Temat:
11BIT
tomekstan24 napisał(a): ewidentnie widać ze prace nad kolejnymi prokuktami nie posówają sie w zadowalającym tępie Natenczas Wojski zakrzyknął: "Posówaj się zadowalającymi prokuktami, tępie!" Jednym słowem - kierunek bankier.
|
|
Temat:
11BIT
@ Rekinek Cytat: 12 pozycja startowa super tylko chyba kierunek biegu się zawodnikowi pomylił. No, ale czemu się dziwisz? Temu, że indyk (tłusty, co prawda) przeceniony o 15% na wyprzedaży jest niżej od blockbusterów przecenionych o 50% i więcej? Get real!
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:"jak mawiali mędrcy .... po efektach ich poznacie ..." Którzy mędrcy tak mawiali, jeśli to nie tajemnica? Cytat: czy te lata spędzili pracowicie ... czy tylko polewając browara Jedno drugiego nie wyklucza. Może razem z premierą gry chcą wypuścić na rynek większą ilość piwa Frostpunk, które pokazywali swego czasu na Twitterze i czekają aż warka będzie gotowa. Do każdego pudełka gratisowy kupon na piwo do zrealizowania w siedzibie firmy... Obstawiam, że tytuł następnego update'u będzie brzmiał "The Kegs of Progress".
|
|
Temat:
11BIT
krewa napisał(a):baks napisał(a):Następnym razem wrzucę wykres .... nawet jeśli mnie wyśmiejesz, że gdzieś popełniłem błąd. Nie mam i nie miałem takiego zamiaru. A mi - nie wiedzieć czemu - na samą myśl o baksowym wykresie zrobiło się wesoło. Pewnie dlatego, że będzie on nastrajał optymistycznie do przewidywanego zachowania kursu spółki...
|
|
Temat:
11BIT
Kod:mod: usunięto dyskusję personalną Jeśli zaś chodzi o nową grę, to raczej nie rozbije ona banku. Ale moim zdaniem widać w niej pewien potencjał. Klimat, który wyłania się z teasera i screenów (napisy w rodzaju: "wasted life" [takie luźne skojarzenie: www.youtube.com/watch?v=1TWZY1... czy "hard rick cafe")może trafić w gusta starych zatwardziałych graczy wychowanych na C64 i (fuj!) aTARI. Graczy, którzy pamiętają stare seriale. Grupa ta jest wciąż jeszcze dość liczna i ciągle nie chce wymierać. Generalnie adresat gry wydaje się być zbliżony do nabywcy wspominanego wcześniej "Papers, please" i przy spełnieniu warunku grywalności, gra może zaskoczyć.
|
|
Temat:
11BIT
jurror napisał(a):Na karby cudzych rąk( PLI w tym przypadku) pokładają wiarę w tym ze graczy oczarują i to jest jeden z ważnych wątków jakże lakonicznej "konferencji" dotyczącej przyszłej strategi spółki. Dla mnie to totalna porażka jest.
No, ale grę przecież robią w pocie czoła własnych rąk...
|
|
Temat:
11BIT
Szutnik napisał(a): W polskich firmach jest podobnie, czy jednak jeszcze do tego nie doszło?
Jeśli chodzi o 11b, to gdy ogłaszali nabór w 2011, reklamowali się w ten sposób: Cytat:(...)We make cool indie games, we do not crunch, we drink beer and we need programmers who are funny and drink beer. (...) www.facebook.com/11bitstudios/...Biorąc pod uwagę sposób w jaki zapowiadają nowe gry: Cytat:We'll release it as soon as it's ready. może rzeczywiście nie jest to u nich zbyt częsta praktyka. W innych firmach raczej już tak różowo nie jest: Cytat:Jeśli oczekujesz, że będziesz pracował przy projekcie tzw. triple-A i nigdy nie będziesz crunchował, to zapraszamy do pracy w banku - mówił Adrian Chmielarz (Mam nadzieję, że nie dostanę dożywotniego bana za cytowanie Chmielarza na forum 11b  ) W poniższym artykule nieco więcej na ten temat: polygamia.pl/Polygamia/1,96455...A z komentarzy pod artykułem można się np. dowiedzieć czym różni się polski pracodawca od wibratora.
|
|
Temat:
11BIT
G. Miechowski: Cytat:Szkoda mi They jak nie wiem co. To nie jest tak, że gra nie wypaliła, tylko nie było możliwości jej ukończenia. Prawa zostały w Metropolisie i tylko CD Projekt może decydować co z tym dalej zrobić. Osobiście nie wierzę, że kiedykolwiek zostaną wznowione prace nad nią. polygamia.pl/Polygamia/1,96455...M. Szcześnik: Cytat:„Absolutnie cieszę się z przejścia do 11 bitów. Będę odpowiedzialny za całkowity design gry, która właśnie powstaje w mojej głowie” - napisał w oświadczeniu Szcześnik. „To kapitalne uczucie, kiedy w wyobraźni tworzę po kolei elementy świata, jego postacie, zasady nim rządzące i widzę, że pusta kartka zapełnia się moimi pomysłami, które następnie ożywają.” www.eurogamer.pl/articles/2014...Raczej fałszywy trop.
|
|
Temat:
11BIT
Temat przejęcia był już nie tylko poruszany, ale i przerabiany - patrz Metropolis Software. Nie zakończyło się to jednak pomyślnie i po dziś dzień szefowie CDP i 11B okazują sobie wzajemną sympatię z niemałą dozą powściągliwości.
|
|
Temat:
11BIT
Może ktoś z insiderów zdradzi, za co był ten mandat w pozostałych kosztach operacyjnych? A te 221,44 to karne odsetki od mandatu?
|
|