PARTNER SERWISU
pumtmgga
Raven

Raven

Ostatnie 10 wpisów
Chyba trochę wyolbrzymiamy znaczenie ruchu Quercusa. Nadal są znaczącym akcjonariuszem i o ile takie komunikaty z ich strony nie zaczną się powtarzać co kilka dni to powodów do paniki nie ma. Ale to tylko moje skromne zdanie, że zadziałała tutaj psychologia tłumu.

Mamy pierwszego ujawnionego akcjonariusza:

www.ri.libet.pl/upload/userfil...

Chyba instytucje olały ofertę. Za dużo było ofert w tym samym czasie, a budowlanka ma złą prasę u analityków ostatnio i woleli Kruka czy Libet. Efekt taki, że akcjonariat jest dość słaby na ten moment.

19r20 napisał(a):
debiut w okolicach zera na +0,86% marnie
co to za ludzie sprzedają po cenie zakupu, a gdzie prowizje i inne koszty?

Czyżby inwestorzy doczytali, że nie dostaną superświetnej dywidendy...? ;)

bonyy3 napisał(a):
Skąd ten wzrost notowań w dniu dzisiejszym ?

A może po prostu jest to sildna spółka, która nie jest wielka, ale ma dobre fundamenty i będzie sobie stopniowo rosnąć. Wydaje mi się, że żadne infa nie są jej specjalnie potrzebne.

Pierwotnie była mowa, że Kruk będzie po ponad 42 zł. W wątku o Kruku chyba jeszcze będzie ślad po takiej informacji.

Nie martwiłbym się na zapas. Na Benefit System była cena blisko dolnych widełek i debiucik jak marzenie :) Jak wspomniałem stawiam na to, że duzi gracze wymusili obniżkę ceny na sprzedających Milka i Libet. Kruk też jednak ma być niżej, niż się zapowiadało. Widać taki mamy trend na IPO :)

Dokładnie tak. Zresztą już wróciło, bo transakcja została dokonana.

Nieźle zeszli z ceny, ale to pewnie presja instytucji. Teraz czekam na debiuciki Milka, Kruka i Libetu. Pewnie na Kruku redukcja będzie największa.

Cena ostateczna 10,80 i redukcja ok. 55%

Mam nadzieję, że duży popyt wśród instytucji przy minimum widełek cenowych to dobry znak dla nas malutkich ;) Trochę mnie niepokoi jeden zapis w prospekcie dotyczący diowidendy za 2010 r., ale po cichu liczę na dobry debiut i udaną inwestycję krótkoterminową.

Redukcja ok. 40%

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 kwietnia 2021 09:52:18
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,271 sek.

kbhlkwil
eegwlabs
luukthok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
obwcpnhf
gxyccdcg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat