Temat:
HAWE
zrobiło się ciekawie ... czy dzisiejszą sesję można odczytać jako początek kolejnej fali wzrostowej?
|
|
z listu prezesa najbardziej podoba mi się zdanie :
Równocześnie rozpoczęliśmy wiercenie nowego odwiertu, Shyrak-1, do kolejnej, podsolnej struktury na terenie koncesji OTG. Wierzymy, że po zakończeniu wiercenia, uzyskamy co najmniej równie atrakcyjne wyniki geologiczne jak w przypadku odwiertu K-3, przy jednoczesnym znacznie lepszym efekcie końcowym jeśli chodzi o stan techniczny
Shyrak-1 ---- wyłączone z umowy z TOTALEM !!!!!!
Rysiu zostawił sobie piękny klejnot rodowy :) , a nie jak niektórzy tu piszący sprzedał 80% firmy za 70mln$ co zdaje się było głównym katalizatorem ostatniej przeceny (wręcz paniki)
WD - czy mógłbyć napisać kilka Twoich spostrzeżeń odnośnie raportu --- z góry dzięki :)
|
|
newielki odsetek osób pozwala sobie zarobić 1000% ... zakupy tzw grubych ryb dopiero się rozpoczęły a petrol dopiero w chwili udzielenia wsparcia przez EBOR stał się graczem na rynku ropy
|
|
i co ważniejsze z finansowaniem mamy kłopot z głowy .. 220mil z prokomu + 140mil z EBOiR = 360mil zł świeżej gotówy --- nieźle
|
|
Temat:
IMPEXMET
przemcio79 napisał(a):Ja kupiłem po 3,4 19k akcji i nie płaczę, sprzedam jak będzie dużo powyżej, w końcu nadejdą lepsze czasy, dużo wskaźników i oscylatorów jest już mocno schłodzonych, więc sobie poczekam, żal mi tych co portkami trzęsą i wyprzedają ze stratą, bo ani się obejrzą a będą odkupować po wyższych cenach, kiedyś często tak miałem, mówię że sprzedam i odkupię niżej a tu kupowałem drożej- życie nie jest lekkie i gdzie tu sens? - dołożyłeś 52gr do interesu i jesteś zadowolony??
|
|
Temat:
IMPEXMET
... było mineło, teraz przedział 2,80-2,85, a następnie okolice 3,20..
cel minimum 5,80
|
|
Temat:
IMPEXMET
myślę,że warto - test 3,50 powinien nastąpić w ciągu najbliższych 2 tygodni, dla cierpliwych natomiast za kilka miesięcy spodziewam się zupełnie innych poziomów cenowych (powyżej 7zł) ... ja należę do cierpliwych :)
|
|
Temat:
GANT
w pełni podzielam powyższą opinię, ciekawi mnie jaki scenariusz zaproponuje nam Park Bronisze, czy będą chcieli spetakularnej spekuolacji, czy raczej podchodzą do Ganta jak do długofalowej inwestycji?
|
|
Temat:
GANT
przy obecnym stopniu zadłużenia firmy pisanie o zagrożeniu płynności jest mocną przesadą.. niesądzę też by mieli cokolwiek sprzedawać poniżej kosztów wytworzenia (bo po co?) bardziej mnie zastanawia jaki wpływ na wynik będą miały operacje na walutach, bo tu dużo się działo w IVkw ub.r. czekamy cierpliwie do piątku ...
|
|
Temat:
GANT
Gant w IVkw obniżył ceny mieszkań (zszedł z marży średnio o 1000zł/m2) i sprzedał ich rekordowo! dużo, reszta branży trzymała ceny i nie sprzedała za wiele, teraz będą się przescigać w promocjach, a w Gancie kasa już w kasie... choć przyznam, że klimat do wzrostów raczej kiepski to z drugiej strony podaż przy tym poziomie cenowym już kompletnie śpi
|
|
Temat:
GANT
w piątek wyniki, myślę, że o wiele lepsze niż reszta branży, ciekawe, czy kurs ruszy się w tym tygodniu (a powinien)
|
|