Moim zdaniem świetna inicjatywa! Możliwość zadawania pytań praktykom to zawsze będzie cenne źródło wiedzy i to tej najistotniejszej, czyli co faktycznie na rynku działa a co jest tylko książkową ciekawostką... od kogo się uczyć jak nie od osób które sprawdziły to na własnej skórze. A Pan Dawid wydaje się być do tego odpowiednią osobą, generalnie znane nazwisko w branży.
pozdrawiam
|
Temat:
PATENTUS
Cytat:Zarząd PATENTUS S.A. (Wykonawca) informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 16.10.2013 roku wpłynęła umowa PAT 13.082-01 datowana z dniem 14.10.2013 rok zawarta z Jastrzębską Spółką Węglową S.A. (Zamawiający) z siedzibą w Jastrzębiu Zdroju na łączną wartość 11 369 594,28 PLN plus VAT. www.stockwatch.pl/komunikaty-s...
|
Temat:
VRG
Ok dziękuję rozumiem, cały czas się uczę ;) z tym że nasunelo się kolejne pytanie, czy analizę trzeba przeprowadzać na danych korygowanych i jakie byłoby tego uzasadnienie? Bo m.in. po tej vistuli jak obserwuje notowania to właśnie bardziej te realne1,38-1,4 wygląda na opór a nie te skorygowane1,36
|
Temat:
VRG
Witam, na początku mam pytanie: zazwyczaj codziennie importuje sobie plik do amibrokera z bossa.pl i w nim analizuje spółki jednak już chciałem odpisać posta o sytuacji technicznej Vistuli w takiej wersji:
"ja to widzę nieco inaczej, pozytywnym sygnałem dla mnie osobiście byłoby zamknięcie na 1,4 albo wyżej a nie na 1,38. Dopiero zamknięcie powyżej 1,4 łamie wg mnie opory wynikające ze szczytów 17 i 20.02.2012 na 1,38 oraz z dołka z dnia 26.06.2011 na 1,39."
Jednak coś mnie tknęło i chciałem sprawdzić dlaczego u mnie wychodzi 1,38-1,39 a nie 1,36 jak piszecie... i zauważyłem że u mnie w amibrokerze mam inne poziomy tych szczytów czy dołka a np na stooq są właśnie 2-3 grosze niżej czyli tak jak piszecie. Z czego to wynika może mi ktoś wyjaśnić? Bo jak obserwuję codzienne notowania różnych spółek, potem przeglądam zaimportowane dane to różnic nie widzę na co dzień... o co tu chodzi?
Pozdrawiam
|
Dlaczego o 16.30 znikają zlecenia na te certy? Sesja w trakcie a tu nic nie można zrobić...
ok wróciły, ale taka przerwa to trochę zbyt długo chyba jednak...
|
Temat:
DUON
Też się właśnie zastanawiam, mógłby ktoś wyjaśnić jak takie wezwanie wygląda od praktycznej strony? Gram na giełdzie krótko i jeszcze nie było mi dane się dowiedzieć...
pozdrawiam.
|