caltrop napisał(a):Pan Grzegorz Misiąg chyba rozkręca nowy biznes, można poczytać o tym na jego profilu na Linkedin: pl.linkedin.com/in/grzegorz-mi...Jest to biuro rzeczy znalezionych Karma Clutch. Panie Grzegorzu, może znajdą się tam pieniądze, które tajemniczo wyparowały z uboata? „Do good things and good things will come your way“- pl.linkedin.com/pub/dir/Grzego... Tamte 2 też on zakładał? Szkoda, że w nowym nie ma nic wspomnianego o jego największym sukcesie- uboat line i nastu mln z obligacji ;)
|
|
Gdzieś te kilka melonów z obligów jak i z emisji powinny być, przecież krasnoludki tego nie zabrały... Cuda się zdarzają, ale w takich przypadkach w nie trudno uwierzyć ;)
Przykro mi widzieć, że niektórzy jakiś tam strach wykazują przed oszustami, że ich o coś tam oskarżą, no żenada totalna godna republiki bananowej...
|
|
stefanjaracz napisał(a):Ja tez dostalem dzisiaj wezwanie do uzupelnienia dokumentow. Co ciekawe pismo z Sądu doreczono mi dzisiaj ok 20.30 czyli bardzo nietypowo bo nigdy nic tak pozno nie dostalem . Bardzo bylem jednak zdziwiony, ze samo pismo datowane jest na 23 grudnia. Ciekawe :) W sumie jednak pokazuje do tempo procedowania. Czyli po dwoch miesiacach defacto mamy koniec pierwszego etapu zbierania kwitow. Pozostal jeszcze drugi etap - być może krótszy. Ta administracyjna, całkowicie niewydolna machina będzie się teraz tym zajmować 3 kolejne lata i moze w koncu kiedys cos ustala. Najprawdopodobniej ze kasa już wyszła. Obserwując tę sprawę mam wrażenie, że z punku widzenia przestepcy/oszusta to są wręcz wymarzone warunki do działania. Dostałem dziś pismo, że "wzywa się wierzyciela do uzupełnienia braków formalnych (...) pismem w dwóch egzemplarzach- poprzez wskazanie: 1. Zabezpieczeń związanych z wierzytelnością oraz oświadczenie wierzyciela, z jakiej prawdopodobnie sumie wierzytelności nie będzie zaspokojona z przedmiotu zabezpieczenia (ewentualnie oświadczenia o braku zabezpieczeń związanych z wierzytelnością); 2. w razie zgłoszenia wierzytelności, w stosunku do której upadły nie jest dłużnikiem osobistym, przedmiot zabezpieczenia, z którego wierzytelność podlega zaspokojeniu; wszystko to w terminie 7 dni od dnia doręczenia niniejszego wezwania pod rygorem zwrotu zgłoszenia wierzytelności (...)." Czyli co mam im wysłać? Że oświadczam, że nie mam zabezpieczeń związanych z wierzytelnością? Obligacje były emitowane jako niezabezpieczone, nie rozumiem po co w ogóle sąd mnie się pyta o zabezpieczenie skoro jakim cudem, miałbym je mieć jako posiadasz obligacji tego cuda...
|
|
Nawet odpowiedzi od sądu nie dostałem po wysłaniu świadectwa depozytowego ze zgłoszeniem wierzytelności...
|
|
Mam świadectwo depozytowe niewykupionej serii z kodem isin, liczbą papierów etc, co dalej? Poratuje ktoś wzorem pisma i how-to?
|
|
"12) podjęcie uchwał w sprawie odmowy udzielenia Członkom Zarządu Spółki absolutorium z wykonania obowiązków za rok obrotowy 2014, 13) podjęcie uchwał w sprawie odmowy udzielenia Członkom Rady Nadzorczej Spółki absolutorium z wykonania obowiązków za rok obrotowy 2014,"
W końcu coś się dzieje sensownego, czy kiedykolwiek w historii gpw zarząd/rada nadzorcza nie dostała absolutorium? Są jakieś pozwy/sprawy rozpatrywane na temat GM-a?
|
|
@Vox
To by oznaczało, że jednak jakieś pieniądze w spółce są, bo za darmo tych akcji nie ma a inwestycja musi się zwrócić...
|
|
0,32%, czy tyle wynoszą szansę na spłatę przez UBT obligacji?
|
|
Ustawiłem się dla jaj po 0.01, łyso wyglądał pusty arkusz na K, teraz widzę, że ktoś się podpiął po 0.02 z prawie tak samo ogromnym pakietem 4 sztuk ;) Mam 3 sztuki kwietniowej serii, chciałem TANIO powiększyć kolekcję... Odszkodowanie od ACE? Możecie więcej na ten temat napisać? Czyżby UBT/prezio ubezpieczył się od niewypłacalności spółki?
|
|
Nocne przemyślenia- jeżeli okaże się po np. badaniu biegłego rewidenta, że spółka nie przynosiła zysków etc, to czy będzie możliwy zwrot podatku dochodowego? Co z możliwością odpowiadania karnie RN i prezesa? Czy ktoś już kiedyś beknął za wyprowadzanie kasy ze spółki?
|
|
Witam na pokładzie, śledzę temat od dawna, mam 3 po około 75%, więc dużej tragedii nie ma, ale w razie czego jakby był pozew zbiorowy, to pewnie się przyłączę- to już druga sytuacja na NC, którą przeżyłem, gdzie prezes wraz z RN kłamią w żywe oczy... Po newsie o sprzedaży UBOAT-FINANSE sprawa wydaje się jasna jak słońce... Gdy jest okazja pociągnąć oszusta do odpowiedzialności (karnej/pijarowej/etc), trzeba z niej skorzystać, aby dać innym przykład, że szwindle nie zawsze popłacają... Na razie przekręt roku się szykuje- 8+mln na oblgiach + nie wiadomo ile na akcjach ludzie są w plecy... P.S. Zamówiłem gazetkę od Stonogi- dzisiaj doszła, długo, ale jest. Z tego co pamiętam pisał na fb, że będzie rekomendował ogłoszenie upadłości i pociągnięcie do odpowiedzialności Misiaczka, szkoda, że za długo na ubocie nie zabawił, rzuca to cień na tą postać... Warto przeanalizować, czy akcja "promocji spółki" na fb nie była przypadkiem w tym samym czasie, co nasz "ukochany" walił w rynek...
|
|