Cytat:CD Projekt Red od września br. będzie zajmował się wydawaniem gier na polskim rynku największego światowego producenta gier - Activision Blizzard (m.in. gry "Diablo" czy „Wolrd of Warcraft") - poinformował Marcin Iwiński, członek zarządu spółki. - Mamy wyłączną umowę na Polskę - mówi. Firma mocno liczy na dobrą sprzedaż „Diablo III", którego data premiery nie jest jeszcze wyznaczona. – Spodziewamy się, że sprzedaż sięgnie co najmniej 100 tys, egzemplarzy.CD Projekt Red będzie miał w ofercie pełny katalog Activision Blizzard. Zdaje się, że CD Projekt nie tylko wypuścił dobrą grę, ale dzięki mediacji i szeroko pojętej akcji marketingowo - reklamowej zyskał sobie kolejny ciekawy kąsek - Gry Blizzard'a - a to dobre osiągnięcie, bo producent będzie bardziej rozpoznawalny w kraju. Śmiem patrzeć w przyszłość i wyobrażam sobie kilku czołowych producentów i wydawców gier współpracujących z Optykiem. Być może Wiesiek przyniesie dodatkowe korzyści, o których jeszcze nie pisano - szersza współpraca, własna tłocznia, a może nawet przejęcia (np. Platiqa??. Może za bardzo puściłem wodzę fantazji i mogłoby być zbyt kolorowo, to jednak w dalszym ciągu jest to wróżenie z fusów, mniej lub bardziej prawdopodobne. Poczekajmy na pełne wyniki sprzedaży w sprawozdaniu za III kwartał
|
|
Problem długu w USA jest na razie zażegnany, a sprawa z Namco wydaje się dość kontrowersyjna jeśli brać pod uwagę wypowiedzi prezesa Kicińskiego.
Bądźmy dobrej myśli i miejmy na uwadze, że CDPRed wystąpi o solidne odszkodowanie w ramach bądź co bądź przestoju spowodowany sprawą w sądzie. Osobiście uważam, że Namco celowo tak zagrywa, aby ograniczyć promocję i ew. dystrybucję wersji Xbox na szerszy rynek (miejmy nadzieje, że Namco bardziej na tym straci).
|
|
Dziś w wieczornych wiadomościach całkiem nieprzypadkowo pojawił się W2 w związku z podniesieniem progu deficytu budżetowego w Stanach - kolejna promocja z miłym oddźwiękiem. tvp.info/wiadomosci/wideo/0108...
|
|
Wyniki sprzedaży W2 na xbox'a i tak w znacznym procencie zasiliłyby raport w Ikw 2012 przy czym nie wpływając na bieżący. Rano mieliśmy też porozumienie ws. zadłużenia US. Kwestia długu na pewno kiedyś powróci, ale w tym roku chyba nie będzie już takich niespodzianek, co jest dużo ważniejszym info i mającą spore znaczenie dla możliwego długofalowego odbicia. www.parkiet.com/artykul/107913...
|
|
Po ogłoszeniu info Optyk zniżkował przy zwiększonym wolumenie. co do spadków - w dalszym ciągu podążamy trendem spadkowym, opór na 6,8 padł - to nie napawa optymizmem. Było nie było liczę na spektakularne wybicie.
W sumie to lepiej, że W2 na Xbox wyjdzie na początku przyszłego roku - bedzie udany I kwartał.
Samo w sobie info w istocie nie powinno odegrać istotnej roli na zachowanie kursu na kolejnych sesjach
|
|
CD Projekt Red ogłosił przesunięcie daty premiery W2 na Xbox'a na I kwartał 2012. Można się było tego spodziewać, jednak powstało nowe piętno w postaci sporu z francuskim Namco Bandai. www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
|
|
Scarry napisał(a):W tym roku gracze szukający klimatów RPG dostają: - The Elder Scrols V - Skyrim - trailer, o którym wspominaliśmy wczesniej - Diablo III - ja wiem że to nie rasowy RPG, ale najprawdopodobniej odbierze część graczy W2 - Torchlight 2 - to samo co DIII, niby nie rasowy RPG, ale gracze szukający gry fantasy, mimo że bardziej hack'n'slash, przylgną do niego masowo - Mass Effect 3 - potężny tytuł RPG, który ma zagwarantowany sukces i olbrzymie zainteresowanie ( trailer ME3) - Guild Wars 2, rasowy rpg MMO, może również odciągnąć sporo graczy bo zapowiada się na przebój, bo wieloletnim sukcesie GW 1 ( trailer GW2) - Star Wars the Old Republic, znowu rpg MMO, wszystko wskazuje na ogromny sukces po premierze Każda w powyższych gier owszem oddaje klimat RPG, ale jest zdecydowanie różniąca się od W2. Najwięcej będzie miał do powiedzenia Skyrim, ale dopiero w połowie listopada br. i ten może odebrać trochę graczy. Pozostałe gry to zupełnie inna nisza, inny klimat i inni gracze. Zakup W2 nie wyklucza zakupu powyższych gier i odwrotnie, tym bardziej, że Wieśka można nabyć po atrakcyjnej cenie.
|
|
Nestor napisał(a): Dane z VGchartz sa wyssane z palca... Co do wyniku optimusa na VGC. 0.33m. Przeciez tydzien temu Kicinski mowil ze w pierwszym tygodniu sprzedali 0.4m. Wyssane czy nie, nie podano danych z rynku rosyjskiego ani sprzedaży poprzez Gog'a, myśle, że również średnio podeszli do sprzedaży elektronicznej. Taka ilość sprzedaży znacznie może odbiegać od tego co przedstawił P. Kiciński.
|
|
Na vgchartz zamieszczono nieoficjalne wyniki sprzedaży WII w przeciągu 3 tygodni. kurs lekko odbił i poszybował w górę, czyżby zapowiedź dalszych wzrostów? dla leniwych: gamrreview.vgchartz.com/sales/...
|
|
Nie pochwale się EK, ale Premium też ładnie śmiga - nie płacze z braku głowy Geralda :P. Nie znalazłem żadnych błędów, chociaż odczyt płytki był o sekundę dłuższy niż zwykle - w porównaniu do innych gier(np. sc2). Zanim zainstalowałem Wieśka zrobiłem totalny upgrade softa. Na ultra śmiga bez problemu (z wyłączonym ubersampling'em - nie wiem do czego to służy, ale różnicy zbytnio nie robi - tylko przycina). Gra rewelacja. Czekamy na targi E3 na początku czerwca (7-9.06).
|
|
Temat:
CIGAMES
Myślę, że próba wyprostowania sytuacji ze strony PRowców CI jest niepotrzebna, tak samo jak interwencja na forum. Zasadniczo tylko na Stockwatchu. Tak czy siak nadal sprawa jest podejrzana i należą się wyjaśnienia. Nie chciałbym nikogo oskarżać, ale komuś z "bliskiego grona" bardzo zależało na puszczeniu plotki w eter do szerokiego grona inwestorów.
|
|
Temat:
SYNTHOS
Zdaje się, że grube ryby sprzedają aby pokazać zysk za I kwartał. Takie praktyki sa prowadzone na porządku dziennym
|
|