy nasza oferta cenowa została zaakceptowana – mówi Miller.

Boryszew czeka na rozstrzygnięcie przetargu na niemiecki koncern SaarGummi – konkurentami są chiński państwowy koncern CQLT, który dał najwyższą ofertę cenową, oraz indyjska Ruia. Od wyników przetargu na SaarGummi zależy zakup francuskiego Sealynx. – Spodziewam się, że kwestia inwestora dla SaarGummi zostanie rozstrzygnięta w ciągu dwóch–trzech tygodni – twierdzi Miller.

Boryszew ma jeszcze złożone oferty niewiążące na Meteor Group i na podmiot nieujawniony z nazwy. – W przypadku Meteora pogłębione badanie due diligence potrwa jeszcze około miesiąca. W przypadku tej drugiej spółki, która nie jest w upadłości, tylko jej właściciele zdecydowali się na sprzedaż, oferta wiążąca może zostać złożona szybciej – mówi Miller.

Dodaje, że Boryszew regularnie otrzymuje od banków inwestycyjnych zapytania w sprawie możliwego wejścia kapitałowego do globalnych koncernów – zarówno w upadłości, jak i szukających nowego inwestora.

PARKIET

www.parkiet.com/artykul/7,1044...

Odnoszę wrażenie, że ta emisja również zostanie objęta w całości. Myślę, że nie ma co się zastanawiać nad wartością kursu 13...Patrzę na spółkę długoterminowo i ważniejsze są konkrety dotyczące zakupów oraz jaki będą miały one na wyniki.Nie zapominajmy również, iż istotne są również zakłady już przejęte i ich wpływ na wynik brs.

Mamy jeszcze jedną niewiadomą związną z IPX ( jeśli dobrze pamietam - w cnbc był wywiad z P. Krężel`em) i na przełomie kwietnia/maja mają się określić co do dalszej działalności... Dziwnie się to układa w całość:)- choć może być różnie. pozdro dla akcjonariatu

Wszystkie daty wpisują się w konkretną strategię...Moim zdaniem, mają już swój planu i dążą do jego ralizacji. Wyniki za 4q są złudząco podobne do prognoz, tak jak całej grupy...Czy to nie jest ciekawe? pod koniec marca poznamy prognozę na ten rok...czy ktoś się zastanawiał dlaczego wtedy, a nie już???... odpowiedź się sama nasówa i nie chodzi o wyliczenie zysków z obecnych zakładów. Ale to są tylko moje przemyślenia. Osobiście czekam rónież, na projekt Elany i zapowiedzi związane z działką w Wasszawie. Pozdro dla akcjoanriatu

Jestem long`owce i na brs jestem od września 2009...Spółka jest właścicielem grupy kapitałowej liczącej sporo spółek ( w tym kilku bardzo cennych). Są tu dłużej będących na spółce, więc liczę na głos rozsądku, bo nie wypada mi pisać o rzczach oczywistych. Z resztą czy przy takim głównym akcjoraiuszu coś może się zmienić bez jego przyzwolenia - moja odpowiedź brzmi - raczej NIC. Tyle w temacie. Czekam na wyniki i roztrzygnięcia... pamiętajmy, że na Saargummi świat się nie kończy:) pozdro

Tak może być - wszak analitycy typowali branże IT jako niedoszacowaną i na którą należy zwrócić uwagę. Co prawda to nie jest producent gier, ale biznes ma ciekawy. Nam malutkim pozostaje czekać na wieści. pozdro dla akcjonariatu

Z pewnością trzeba mieć pieniądzę (i to duże), ale historia pokazała, że mają się do kogo zwrócić w razie 'nagłej' potrzeby. A jeśli wszystkie te ruchy są zasłoną dymną...może wrócimy pod koniec miesiąca do 'włoskich klimatów'. Plany mają ma ten rok są ambitne i albo je zrewidują (dotyczy przejęć), albo będą jeszcze inne źródła finansowania. pozdro

W tym tygodniu dowiemny się..., ale tylko o złożeniu oferty wiążącej (chyba 11.02). Co dalej pożyjemy zobaczymy. Oprócz emisji spółka powinna wykazać pokaźny zysk za 2010 ( o zysku za 2009 - nigdzie nie mogłem się doszukać jego infa). Ciekawe w tych wynikach będzie ile, tak na prawdę zysku będzie z Maflow. Chodzi mi jeszcze po głowie, sprzedaż jakieś firmy z grupy, która nie spełnia oczekiwań w niej pokładanych. pozdro dla akcjonariatu.

Szacun dla Zarządu. A w szczególności dla Pana V-ce Prezesa - bo to z jego strony był wyznaczony termine.

Witam

Zadam tylko jedno pytanie co do planów... - co z zyskiem za rok 2009? i z zyskiem za 2010 rok? Może nie starczy na wszystko - chyba że ktoś coś wie o wykorzystaniu tych środków? Na WZA będę głosował przeciw wypłacaniu dywidendy. pozdro dla akcjonariatu

Witam ponownie
Mam jeszcze pytania - nie mogę znaleźć odpowiedzi na stronie i w samej spółce
czy ATE
- czy obecnie posiada moce produkcyjne ze źródeł odnawialnych
- gdzie i kiedy będą planowali nowe inwestycję
Z góry dzięki za info...

antoni napisał(a):
Nic nowego się nie dowiedzieliśmy.

hmm ja tam co nieco wyczytałem...:)
pozdrawiam

Jeśli chodzi o nową akwizycję...
Z tego co czytałem o Maflov, to włoskiego zakłdu sprzedać się nie opłaca, bo wówczas polski oddział nie będzie miał komponentów( jesli się mylę - proszę o sporstowanie). Moim zdaniem jeśli dojdzie do nowej akwizycji to część środków może pochodzić z zysku za 2009 roku (nie doszukałem się do tej pory sposobu jej wydania) oraz z kredytu lub obligacji...Think

Wy tu gadu-gadu o podatkach (wiem o czym piszesz Taurus:)...a BRS technicznie znalazł się w zawieszeniu. Dziś miało być potwierdzenie wczorajszego ruchu i przebicie magicznej 5, a tu mamy 'marazm' ( wiem...każda lokomotywa musi dobrać paliwa).
A tak poważnie jak oglądam wolumeny to chyba dziś i wczoraj zbieraliśmy My - czyli drobni inwestorzy. Ciekawe kiedy przyłączą się więksi od Nas? pozdrawiam

Fajnie Was czytać...a tak do meritum.
Jak na razie USA na minusach - realizują zyski(???powrót do 1044 na S&P500) i negatywnie (chyba) oceniają nowe plany prezydenta. Ale już nie raz BRS pokazał, że chyba nie jest to jakaś wyrocznie.
CO do BRS - scenariusz powtarzających się wykresów jeśli się sprawdź to szacun dla pierwszych, którzy to zauważyli. Jednak trzeba pamiętać, iż w porównaniu do 2009 mamy trochę więcej papierów na rynku.

Witam

Czytam Was od 2 miecięcy a na BRS od ponad roku i to w 97 % portfela - "..kupiłem firmę, nie akcje". Pozdrawiam wytrwałych i życzę Wam i sobie dalszych sukcesów.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 grudnia 2012 20:50:05
Liczba wpisów: 26
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,305 sek.

vmizfrmu
wfiarapr
bxpncsyq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nhddorpq
uvctpkie
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat