Temat:
GOBARTO
Rating przecież się poprawił kolego. Ciekawe czy z tego coś może wyjśc Sokołów skupi się na rozwoju organicznym. Zainwestuje 100 mln zł w 2012 r. prześlijPrześlij» drukujDrukuj» komentujKomentuj» Parkiet 06-12-2011, 07:57 Jak zapowiada prezes wicelidera polskiego rynku mięsa, zdecydowanie przedwczesne są spekulacje przedstawicieli branży dotyczące ewentualnej fuzji Sokołowa z PKM Duda. Obecnie Sokołów koncentruje się na rozwoju organicznym. W przyszłym roku wartość inwestycji grupy powinna sięgnąć 100 mln zł. - czytamy w "Parkiecie".
|
|
Temat:
GOBARTO
Czy ktoś może wyjaśnić dzisiejszy spadek przy takiej sesji wzrostowej? Strach pomyśleć co by było gdyby giełda spadała......... Mam nadzieję że żadnej niemiłej niespodzianki Maciek nam nie szykuje
|
|
Witam!
Czy koledzy uważają że wyrok sądowy który ma być wydany do 6 grudnia będzie miał wpływ na kurs spółki?
pozdrawiam
|
|
Temat:
GOBARTO
|
|
Temat:
GOBARTO
Fajne artykuły ostatnio w prasie o dudzie dobrze by było żeby wzięli się za pracę a nie za pisanie tylko!
|
|
Temat:
LESS
Witam!
Przeciez jeszcze niedawno c/wk bylo prawie 1=kurs wynosil 30zl.
Czy przychody z nowych konktaktow byly juz zawarte w ostatnim kwartale czy beda dopiero widoczne w IIIkw.?
|
|
Temat:
GOBARTO
oj bankrucik banki na to nie pozwola
|
|
Temat:
GOBARTO
Ok kolego
Czy aż taka kwota jest potrzebna na wprowadzenie firmy na giełdę ? nie sadze!
Po drugie wprowadzenie Maktonu spowoduje spadek kursu bo firma wypadnie z grupy kapitalowej i spadnie majatek trwaly a liczba akcji sie powiekszy . Tak samo bylo w przypadku vistuli gdy wprowadzona kruka na gielde . Ratuje nas jedynie przekaznie tych srodkow na przejecia porzadnych firm inaczej Maciek tylko udowodni bardziej ze nie warto w ta spolke inwestowac....
|
|
Temat:
GOBARTO
no to hormon może ty masz najbliżej z tego co wiem
|
|
Temat:
GOBARTO
Hormon obyś miał racje , ale mi się wydaje ze on w ogóle o żadnym wykupie nie myśli ....... O przejęciach tez ucichło a miały być w tym roku już mamy druga polowe roku i zero planów co widać po kursie niestety
|
|
Temat:
GOBARTO
2011-07-06 W jednym z wywiadów w zeszlym roku mowil Pan Maciej ze odkupem akcji zajmie sie w drugim polroczu 2011r. a w dzisiejszym wywiadzie ktory znajduje sie na stronie parkietu 06.07.2011 mowi Pan Prezes ze to jego prawo ale wcale skorzystac nie musi. Czy moe Pan jednoznacznie odpowiedziec czy zalezy Panu w ogole na wykupie tych akcji, bo nam akcjonariuszom bardzo.
Od momentu upublicznienia informacji dotyczącej Opcji Buy – Back (raport bieżący nr 66/2009 z dnia 24 lipca 2009 roku), Spółka komunikowała, iż odkup akcji własnych od Banków jest jej uprawnieniem.
Ideą uprawnienia jest możliwość, a nie przymus, skorzystania z niego. Prawo Spółki wygasa z dniem 31 grudnia 2012 roku. PKM DUDA S.A. wyraża zamiar dokonania odkupu papierów wartościowych od Banków. Realizacja przedmiotowego zamiaru wymaga jednak zaistnienia szeregu czynników, w tym korzystnego otoczenia biznesowego, kursu giełdowego, jak również perspektyw rozwoju.
no albo to kolejna odpowiedz na moje kolejne pytanie w akcji inwestor - taka odp. ze w koncu dalej nie wiem tak czy nie bo na kazde pyt. odp. jest wymigajaca
|
|
Temat:
GOBARTO
Nie podobał mi się ostatni wywiad z prezesem w którym powiedział ze akcje może wykupić ale nie musi, a pamiętam jak bodajże w ubiegłym roku mówił ze wykupem zajmie się w II połowie 2011r. czyżby znowu miał nas inwestorów głęboko w d.....
no i kwestia przejęć tez nadal nierozwiązana nawet nie wiadomo czy do końca 2012 cosik przejmie...........
chyba znowu nas olał jak zresztą zawsze
|
|
Temat:
GOBARTO
Akcje zostały umorzone drugim kwartale dopiero! Takiego obrotu sprawy jak dziś pewnie nikt się nie spodziewał, wiem że raport nie powala ale ten spadek na wysokich obrotach
|
|
Temat:
GOBARTO
www.pb.pl/a/2011/04/11/15_spol... TG gratuluje trafnosci, pisales niedawno ze powinnismy zaczac rosnac po nastepnych wynikach niedlugo sie przekonamy choc dzisiejsza sesja pomimo artykulu furory na dudku nie wywolala Sorki za pisownie ale nie zawsze mam polskie znaki pozdrawiam
|
|
Temat:
GOBARTO
Witam Cię TG!
Siedzę na tej naszej Dudzie już dwa lata i martwi mnie fakt że wig20 niedługo osiągnie 3000tys. pkt. a my tu ciągle w tyle. Dużo osób pisze że tu ogromne wzrosty będą w 2013 czy 2014r. ale ludzie w tym czasie to już kolejna bessa będzie się szykować.
TG ja czytam uważnie Twoje wypowiedzi i je szanuje, ale nie wydaje mi się aby Maciek oddał pozycje prezesa.
Nurtuje mnie jeszcze jedno a mianowicie kwestia przejęć. Mimo zapowiedzi Dudy nie wierzę za bardzo aby nastąpiły one w tym roku. Prawie co drugie pytanie na pb w akcji inwestor jest ode mnie i wypowiedzi te są wymigające. Środki na przejęcia maja pozyskać m.in. z wprowadzenia Maktonu na giełdę ale zamiar ten maja już od 2007r. i dalej nie wiedzą kiedy to nastąpi........cóż czekamy dalej
Zaczynam już powoli wierzyć że istnieje jakiś spisek inwestorów i dlatego Duda nie rośnie no bo przecież giełda wszystko wyprzedza ,a w Dudku coraz lepiej jest i ma być o niebo lepiej czego kurs wcale nie odzwierciedla.
Pozdrawiam !
|
|
Temat:
GOBARTO
ja tu mam na myśli długi okres tzn 2012-2013, liczę że przejęcia pomogą i skup akcji pytanie tylko czy wykupią cała emisje od banków mam do tego troszkę wątpliwości no i pytanie jakie będzie źródło finansowania przejęć z jednej strony spółka ma gotówkę w kasie a z drugiej obawiam się kolejnej emisji no ale jak kolega pisze na giełdzie można się wszystkiego spodziewać..............
|
|
Temat:
GOBARTO
Witam! Myślę że nikt tu na 13 zeta nie liczy ale parę złotych (4-5) raczej jest możliwe do osiągnięcia w dłuższym terminie
|
|
Temat:
GOBARTO
czyli co potrzeba 2-3 lat na powrót spółki na porządne poziomy?
|
|
Temat:
GOBARTO
Koledzy jakiego infa my potrzebujemy żeby ruszyć kursem w górę? rekomendacja już była , info o częściowym odkupie też ,a my dalej się kisimy..............
|
|
Temat:
GOBARTO
Kolego nie zapominaj że beefsan zmienił profil działalności na finansowy! niemożna go z dudą teraz porównywać, a duda moim zdaniem to dobra spółka ale na długi okres.
pozdrawiam
|
|
Temat:
GOBARTO
oczywiście że jest ! już został zmieniony z d na c+ a przecież jeszcze ciąży na nich 4 kw z dużą stratą powolutku małymi kroczkami będzie ok
|
|
Temat:
GOBARTO
nie wiem co dokładnie kolega ma na mysli pisząc ze duda drugim synthosem nie będzie ? w czasie hossy był on na obecnych poziomach co i teraz w czasie bessy spadł do około 0.50gr. czyli wrócił do dawnych poziomów, odnośnie dudy nikt nie liczy ze wróci na dawne poziomy to znaczy okolice 30zl bo wiadomo doszły nam dwie emisje ale uważam że w 2012 będzie stała więcej niż wynosi obecna cena synthosu i pewnie nie tylko ja tak uważam..........restrukturyzacja, wykup akcji , akwizycje niech wszystko dojdzie do skutku czyli jak kolega pisze oby szefostwo nie zawiodło a wtedy wszyscy będziemy zadowoleni
|
|
Temat:
GOBARTO
szkoda ,że Dudę drugi rok z rzędu omija rajd św. mikołaja nie doszliśmy nawet do zeszłorocznych maksimów........... rekomendacja też nie pomogła , a to było moim zdaniem info roku no cóż czekamy dalej po Nowym Roku będziemy mieli wszystkie 4 KW. na + więc powinno być o wiele lepiej chociaż z drugiej strony inwestorzy to wiedzą ,a kurs mizerny więc gdzie to wyprzedzanie przyszłości przez giełdę
|
|
Temat:
GOBARTO
Inwestorzy branżowi sondują PKM Duda. Szef spółki nie mówi "nie" firmom, które zainteresowałyby się Dudą. "Oczywiście, jeśli cena byłaby odpowiednio wysoka, moglibyśmy się zastanowić (nad sprzedażą walorów - PAP). Do końca 2012 r. trwa jednak proces restrukturyzacji. Dopiero po jego zakończeniu spółka przeanalizuje wszystkie możliwości" - powiedział Maciej Duda. ( Dziennik Gazeta Prawna s.A23) (PAP) Zastanawiające jeszcze niedawno w telewizji Maciej dementował takie pogłoski ,a teraz sam je potwierdza? Co prawda dopiero po 2012r. gdzie kurs powinien ładnie stać po wykupie akcji i przejęciach! Czy zawsze przejęcie spółki jest związane ze skupem akcji z rynku Panowie?
|
|
Temat:
GOBARTO
Witam! Czy ktoś tutaj w dłuższym czasie liczy na znaczne wzrosty kursu i powrót na porządne poziomy?
|
|
Temat:
GOBARTO
Witam! Na tym forum jestem nowa ,ale na Dudzie jestem już prawie dwa lata. Również zastanawia mnie fakt liczy akcji w raporcie za 3Q jest ona równa liczbie akcji z 1Q, natomiast mamy 308mln uwzględnione w 2Q. Przecież do żadnego odkupu akcji nie doszło jeszcze. Panie Szczepanie pisze pan że info o przejęciach jest na wyrost najpierw odkup akcji - wykupić akcje mogą do końca 2012r. natomiast 2011 ma być okresem dynamicznego rozwoju więc zobaczymy, ja osobiście jestem za wykupem i umorzeniem tych akcji z wiadomych dla każdego powodów. Miejmy nadzieję że do przejęć i wykupu akcji dojdzie w następnych latach i Duda wróci na porządne poziomy
|
|