Temat:
MWTRADE
Chyba trochę wyolbrzymiamy znaczenie ruchu Quercusa. Nadal są znaczącym akcjonariuszem i o ile takie komunikaty z ich strony nie zaczną się powtarzać co kilka dni to powodów do paniki nie ma. Ale to tylko moje skromne zdanie, że zadziałała tutaj psychologia tłumu.
|
|
Temat:
LIBET
|
|
Chyba instytucje olały ofertę. Za dużo było ofert w tym samym czasie, a budowlanka ma złą prasę u analityków ostatnio i woleli Kruka czy Libet. Efekt taki, że akcjonariat jest dość słaby na ten moment.
|
|
Temat:
LIBET
19r20 napisał(a):debiut w okolicach zera na +0,86% marnie co to za ludzie sprzedają po cenie zakupu, a gdzie prowizje i inne koszty? Czyżby inwestorzy doczytali, że nie dostaną superświetnej dywidendy...? ;)
|
|
Temat:
KINOPOL
bonyy3 napisał(a):Skąd ten wzrost notowań w dniu dzisiejszym ? A może po prostu jest to sildna spółka, która nie jest wielka, ale ma dobre fundamenty i będzie sobie stopniowo rosnąć. Wydaje mi się, że żadne infa nie są jej specjalnie potrzebne.
|
|
Pierwotnie była mowa, że Kruk będzie po ponad 42 zł. W wątku o Kruku chyba jeszcze będzie ślad po takiej informacji.
|
|
Nie martwiłbym się na zapas. Na Benefit System była cena blisko dolnych widełek i debiucik jak marzenie :) Jak wspomniałem stawiam na to, że duzi gracze wymusili obniżkę ceny na sprzedających Milka i Libet. Kruk też jednak ma być niżej, niż się zapowiadało. Widać taki mamy trend na IPO :)
|
|
Dokładnie tak. Zresztą już wróciło, bo transakcja została dokonana.
|
|
Nieźle zeszli z ceny, ale to pewnie presja instytucji. Teraz czekam na debiuciki Milka, Kruka i Libetu. Pewnie na Kruku redukcja będzie największa.
|
|
Cena ostateczna 10,80 i redukcja ok. 55%
|
|
Temat:
LIBET
Mam nadzieję, że duży popyt wśród instytucji przy minimum widełek cenowych to dobry znak dla nas malutkich ;) Trochę mnie niepokoi jeden zapis w prospekcie dotyczący diowidendy za 2010 r., ale po cichu liczę na dobry debiut i udaną inwestycję krótkoterminową.
|
|
Temat:
LIBET
Redukcja ok. 40%
|
|