PARTNER SERWISU
vzvpgkdm
Fajter

Fajter

Ostatnie 10 wpisów
zjk napisał(a):
Niechcialbym spekulowac, ale moze to dobry moment na lekka korekte ceny a w pozniejszym czasie zwiekszenie zaangazowania w papier.

generalnie to chyba od 12 zł trwa "lekka" korekta ceny salute

niczego nie pomijam dlatego napisałem "przy rezultatach sprzedaży lepszych niż zakałdane" , oraz to , że sprzedaż jakichkolwiek akcji z tych 50 tys przed debiutem gry będzie strzałem w stopę to jest oczywista oczywistosć jak mawiał pewnien klasyk hello1

Fantomas
Pozwolisz, że zachowam swoją opinię na temat sensu i przyczyn kupowania niewielkich ilości akcji przez insajderów.
Poza tym kupowanie pary tys. akcji przy takiej płynności jaka jest obecnie mija się z celem, bo niczego w ten sposób nie ustabilizujesz. [/quote]

do tego służy forum każdy ma prawo przedstawić swoją opinię. Moja jest jednoznaczna zapewne sprzedaż jakiejkolwiek ilości z tych 50 tys nie ustabilizuje kursu bardziej niz np. zakup kilku tysięcy. Zakończy poprostu jakąkolwiek szansę na wyzszy kurs ( patrz City Nicolas ) , a poza tym , że insajderzy zajmują się produkcją gier mają być fajne i dobrze się sprzedawać to mają 80 % akcji wartych około 12 milionów , każda zmiana kursu o złotówkę to 1,5 miliona w kieszeni mniej lub więcej i nie powiesz mi , że nie umieją liczyć , że sprzedać cześć akcji po 4 zł to to samo co sprzedać po 10 czy 20 zł , przy rezultatach sprzedaży lepszych niż zakałdane może byc piękny klimat do wzrostu hello1

Panie Fantomas

"ceny akcji dyskontują potężną sprzedaż gier i wysoką zyskowność ... A wymaganie od insajderów, żeby tylko kupowali akcje jest niepoważne. Taka sprzedaż jest ważnym sygnałem dla akcjonariuszy odnośnie wyceny spółki..."

nie wiem odnoszę wrażenie , że nie traktujesz mnie poważnie. Przy zrealizowaniu prognozy 11bit na 2011 rok przy obecnym kursie C/Z wyniosłaby 11 pomijam fakt , że przeczytałem na innym forum co do prognozy jest załozenie , że dolar będzie kosztował około 2,6 a nie 3 zł jak obecnie co daje dodatkowy wzrost zysku.

W którym miejscu jest żądanie kupowania akcji przez insajdów. Ja napisałem tylko , że mając do sprzedania zaledwie 50 tys akcji z prawie 1,5 milionowej puli dostępnej dopiero od końca kwietnia nie sprzedałbym ani jedej akcji , a nawet dokupił kilka tysięcy. To nie jest duży wydatek , a sygnał dla rynku mocno psychologiczny który sie koduje mocno w głowie 8 zł insanderzy kupowali nie sprzedali choć mogli ,a giełda to psychologia jest. Wysatarczy popatrzeć jak juz wcześniej pisałem na zachowanie kursu City i Nocolas po sprzedaży akcji przez insajdów. hello1

akurat pod kątem gry 11bit robi dobrą robotę z szumem medialnym cały czas ukazują się materiały promującę grę takie czasy to nie komuna , że był jeden producent proszku ixi i nie było niczego hello1

bardziej chodziło mi o brak sprzedaży tych 50 tys. mając jeszcze 1,5 miliona zablokowane na kilka miesięcy ja bym tego nie zrobił ewentaulnie właśnie dokupił 3-5 tys wartosć niewielka ,a wydzwięk medailny nie do ocenienia hello1

mając lock up do końca kwietnia na wszystkie akcje poza 50 tys serii A , co dała by im sprzedaż czego kolwiek z tych 50 tys przed wygaśnięciem lock upu. Dokładnie to co stało się na City czy Nicolas koniec wzrostów kursu. To jest ostatnia spółka z branzy gdzie managment nie sprzedawał jeszcze swoich akcji.Każdy komunikat o sprzedaży akcji insajdów jest odbierany jednoznacznie przez rynek i czy to będzie 1 akcja czy całe 50 tys nie zmieni sytuacji. Natomiast zakup nawet niewielkiej ilości daje sygnał dla pozostałych to nie koniec gry mają sporo akcji , a jednak dokupują. hello1

tak jak pisałem na poprzedniej stronie to w rękach managmentu leżą obecnie losy kursu , przy wprowadzeniu pozostałych serii do obrotu.Nie dość , że nie powinni niczego z tych 50 tys rzucać na rynek przynajmniej do czasu pojawienia się gry to nawet drobny zakup po obecnym kursie 3-5 tysięcy PDA spowodowałby myślenie nie sprzedają ,a jeszcze kupują to i ja. Niby proste myślenie ale takie jest najlepsze. hello1

Zawsze można przeczytać reakcje na pojawiające się materiały w necie bo tak jak z Nicolasem też jeszcze gra nie jest w sprzedaży , a w przeciwieństwie do 11bit i Anomaly gdzie sporo pozytywów o grze Nicolasa sporo czytałem , że tak powiem chłodu. Kluczową rzeczą dla 11bit będzie wprowadzenie do obrotu serii A i B wniosek ma być złozony jeszcze w grudniu. Dlaczego uważam to za kluczowe ponieważ jak wiemy na 95 % serii A są półroczne lock upy , a na serię B 100 % również półroczne. Ewentualnie do wysypania w rynek pozostaje zaledwie 50 tys akcji co przy obecnie notowanych 376 tys PDA oraz np. dzisiejszym obrocie sięgajacym 18 tys PDA rynek by wchłoną powiedzmy w ciągu kilku sesji.

Przechodząc do sedna znacznie lepiej byłoby nie wykonywanie żadnych ruchów podażowych ze strony mangmentu , aż do czasu pojawienia się pierwszych wyników sprzedażowych Anomaly. W przypadku lepszych od oczekiwanych ( a z wcześniejszych wypowiedzi można wnioskować , że biznes plan mają bardzo konserwatywny )mogą oni spokojnie rozbudzać dalsze oczekiwania rynku mając w zanadrzu jeszcze 3 kolejne debiuty gier w 2011 roku co powinno spowodować osiągnięcie znacznie wyższych poziomów przez kurs 11bit. Tym bardziej , że do wygaśniecia lock upów te 50 tys akcji to ułamek tego co posiada managment i mogłaby się nie opłacac skórka za wyprawkę. hello1

krewa napisał(a):
v3nom,
dobrze, że o podwójnym szczycie nie wspomniałeś - spaliliby Cię żywcem na stosie.

i po co ten sarkazm forum służy do wymiany opinii przecież , to , że ktoś chciałby kupić po 6 zł mi nie przeszkadza nawet strasząc niepotwierdzonymi formacjami.

Frog napisał(a):
Smutno tak patrzeć jak się osuwa... Wprawdzie obroty zdecydowanie niższe na spadkach niż na wzrostach, ale żadne to pocieszenie skoro kurs na czerwono.
W najbliższym czasie nie za bardzo będzie pod co grać, więc spekulantom pozostaje realizacja zysków/ucinanie strat, a wierzącym w przyszłość spółki powolna akumulacja.
Póki co bardziej zdeterminowani są ci pierwsi... Think

nie do końca nie będzie pod co , prawdziwym testem będzie wprowadzenie do obrotu pozoostałych serii.

Asston ratunku czy Ty w ogóle coś czytałeś jak C mogą byćzablokowane skoro włąsnie są w obrocie z tym , ze funkcjonują w postaci praw do akcji do czasu zarejestrowania przez sąd podwyzszenia kapitału , a co właśnie w komunikacie 11bit podało i ta seria C poza tym , że będzie już nie PDA a normalnymi akcjami nei przybędzie jej więcej. Dlaczego o tym piszę na jednym z for przeczytałem paniczną wypowiedź gościa który napisał po informacji z sadu , że zarząd sobie dodrukował 376 tys nowych akcji serii C i to po 10 groszy. Tego to się nawet komentować nie da.

Fantomas głowa do góry czego jesteś tak sceptycznie nastawiony lepiej by było , żeby napisali grę robimy poza tym nic nie robimy samo się sprzeda Whistle

nie nie dobrze myślisz ponieważ zarząd ma 6 miesięczny zakaz sprzedaży akcji od daty pierwszego notowania a wiec conajmniej do końca kwietnia nie ma kto sypać bo ncizego nie przybędzie. Swoją drogą zastanawia mnie jedno jak wy jesteście w stanie funkcjonować na giełdzie nie wiedząc o podstawowowych sprawa związanych z dana spółką. W przypadku 11bit już pisałem to bardzo ładnie ze strony managmentu, że zamiast zajać się bezczelnym dodrukiem akcji zajął sie produkcją gier oraz ich promocją w przeciwieństwie do Nicolas games , gdzie mimo , że jeszcze premiery nie było a juz częsć akcji z nowej emisji mozę isć w rynek , a reszta pójdie razem z premierą gry. hello1

tak mam , takie rzeczy jak kiedy debiut pierwszej gry , ktoś kto posiada akcje 11bit spółki powinien wiedzieć więc jak przeczytałem stwierdzenie o grudniu same ręce mi opadły d'oh!

jak w grudniu ręce opadają Whistle

to może lepiej Fantomas sprzedać akcje bez wiary w spółkę nie ma sensu trzymać z resztą jak Anomaly ma kosztować koło dolara za sztukę to jak zarobić d'oh!

czy ktoś zna przybliżoną cenę Anomaly

hola hola moi Panowie City mając straty w 2009 roku była przy kursie 2 zł wyceniaan na 25 milionów Whistle

Uważam , że managment bardzo dobrze zrobił blokujac własne akcje. Fantomas zapytaj się managmentu czy wolą kurs po uwolnieniu lock upów 11 zł czy 111 zł ( do konkretnej ceny nie przywiązujcie wagi )własnie dlatego , że przyjęli taką strategię najpierw zrobimy grę wprowadzimy do sprzedaży potem uwolnimy akcje daje juz rezultaty. W przeciwieństwie do Nicolas games najpierw nadrukujemy miliony akcji część od razu uwolimy a całość razem z premierą wysypiemy a lud się dziwi , że Nicolas stoi albo spada po sprzedaży przez prezesa akcji. Rynek głupi nie jest boi się szczególnie start upów gdzie najpierw drukowanie potem coś tam coś tam , a ucziciwie podejście plus fajny produkt będzie doceniony zobacie ile pozytywnych opinii jest pod wczorajszą prezentacją 11bit. hello1

i kurs też pozytywnie przyjął pierwszą prezentację hello1

jak widać po pierwszych ocenach zapowiedzi gra się podoba i jest ciepło przyjęta hello1

11bit ma dwie drogi. Jedna droga to Nicolas Games niekończące się emisje sprzedaż na rynku części akcji przez Prezesa mimo ,że jeszcze żadna gra nie ujrzała światła dziennego i jak kurs wygląda obecnie to widać. Może też być droga którą poszło City tam wprawdzie Prezes sprzedał część akcji ale dopiero gdy City odniosło ogromny sukces ze sniperem , a kurs wzrósł kikunastokrotnie. Ekipa poważna w radzie Watchdog. Fakt , najpierw zadebiutuje gra a potem reszta akcji na rynku z opóźnieniem każe wysko ocenić w/w ekipę i przypomina to bardziej City niż Nicolas. Patrząc na zachowanie kursów to często poziom sprzedaży akcji przez menagment wytwarza naturalny opór warto by nasza ekipa o tym pomyślała w przyszłości , no ale narazie czekamy na grę i rezultaty sprzedaży , a widać w sieci , że z pijarem 11bit się nie ociąga. hello1

widać ciężką pracę PR-wą spółki na większości portali obcojęzycznych i nie tylko są albo wzmianki albo całe artykuły zapowidające grę hello1

witam

Pan Majka z Nicolas jeżdzi po świecie i podpisuje umowy na dystrybucję optimus jednak idzie podwójna drogą w pudełkach jak i chyba jednak ktoś bierze przykład z 11bit bo Wiedźmin 2 będzie też rozpowszechniany przez internet (tzn. będzie go można ściągnąć przez sieć) za pośrednictwem platformy Gog.com, należącej do CD Projektu. jesli dobrze zrozumiałem to Pan Watchdog jest szefem rady nadzorczej 11bit w dodatku w obrocie jest 376 tys PDA ponieważ główni udziałowcy nie będą narazie sprzedawać swoich akcji wiec może więcej optymizmu skoro załozyciele dali szansę rynkowi ocenić grę. hello1

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 8 marca 2011 10:19:10
Liczba wpisów: 24
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,896 sek.

setuwfep
tgxtwcrw
pvkjxzwl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ywpveqlg
bfsksgab
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat