Czy coś wiadomo w sprawie spłaty zaległych obligacji
|
|
podaj jakieś szczegóły tej ugody. ja nie dostałem , zresztą nie wiem skąd mieliby mój adres.
|
|
u mnie to samo
|
|
W mbanku zniknęły mi obligacje ganta z rachunku, wcześniej miałem zablokowane bo wystawili mi świadectwo a teraz nie wiem co się z nimi stało. Ktoś ma też ten sam problem czy to tylko u mnie?
|
|
Czy dostał ktoś już jakieś pieniądze od Ideonu za zabezpieczone obligacje? Kiedy następna spłata ?
|
|
ja nie wysłałem świadectwa ciekawe czy będą z tego jakieś problemy, chyba Pan zając powinien był wystąpić sam o nie do banku. Jak sądzicie?
|
|
w mbanku nie ma ani odsetek ani kapitału
|
|
czy ktoś ma na koncie odsetki i pieniądze za obligacje FRR0514
|
|
31 marca ma nastąpić pierwsza wypłata raty wierzytelności układowej. Czy ktokolwiek zgłaszał coś do IDEONU czy może firma będzie przelewała środki do KDPW i oni rozdzielą je na obligotariuszy?
|
|
Został wyznaczony kurator w osobie pana Zbigniewa Zająca z Biłgoraju.
|
|
Dziś dzwoniłem ale jeszcze ponoć nie wyznaczono kuratora. Trzeba się dowiadywać u Pana Okoniewskiego.
|
|
Dowiedziałem się że w BOŚ premia została przelana razem z odsetkami tylko nie widać jej w historii (ma to zostać naprawione). Ale w saldzie gotówkowym jest uwzględniona.
|
|
Dzwoniłem do Pana Okoniewskiego. Jeszcze sąd nie wyznaczył kuratora ,ale wniosek o jego wyznaczenie został złożony. Będzie nim prawdopodobnie Pan Zdanowicz Marek. Najlepiej dowiadywać się u pana Okoniewskiego co jakiś czas czy sąd wyznaczył już kuratora. Pozostaje cierpliwie czekać.
|
|
Mam konto w BOŚ i też właśnie wysłałem do nich wiadomość z prośbą o wyjaśnienie. Jak ktoś dowie się czegoś innymi kanałami to proszę o wiadomość.
|
|
Ma ktoś może namiary na kuratora? Za każde info serdecznie dziękuję.
|
|
Cytat:Decyzja jest pokłosiem kwietniowego wniosku zarządu spółki o upadłość obejmującą likwidację majątku. Wierzyciele mają teraz trzy miesiące na zgłaszanie wierzytelności. Po Budostalu-5, Religa Development i spółce Fojud jest to czwarta upadłość na Catalyst. Czyli teraz oczekujemy na kuratora a potem zgłaszamy do niego nasze wierzytelności. Dobrze zrozumiałem. Czy może cała sprawa będzie automatycznie prowadzone przez kuratora i nic nie musimy zgłaszać?
|
|
Może ktoś podpowiedzieć co powinienem jako obligatariusz teraz zrobić aby odzyskać pieniądze. Czy powinienem gdzieś zgłosić że jestem posiadaczem obligacji czy zrobi to za mnie GPW? Z kim się kontaktować w tej sprawie?
|
|
poproszę o druk wezwania na priv
|
|
Coś nie widać naszych pieniążków, napięcie rośnie z czasem - jak w dobrych horrorach
|
|
W mBanku odsetki już są
|
|