PARTNER SERWISU
pyvibjpp
Yel0n

Yel0n

Ostatnie 10 wpisów
EUROIMPLANT S.A. na półmetku innowacyjnego laboratorium w Kajetanach

Euroimplant S.A. – spółka biotechnologiczna notowana na rynku regulowanym – zakończyła pierwsze dwa etapy realizacji projektu „Laboratoria Euroimplant – Wdrożenie Innowacyjnych Produktów Inżynierii Tkankowej". Tym samym, pozyskała ona z PARP ponad 3,5 mln zł refundacji poniesionych kosztów. Niebawem Euroimplant S.A. rozpocznie III i IV etap realizacji inwestycji. Generalnym Wykonawcą projektu jest Budimex S.A.

www.euroimplant.pl/euroimplant...
Nie ma czegoś takiego jak "kiepski papier", są decyzje przynoszące straty lub zyski.

Ja z pociągu wysiadłem w momencie dołowania PP i powiem wam szczerze.

Zrealizowałem stratę i to nie małą, ale jak patrze teraz na to z boku, to chyba bym nie wytrzymał. blackeye

nie wykluczone ze kiedyś wsiądę do Midasa, ale jak na początek moje emocje zostały dość mocno poturbowane Angel

Podziwiam wytrwałych i życzę zdrowia i szczęścia! wave
Nie ma czegoś takiego jak "kiepski papier", są decyzje przynoszące straty lub zyski.

z "ispagiem" się troszkę poderdało...

a taka fajna 10 była dostępna

więcej info:

www.wdsoftware.com/pl/index.ph...

broker_ns napisał(a):
A teraz wszyscy wyprzedawali panicznie PP (po -40 50 60 80%) jakby nagle coś się zmieniło??? A nam spośród wielu ryzyk związanych z tą spółką ubyło jedno tj. emisja się rozpoczęła. I gdzie tu logika????

może to wina raportu, który pojawił się tuż przed notowaniami PP?

jak na pierwszy dzień notowań PP to cena jest meeega atrakcyjna. Myślicie że będzie taniej?

Prospekt zatwierdzony! :)

www.knf.gov.pl/o_nas/komunikat...

i chyba mamy wyczekiwane reakcję kursu

czy teraz mała korekta?

zasaniak napisał(a):
KDPW: Podwyższenie kapitału zakładowego spółki NFI MIDAS SA

04.04. Warszawa (PAP/KDPW) - Podwyższenie kapitału zakładowego spółki NFI MIDAS SA

"W nawiązaniu do wcześniejszego komunikatu dotyczącego podwyższenia kapitału zakładowego z zachowaniem prawa poboru spółki NARODOWY FUNDUSZ INWESTYCYJNY MIDAS S.A., KDPW informuje, iż wskazane terminy realizacji prawa poboru są nieaktualne."
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

a ten komunikat nie ma przypadkiem wpływu na odsunięcie terminu ewentualnego zatwierdzenia prospektu?

wszyscy czekają co po kursie i obrotach widać

a KNF z tego co pamiętam komunikaty wypuszcza do 16 wiec jeszcze troszkę.

@sbyszek

dzięki za słuszne wskazówki

compaq100 napisał(a):
Ja uważam,że w tej chwili jest realizowany precyzyjnie zaplanowany scenariusz SOLO jego całego dworu i świty.
Polega na "wystraszeniu" drobnicy i zbiciu maksymlnie kursu i odkupienie tanich akcji.Początek tego scenarisza jest realizowany od m-ca stycznia 2011 tj.złożenia Prospektu Emisyjnego do KNF.
Osobiście niewierzę,że NFI MIDAS nie jest w stanie poprzez Kancelarię specjalistyczną opracować w terminie,prawidłowo zgodnie z procedurami PROSPEKTU EMISYJNEGO.
Prospekt Emisyjny w.g. mnie celowo zawierał uchybienia proceduralne żeby jego zatwierdzenie w KNF odwlec i przeciągnąć w czasie powodując b. duży niepokój wśród drobnych akcjonariszy/bo to jest faktem/,który doprowadza do wyprzedaży akcji/"odleszczenie"/po niskich cenach ludziom związanych z grupą SOLO.
Prawdopodobnie po zatwierdzeniu Prospektu Emisyjnego przez KNF w przyszłym tygodniu oraz podaniu informacji pozytywnych kurs "podskoczy"b.do góry i te akcje kupione po kursie zaniżonym zostana z dużym zyskiem odsprzedane z powrotem drobnicy.
Natomiast następne wydarzenia w.g mnie bedą przebiegac z drobnymi korektami w.g. scenariusza omówionego na tym forum.

szczerze? modliłbym się aby tak było :)

a co jeśli Pan S ma jeszcze inne wyjście - stwierdził, że jeśli taki plan jak w/w się nie powiedzie to kasę weźmie z innego źródła?

ehh

ja jako malutki akcjonariusz mogę tylko spekulować i dzielić się z wami moimi spostrzeżeniami, bo gdybyśmy wiedzieli jak rozgrywa się takie piłeczki, to bylibyśmy po drugiej stronie :)

gdzieś granica spadku musi być, albo na zyski będziemy czekać miesiącami

do 8 kwietnia trzeba zagryźć zęby i czekać ( co oczywiście przynajmniej dla mnie wcale nie będzie łatwe )

constant napisał(a):
Yel0n napisał(a):
Dla mnie to jest gra na niski kurs

Oczywiscie, to klasyczne zanizanie przed odpalem. Gruby zbiera.
Trzepanie leszcza. Itd, itp. He, he.

Yel0n napisał(a):
do puki

Boj sie boga, chlopie ...

przepraszam jeśli kogoś uraziłem swoimi błędami. Wstyd i hańba Silenced

EOT

Dla mnie to jest gra na niski kurs

do puki prospekt nie zostanie zatwierdzony nie ma szans na wzrosty, chyba że kurs będzie tak nisko, że "ktoś" zacznie kupować sporymi paczkami.

Miałem z rana wywalić, ale trzymam się pierwszego postanowienia i czekam do odpowiedniego poziomu

od 2 miesięcy siedzę online i takiej ciszy przed burzą jeszcze nie było. Nie chce bron borze siać jakiegoś fermentu, ale od odcięcia widzę że mała grupka śmiga windą co piętro...

hmm....

tak patrze sobie na wykres i zaczynam mieć wrażenie że dzieje się coś niepokojącego...

czy wy też tak na to patrzycie?

matmat

największe nie raz wydarzenia dzieją się z zaskoczenia. Midasa nie można chyba nazwać przeciętną spółką. Zatem albo zyski albo straty będą adekwatne.

Nikt nikomu nie karze kupować tego papier, a jeśli już się ktoś na niego zdecydował to niech cierpliwie czeka. Jeśli mu się nie podoba sytuacja to niech sprzeda, "lepiej późno niż w cale".

na razie czekamy na decyzję odnośnie zatwierdzenie prospektu, a co dalej zobaczymy

ja na początku dnia życzę wszystkim przede wszystkim siły wytrwania :)

@k201244

napisał: "Czy ulica rzuci sie na "tanie" akcje...."

nie sądzisz, że to by było zbyt proste? to jedna wielka spekuła bo co innego może być gdy prospekt jest nie zatwierdzony.

Dziś spodziewałem się większych obrotów i większych wahań, ale jak widać wszyscy chyba lekko stygną. Zobaczymy jak będzie wyglądać końcówka dnia.

Jeśli chodzi o mnie to czekam z papierami w garści, co będzie zobaczymy, ale ważne jest jedno

co wyniesiemy z tego całego zamieszania.

btw nurujące jest zatem pytanie kto dziś sprzedawał od wsparcia w dół?

jbravo napisał(a):
powiem szczerze, nawet jesli by dzis po sesji sie pojawilo info ze projekt klepneli to wg mnie jutro i tak byly spadek. dlaczego? wiele jest osob ktore nie chca wejsc w emisje (bo ich np nie stac, bo to droga emisja) i wg mnie czesc wciaz czeka liczac (nie bardzo wiem czemu) na ostatni dzien zeby wyjsc.
pytanie czy sa osoby ktore chca wejsc w emisje ale boja sie niezatwierdzonego prospektu? wg mnie jest to grono raczej malo liczne. dlatego sadze, iz jutro tak czy tak bedzie spadek.
jesli by jednak jakims cudem ten projekt do jutra przeszedl to jest szansa moze na chwilowa zielen, a potem moze na utrzymanie ostatnich dolkow. bez tego jutro moze byc ciezko (dodam ze ja tez z tym siedze, wiec nad nikim sie nie pastwie)
pzdr

hmm... ci co mieli wyjść lub uszczuplić kapitał zrobili to w piątek

moim zdaniem dziś i jutro skupują ci którzy chcą prawa do pp - , a zasiana niepewność to czynnik dzięki któremu "krok" idzie po najniższych cenach

jutro będzie dzień w którym popytu również nie zabraknie a dlaczego? moim zdaniem odpowiedź jest prosta: kurs stoi nisko, temat jest na czasie

pozdrawiam.

matysek,

zyski już zrealizowane :) teraz gramy po raz drugi.

co do poprzednich wypowiedzi,

nie pozostaje nic innego jak tylko wyliczyć odpowiedni kapitał i czekać. Ryzyko jest zawsze bo to giełda przecież.

Moje pytanie jest natomiast inne - głównie do tych którzy wiedzą dlaczego tu grają - myślicie że w najbliższych 6-ciu miesiącach osiągniemy cele?

Pozdrawiam.

EUROIMPLANT S.A. opublikował prospekt emisyjny. Przenosiny na rynek główny na przełomie marca i kwietnia br.

www.euroimplant.pl/euroimplant...

nareszcie ożywienie Dancing

boje się tylko ze jak dojdzie do 4 to znów będzie magiel...

@ v3nom

a co innego mogę jako żółtodziób binky

Podoba mi się kierunek myślenia Taurusa odnośnie ostatniej wypowiedzi.

kierowany starym powiedzeniem "kupuj w dołku" siedzę i czekam.

przesłanki są, kurs dosyć nisko teraz tylko cierpliwość

Cześć

To moja pierwsza "świadoma" inwestycja... ;)

czysta amatorska spekulacja - wykresy i informacje z rynku wyglądają zachęcająco.

Co będzie zobaczymy.

też zaliczam się do tych zbierających odkąd pierwszy raz od dłuższego czasu mieliśmy 3,66

Pozdrawiam i 3-mam za kciuki za dobre wyniki

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 3 sierpnia 2011 14:01:08
Liczba wpisów: 30
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,430 sek.

jgedlmvq
vvyjbuho
gizvdqke
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vflkiqde
pxrgelro
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat