Temat:
SERINUS
Faktycznie ktoś szybko pisze albo napisał to duzo wcześniej i przy okazji wybrani wychodzili dzisiaj z kov co niestety nie dało się nie zauważyć.Tylko moje przemyślenia.Pozdro.
|
Temat:
SERINUS
Witam. Poniżej orginalny tekst z 19.02.2011 z Brunei Timse.
AED finds 'mobile hydrocarbons' in Lempuyang well A view of Lempuyang-1 testing operations. Picture: Courtesy of AED Oil Ltd
Goh De No BANDAR SERI BEGAWAN
Saturday, February 19, 2011
MELBOURNE firm AED Oil Limited confirmed the presence of mobile hydrocarbons in Block L's Lempuyang well, noting the reservoir can produce at much higher rates than previously expected, after announcing less than 10 days ago, it was disappointed with the well's results.
AED, as the operator of PetroleumBRUNEI's onshore Block L, said it will now proceed with the testing of the well's Blue zone.
Country Manager for AED Brunei Trevor Slater said in a statement released yesterday that "at least one sand in the Pink zone had been flowing small quantities of gas during the latter part of the test.
"This confirms the presence of mobile hydrocarbons in the targeted clinoform sand package. We will now proceed to test the Blue zone which is located approximately 200m shallower than the Pink zone," Slater said.
The statement said that the PLT (Production logging, practiced in oil and gas industry to estimate oil, water, and/or gas production profile), was used to measure pressure and inflow opposite each of the perforated Pink sands.
"While, the gas rates from the Pink zone are low, the presence of gas in the Lempuyang prospect is positive. We are further encouraged by the quality of the reservoir sand. The high average permeability (100 measured depth) and significantly high abnormal pressures demonstrate that the reservoir can produce at much higher rates than previously thought," it said.
The targeted clinoform sands therefore warrant further evaluation in assessing the field potential. Information and petrophysical analysis also suggests that the upper Blue zone has the strongest hydrocarbon potential within the entire Lempuyang-1 well.
"The Blue zone test is set to commence shortly, once additional testing equipment becomes available," AED said.
On February 9, AED and partner Kulczyk Oil Ventures revealed disappointing results in the Lempuyang-1 well. AED in a previous statement said the test results in the lower zone indicated high volumes of water being produced.
Kulczyk Oil Ventures said testing at the lower zone indicated high volumes of water being produced, which it said could potentially be influenced by poor isolation of a higher pressure zone below the test intervals. The Brunei Times
|
Temat:
SERINUS
|
Temat:
SERINUS
1,74 365k 1,75 344k 1,76 169k
|
Temat:
SERINUS
Pewnie macie rację że opóźniają testy i zarazem wyniki, ale trzeba też wziąć pod uwage,że okres na który ma wystarczyć pieniędzy ( podawane 12 m-cy) może się zarówno skrócić(kolejne odwierty uzupełniające) jak i wydłużyć( wzrost przychodu z KUB GAS )i na to nie mamy wpływu. Będziemy natomiast wiedzieć wcześniej o WZA na którym może zapaść decyzja o dodatkowej emisji. Wcześniej jednak myśle że poznamy wyniki finansowe za 2010 i tam się pewnie pare rzeczy wyjaśni. Obserwując dzisiejszą sesję zwłaszcza jej końcową fazę jestem w miarę spokojny o przyszłość ale widać było , że niezbyt duży gracz może trochę popsuć obraz notowań i technikę.Trochę szkoda ,że jutro na parkiecie cisza ale co się odwlecze to... Pozdrawiam.
|
Temat:
SERINUS
Witam. Czytam sobie wasze wpisy , patrzę na zachowanie kursu i powiem szczerze że trochę jestem sam zdezorientowany bo nie do końca jest dla mnie zrozumiałe to co się dzieje na naszej spółce. Z jednej strony kurs zniżkuje do minimum aby chwile później wzrosnąć również bez żadnej informacji ze spółki i dochodzę do wniosku , że ktoś może mieć jakieś informację ale nie dysponuje zbyt pokaźnym kapitałem aby trwale swoje zabiegi podkreślić z drugiej jednak strony patrząc na arkusz zleceń( nie ma dużych zleceń sprzedaży) niewielka kwota wystarczy aby wynieść kurs o kilka groszy wyżej tylko po co żeby przywrócić wiarę we wzrosty i ogranic sobie pole manewru. Dzisiejsze TKO 1,43 - no to już było kilka razy przerabiane oby tym razem zwiastowało ruch w drugą stronę . Co myślicie o tym wszystkim , może ktoś ma jakieś ciekawe przemyślenia. Pozdrawiam.
|
Temat:
SERINUS
Witam. Niestety część inwestorów , która szuka szybkich zysków czytając wszelakie informacje na forach bądź dostępnych komunikatorach zostaje szybko zniechęcona przy szybko realizowanej korekcie i późniejszym tzw. kiszeniu a wiadomo czas to pieniądz,wtedy wchodzi większy gracz bo jemu ten scenariusz pasuje . Co do pytania skąd wiem że będzie zbieranie akcji - takiej wiedzy nie może mieć zwykły inwestor ,ale myślę że taki scenariusz trwa od pewnego czasu(tylko po co przepłacać jak są chętni do współpracy) i jest prawdopodobne że im bliżej do zakończenia testów akcja będzie toczyć się szybciej.
Pozdrawiam wytrwałych.
|
Temat:
SERINUS
Witam. Postanowiłem zalogować się i napisać kilka słów na forum ponieważ ostatnimi czasy nasza spółka nie daje zbyt wielu powodów do entuzjazmu zważywszy że były ku temu powody. Nie ma racjonalnego wytłumaczenia do takiego zachowania( 2 gr.do min.) zwłaszcza że zbliża się czas testów/wyników i może okazać się że za chwilę rozpocznie się trochę szybsze zbieranie a niektórzy z was pozbywają się pochopnie swoich akcji(mam nadzieję że realizacja straty"kto lubi płacić wysokie podatki ? ") . Nie każda inwestycja przynosi od razu zyski .Zawsze należy uwzględnić ryzyko chwilowej utraty części włożonych środków ale jak to na giełdzie trzeba być cierpliwym. Wiadomo są też lepiej poinformowani ale na to nie mamy wpływu. Co do ostatniej rekomendacji , została potraktowana jako anty wskaźnik ale cóż mamy jeszcze 52 tygodnie aby poznać jej zasadność. Do przemyślenia. Pozdrowienia dla stałych forumowiczów i dla p.Korczaka.
|