Temat:
PZU
Widzę że kurs spółki w trendzie w dół. Powoli zastanawiam się czy sprzedać pakiet. Czy może doradzacie trzymać do raportu ? Tylko czy to już nie w cenie??
|
|
Temat:
HAWE
Coś się zaczęło dziać ostatnio na kursie i stąd moje pytanie. Jakie są szanse na układ ?
|
|
Temat:
PBG
Skąd taki wolumen i wzrosty ? Nie było żądnej oficjalnej informacji ze spółki...
|
|
Czy wiadomo coś o dywidendzie za 2015 ? lub kiedy będzie coś wiadomo??
|
|
Temat:
PBG
Prośba o analizę po raporcie :).
|
|
Temat:
CIGAMES
Skąd taka przecena dziś?
|
|
Czy jest ktoś kto ma abonament tu na forum i chciałby odpowiedzieć na jedno moje pytanie na priv??
|
|
Czy ktoś mądry może mi powiedzieć co się stało dziś na tej spółce?? Wrócił handel ale nie można kupić.... spółka nie jest notowana w żadnym indeksie. Więc pytam o co tutaj chodzi??
|
|
Temat:
BIOMASS
Czyżby zakupy pod raport?
|
|
Ukazał się raport. Prośba o analizę.
|
|
Temat:
JSW
W mojej firmie której pracuje ( jest to koksownia z grupy JSW ), wszyscy związkowcy są utrzymywani przez pracodawcę. Mało tego mają nieraz większe stawki niż pracownicy produkcji. Myślę że nie będzie dobrze póki taka sytuacja dalej będzie. Nie może być tak że związkowiec który siedzi przy biurku i pije kawkę zarabia tyle co pracownik produkcji. To jest pewnego rodzaju patologia którą powinna zniknąć ze spółek JSW.
|
|
Temat:
BIOMASS
Raport jest kiedy? Jakie cyfry będą uznane za sukces?
|
|
Jakie może być zasięg jeśli raport będzie dobry? Jaki zysk rozumiemy przez dobry raport? Spółka ma potencjał. Czekamy na raport.
|
|
Temat:
JSW
Pracuje akurat w spółce i mogę powiedzieć że cena taka jaka była to był dołek maksymalny. Narazie faktów nie ma. Same życzenia. Związki zawodowe nie mają nic do gadania. Poczekamy do marca zobaczymy. Ja jestem mega optymistycznie nastawiony. Pożyjemy zobaczymy.
|
|
Temat:
JSW
Dobrze że się w końcu otrząsneli z tego snu. I zastanowili się że trzeba coś działać. Ciekawe są rekomendację na poziomie 30 zł. Myślę że jak jutro utrzyma się na plusie to czekają nas wzrosty do poziomu 26-27 zł. Strajki strajkami ale innego wyjścia nie ma. To albo upadek a to oznacza na bruk wszyscy. Mniejsze zło...
|
|
Temat:
JSW
Różnica jest taka że ta kupiona kopalnia w Knurowie należy do tych rentownych.
|
|
Temat:
PBG
Słyszałem że termin ten to ostatni czerwiec.
|
|
Temat:
AMREST
Czy ktokolwiek posiada informację kiedy spółka opublikuje wyniki za 4Q 2011 ??
|
|
Temat:
AMREST
Jak oceniacie stan spółki na teraz ? I jak się można ustosunkować do dużego wolumenu ostatnio na tej spółce? i co najważniejsze co myślicie o nowej rekomendacji 91 zł. Dla mnie ciekawa propozycja... Ponadto kurs spółki od 2 dni idzie w górę.
|
|
Temat:
MIDAS
Zaraz a to prawo poboru jak wykonać i kiedy ? przepraszam ale ja zielony. Spółka podaje datę czy jak ??
|
|
Temat:
MIDAS
Czyli reasumując na tą chwile najlepszym rozwiązaniem jest trzymać akcje i czekać na rozwój wydarzeń tak ? :). Rozumiem że 12 lutego jeśli się nie pozbęde akcji zostaną one przeliczone i dopiero będę mógł nimi handlować 15 lutego tak ?
|
|
Temat:
MIDAS
Ma ktoś jakąś analizę techniczną ?
|
|
Temat:
MIDAS
" pamiętajcie, że dzień ustalenia pp jest już tuż tuż, czyli 15 lutego, czyli 10 lutego musicie być w posiadaniu akcji, żeby otrzymać pp 1 za 1 dające prawo do zakupu 4 akcji nowej emisji z przeznaczeniem na już przejęte aero 2 . chyba warto poczekać i warto będzie kupić."
O co tu chodzi tam na chłopski rozum ? :]
|
|
Temat:
MIDAS
Będzie nowa emisja 10 lutego? Ale co to dokładnie oznacza? I kiedy będzie znana cena emisyjna? W tym tygodniu? Przepraszam za tyle pytań... Mam troszkę tego papieru i zastanawiam się poważnie co dalej...
|
|
Temat:
JSW
Cytat:thorin, jeśli można zapytać, jak w praktyce wygląda temat piętnastek, szesnastek itd w firmie? Bo to, że jest koniunktura, marże bardzo ładne to wszystko świetnie, ale zastanawiam się czy twoja opinia to efekt własnych przemyśleń, czy efekt opinii mamy że "w firmie jest dobrze" O ile mi wiadomo to w firmie mamy nie ma czegoś takiego jak 15 czy 16. Nigdy nie słyszałem z ust mamy że w firmie jest dobrze. Od zawsze wiadomo że w molochach spółkowych związki zawodowe są słabe i nie potrafią nic wywalczyć. Stąd było moje pytanie czy ktoś coś wie o akcjach pracowniczych...
|
|
Temat:
JSW
Nie wiem jak to się ma gdzie indziej ale w Bdm nie da się korzystać z tych środków które są zablokowane...
|
|
Temat:
BUDIMEX
Zarząd Budimeksu SA informuje, że w dniu 22 czerwca 2011 z Gminą Miasta Gdańska reprezentowaną przez Gdańskie Inwestycje Komunalne Sp. z o.o. z siedzibą w Gdańsku została podpisana umowa na wykonanie robót budowlanych w ramach przedsięwzięcia „Połączenie dróg krajowych – Trasa Sucharskiego. Zadanie I. Odcinek Obwodnica Południowa Gdańska – Węzeł Elbląska”.
* Wartość kontraktu: 137.150.121,45 złotych netto * Termin rozpoczęcia robót: niezwłocznie po podpisaniu umowy * Termin zakończenia robót: 18 miesięcy od daty podpisania umowy * Okres gwarancji: 60 miesięcy * Warunki finansowe: o Płatność 28 dni od daty dostarczenia faktury Zamawiającemu o Gwarancja bankowa dobrego wykonania: 10% wartości kontraktu brutto * Kary płacone przez wykonawcę: o 0,05% zaakceptowanej kwoty umownej brutto za każdy dzień opóźnienia zakończenia wykonania robót o 0,05% zaakceptowanej kwoty umownej brutto za każdy dzień opóźnienia w wykonaniu każdego zakresu robót określonych jako "kamień milowy" o 10% zaakceptowanej kwoty umownej w przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od umowy z przyczyn Wykonawcy * Strony zastrzegają sobie prawo do odszkodowania uzupełniającego przenoszącego wysokość kar umownych do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody
Wartość kontraktu przewyższa 10% kapitałów własnych Budimeksu SA.
Szczególnie ostatnie zdanie mi się podoba :). 10 % to chyba bardzo dużo nie??
|
|
Temat:
BUDIMEX
Rozumiem, czyli pozostało mi trzymać akcje co najmniej do września tak? Jak myślicie czy jest to dobry pomysł żeby dokupić teraz akcje i po prostu cierpliwie czekać?? Jakie mam możliwości w tej sytuacji??
|
|
Temat:
BUDIMEX
Przykładem takiej spółki może być np FUN4media. W dniu notowań pierwszego dnia bez dywidendy był większy niż kurs zamknięcia dzień wcześniej. Pytanie tylko czy Budimex wróci do 100 zł. Powiem szczerze liczę na to :). Bo mam duży pakiecik. Może wiecie coś o sytuacji teraz w firmie ??
|
|
Idąc tym tropem co mówicie i co mówią analitycy Bre Banku, OPT powinien rosnąć dalej... zobaczymy jak akcje spółki się zachowają jutro i co najważniejsze we wtorek. Wydaje mi się że te 2 dni będą kluczowe na odpowiedzenie sobie na pytanie co dalej... Poczekamy zobaczymy :).
|
|
Temat:
ZYWIEC
Ehhhh, tak to właśnie jest jak jestem troszkę mało wiedzący , ta nie wiedza kosztowała mnie jakieś 2000 zł :0. Czyli reasumując jak jest prawo do dywidendy to muszę kupić akcję trzy dni sesyjne przed tą datą tak ??
Czyli sprzedać akcje mogłem zaraz po dacie prawa do dywidendy tak ??
|
|
Temat:
ZYWIEC
Kupiłem akcje spółki pod dywidendę i narazie z tego co widze to był to błąd. Czy ktoś wie skąd taka korekta ?? Jestem troszkę przestraszony :).
|
|
Temat:
ZYWIEC
Nie, jeśli kupisz przed 5.05. to 19.05 dostaniesz 45 zł dywidendy za jedną akcję. Dobrze mówię ? :) O ile się nie mylę jest to jedna z lepszych dywident na GPW.
|
|
Mi się również podoba , to nie jest gra dla małych dzieci. Dialogi są realistyczne i konkretne. Krótko i na temat, bez owijania w bawełnę. Mam nadzieje że cała gra będzie w takim klimacie. Dawno już w nic nie grałem na kompie ale myślę że dla tej gry się zmobilizuje. Pozostaje czekać na premierę.
|
|
Cytat:Czwartkowa konferencja prasowa Optimusa (planuje zmianę nazwy na CP Projekt), na której spółka prezentowała strategię na przyszłość oraz plany związane z „Wiedźminem 2” przełożyła się na wzrost notowań na piątkowej sesji. Od otwarcia papiery Optimusa radzą sobie zdecydowanie lepiej niż rynek. Przejściowo drożały nawet 5,8 proc. do 8,88 zł. To oznacza, że do przeszło trzyletniego rekordu (ustanowionego 9 lipca 2007 r. na poziomie 9,15 zł) brakowało im tylko 3-proc. zmiany kursu. Obecnie (godz. 14.45) akcje kosztują 8,8 zł co oznacza blisko 5-proc. wzrost. Właściciela zmieniło już 2,3 mln akcji (ok. 2,5 proc. kapitału) za przeszło 20 mln zł. . Ten parkiet to ma chyba tendencję do publikowania błędnych informacji. Może ja czegoś nie wiem ale OPT nigdy nie był wart 9.15 !!!!
|
|
Relacja na żywo z gry Wiedźmin 2 wersja dla prasy, I akt.Komentarz redaktora który grał w tą wersje Wiedźmina : Cytat:Wiedźmin 2 wygląda lepiej, niż wszystkie cRPG w jakie grałem w ciągu ostatnich lat - i nie mówię tu tylko o grafice. Początek jest bardzo obiecujący - reżyseria, dramatyzm, wielowątkowość, kwestia wyborów... tak, wiem, nie mogłem tego pokazać. Ale sami wkrótce zobaczycie. Jeszcze tylko pięć tygodni. Z małym hakiem.
|
|
To już 3 Dom maklerski który wydaje wstępną analizę OPT. Wydaję się tylko czekać na zyski. Sasasas :). Za tydzień konferecja która napewno też podniesie nastroje i doda inwestorą sporej odwagi. Myślę że kwestia przekroczenia w następnym tygodniu poziomu 9 zł to kwestia tylko 4-5 dni.
|
|
W sprawie tego artykułu z bloga, myślę że to jakaś prowokacja. Jaki mądry człowiek wychodziłby teraz z OPT. A przecież autor bloga inwestuje na giełdzie dziesięć lat. Przecież każdy akcjonariusz OPT wie że tej spółki się po prostu nie opłaca teraz sprzedawać. Ale może ten ktoś został oświecony, jak sam mówi przez Stwórce. Szczerze w tą wątpię żeby ktoś w tych czasach sugerował się tym co myśli Bóg a nie tym ile może mieć w kieszeni. Choć zgodzę się, mogą być wyjątki ale nie na tyle żeby to miało wpływ na kurs OPT. Po drugie mieszanie Boga w giełdę ma mało wspólnego, czy ten ktoś pomyślał że Bóg mógł nie chcieć powstania giełdy, giełda to przecież nic innego jak spekulacje, lichwa itd. Zastanawiające prawda ??
|
|
Ja tez się nie znam, ale idąc tym torem myślenia, gdy przejdzie granice 6,69 to jest bardzo duża szansa że pójdzie górą tak ?? Czyli jeśli jutro wzrost i powiedzmy pojutrze, dalej już tylko góra ??
|
|
Temat:
NOVITUS
Kolega to liczył i przeliczał i wyszło mu , że opłaca się czekać i wymienić akcje. Trzeba jeszcze brać pod uwagę że akcje novitusa polecą do góry jeszcze...
|
|
Temat:
IZOSTAL
Z tego co mi wiadomo , a ja zapisałem się na walory spółki. Redukcja jest koło 75% czyli bardzo duża. Zobaczymy jakie będzie otwarcie. Debiut ma być na początku stycznia czyli w tym tygodniu. Mimo to wszystkie żródła milczą na ten temat , to ciekawe :D.Myślę że otwarcie będzie bardzo udane, firma ma olbrzymi potęciał i jej papier powinien przynieść daleko idący zysk.
|
|