PARTNER SERWISU
pyhpdsqk
Bladdy

Bladdy

Ostatnie 10 wpisów
tomekstan24 napisał(a):
ewidentnie widać ze prace nad kolejnymi prokuktami nie posówają sie w zadowalającym tępie

Natenczas Wojski zakrzyknął: "Posówaj się zadowalającymi prokuktami, tępie!"
Jednym słowem - kierunek bankier.

@ Rekinek
Cytat:
12 pozycja startowa super tylko chyba kierunek biegu się zawodnikowi pomylił.

No, ale czemu się dziwisz? Temu, że indyk (tłusty, co prawda) przeceniony o 15% na wyprzedaży jest niżej od blockbusterów przecenionych o 50% i więcej? Get real!

Cytat:
"jak mawiali mędrcy .... po efektach ich poznacie ..."

Którzy mędrcy tak mawiali, jeśli to nie tajemnica?
Cytat:
czy te lata spędzili pracowicie ... czy tylko polewając browara

Jedno drugiego nie wyklucza. Może razem z premierą gry chcą wypuścić na rynek większą ilość piwa Frostpunk, które pokazywali swego czasu na Twitterze i czekają aż warka będzie gotowa. Do każdego pudełka gratisowy kupon na piwo do zrealizowania w siedzibie firmy... Obstawiam, że tytuł następnego update'u będzie brzmiał "The Kegs of Progress".

krewa napisał(a):
baks napisał(a):
Następnym razem wrzucę wykres .... nawet jeśli mnie wyśmiejesz, że gdzieś popełniłem błąd.
Nie mam i nie miałem takiego zamiaru.

A mi - nie wiedzieć czemu - na samą myśl o baksowym wykresie zrobiło się wesoło. Pewnie dlatego, że będzie on nastrajał optymistycznie do przewidywanego zachowania kursu spółki...

Kod:
mod: usunięto dyskusję personalną

Jeśli zaś chodzi o nową grę, to raczej nie rozbije ona banku. Ale moim zdaniem widać w niej pewien potencjał. Klimat, który wyłania się z teasera i screenów (napisy w rodzaju: "wasted life" [takie luźne skojarzenie: www.youtube.com/watch?v=1TWZY1... czy "hard rick cafe")może trafić w gusta starych zatwardziałych graczy wychowanych na C64 i (fuj!) aTARI. Graczy, którzy pamiętają stare seriale. Grupa ta jest wciąż jeszcze dość liczna i ciągle nie chce wymierać. Generalnie adresat gry wydaje się być zbliżony do nabywcy wspominanego wcześniej "Papers, please" i przy spełnieniu warunku grywalności, gra może zaskoczyć.

jurror napisał(a):
Na karby cudzych rąk( PLI w tym przypadku) pokładają wiarę w tym ze graczy oczarują i to jest jeden z ważnych wątków jakże lakonicznej "konferencji" dotyczącej przyszłej strategi spółki. Dla mnie to totalna porażka jest.
No, ale grę przecież robią w pocie czoła własnych rąk...

Szutnik napisał(a):

W polskich firmach jest podobnie, czy jednak jeszcze do tego nie doszło?

Jeśli chodzi o 11b, to gdy ogłaszali nabór w 2011, reklamowali się w ten sposób:
Cytat:
(...)We make cool indie games, we do not crunch, we drink beer and we need programmers who are funny and drink beer. (...)

www.facebook.com/11bitstudios/...

Biorąc pod uwagę sposób w jaki zapowiadają nowe gry:
Cytat:
We'll release it as soon as it's ready.
może rzeczywiście nie jest to u nich zbyt częsta praktyka.

W innych firmach raczej już tak różowo nie jest:
Cytat:
Jeśli oczekujesz, że będziesz pracował przy projekcie tzw. triple-A i nigdy nie będziesz crunchował, to zapraszamy do pracy w banku - mówił Adrian Chmielarz
(Mam nadzieję, że nie dostanę dożywotniego bana za cytowanie Chmielarza na forum 11bSilenced)

W poniższym artykule nieco więcej na ten temat:
polygamia.pl/Polygamia/1,96455...
A z komentarzy pod artykułem można się np. dowiedzieć czym różni się polski pracodawca od wibratora.

G. Miechowski:
Cytat:
Szkoda mi They jak nie wiem co. To nie jest tak, że gra nie wypaliła, tylko nie było możliwości jej ukończenia. Prawa zostały w Metropolisie i tylko CD Projekt może decydować co z tym dalej zrobić. Osobiście nie wierzę, że kiedykolwiek zostaną wznowione prace nad nią.

polygamia.pl/Polygamia/1,96455...

M. Szcześnik:
Cytat:
„Absolutnie cieszę się z przejścia do 11 bitów. Będę odpowiedzialny za całkowity design gry, która właśnie powstaje w mojej głowie” - napisał w oświadczeniu Szcześnik. „To kapitalne uczucie, kiedy w wyobraźni tworzę po kolei elementy świata, jego postacie, zasady nim rządzące i widzę, że pusta kartka zapełnia się moimi pomysłami, które następnie ożywają.”

www.eurogamer.pl/articles/2014...

Raczej fałszywy trop.

Temat przejęcia był już nie tylko poruszany, ale i przerabiany - patrz Metropolis Software. Nie zakończyło się to jednak pomyślnie i po dziś dzień szefowie CDP i 11B okazują sobie wzajemną sympatię z niemałą dozą powściągliwości.

Może ktoś z insiderów zdradzi, za co był ten mandat w pozostałych kosztach operacyjnych? A te 221,44 to karne odsetki od mandatu? Think

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 23 grudnia 2020 18:46:44
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,274 sek.

ppzyczua
pnzvxgwn
cihnnmef
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zhbdzled
wgkxwcfx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat