Temat:
SYNTHOS
R0bert napisał(a):Patrzcie na liczbe sprzedajacych i kupujacych. Jak leci pakiet 100 000 akcji to jeden to kupuje a 16 leszczy sprzedaje. Zabawnie to wyglada. Pewnie, ze 6 z przodu niedlugo ale tu sie nie ma co ekscytowac pelnymi zlotymi bo to niewielki , nie to co przebicie z 2 do 3, kursy rosna w postepie geometrycznym a nie arytmetycznym. Mam pytanko natury technicznej. W jaki sposób można sprawdzić wielkość i liczbę zleceń po stronie zarówno kupujących, jak i sprzedających - chodzi mi o wielkości pakietów po obu stronach. Chciałbym też zapytać, czy można to zrobić po sesji, czy tylko podczas jej trwania.
|
Temat:
TAURONPE
stones napisał(a):mam jedno być może troche głupie pytanie, mianowicie: żeby mi wypłacili dywidende muszę minimum 3 dni przed jego wypłatą kupić papier, a jak będzie (zakładając że kupiłem go już w styczniu) jak go sprzedam np 4 lub 3 dni przed wypłatą? dostanę w tedy dywidendę czy nie? Według info ze spółki (link kilka postów wcześniej) dzień przyznania dywidendy wypadłby 30 czerwca natomiast dzień wypłaty na 20 lipca. Akcje należy więc posiadać 27 czerwca, a 28 można już je sprzedać zachowując prawo do wypłaty dywidendy.
|
Temat:
SYNTHOS
|