IV kwartał dla dystrybutorów zawsze jest najgorszym kwartałem. Dodatkowo wpływ miała wyjątkowo sroga zima pod koniec listopada. W stosunku do IV kwartału 2009 roku poprawa jest znaczna. Moje skromne zdanie.
|
|
Temat:
TAURONPE
Taka ciekawostka. Zaobserwowałem że już od dłuższego czasu (ok 2 tyg albo więcej dokładnie nie pamiętam) ciągle lecą w ciągu sesji takie same pakiety po 3151 akcji, bądź inne które się ciągle powtarzają po kilkanaście razy w ciągu dnia (oczywiście pomijam debiutowe pakiety 934 i 935). Ma ktoś jakieś wytłumaczenie? Nie chce mi się wierzyć, że to zbijanie kursu, coś takiego jest w ogóle możliwe na tak dużej spółce?
Zresztą zobaczcie na transakcje dzisiejszego dnia.
|
|
Temat:
WASKO
Wedle zasady ze rynek dyskontuje wszystko, watpliwe zeby podpisanie umowy wywołało wzrosty w okolice 2,50-3,00. uważam ze to raczej jedna sesja wzrostowa, nic wiecej, a potem konsolidacja
|
|
Temat:
WASKO
Uważam, że ewentualne 3zl zależą od ewentualnego kolejnego wygranego przetargu np. na ŚKUP wartość 130 mln (Wasko bierze w nim udział), niestety nie wiem kiedy mają podać info o wygranej.
Pozdrawiam
|
|
Temat:
TAURONPE
po co ktoś miałby wyrysowywyać ORGR? skoro mógłby grać na podbicie kursu?
|
|
Temat:
WASKO
Cały wzrost przyhamowała korekta na rynku, ale pomimo tego wasko tak źle się nie zachowywało, skoro 263 spółki były na minusie, a tutaj symboliczny spadek o 1 gr. Mam nadzieje, że w związku z korektą spółka nie zostanie zapomniana. Opór w okolicy 2,50?
Pzdr
|
|
Temat:
WASKO
Raport juz opublikowany, zamiescilem linka ale zniknal
|
|