stefanjaracz napisał(a):Ja tez dostalem dzisiaj wezwanie do uzupelnienia dokumentow. Co ciekawe pismo z Sądu doreczono mi dzisiaj ok 20.30 czyli bardzo nietypowo bo nigdy nic tak pozno nie dostalem . Bardzo bylem jednak zdziwiony, ze samo pismo datowane jest na 23 grudnia. Ciekawe :)
W sumie jednak pokazuje do tempo procedowania. Czyli po dwoch miesiacach defacto mamy koniec pierwszego etapu zbierania kwitow. Pozostal jeszcze drugi etap - być może krótszy.
Ta administracyjna, całkowicie niewydolna machina będzie się teraz tym zajmować 3 kolejne lata i moze w koncu kiedys cos ustala. Najprawdopodobniej ze kasa już wyszła. Obserwując tę sprawę mam wrażenie, że z punku widzenia przestepcy/oszusta to są wręcz wymarzone warunki do działania.
Dostałem dziś pismo, że "wzywa się wierzyciela do uzupełnienia braków formalnych (...) pismem w dwóch egzemplarzach- poprzez wskazanie:
1. Zabezpieczeń związanych z wierzytelnością oraz oświadczenie wierzyciela, z jakiej prawdopodobnie sumie wierzytelności nie będzie zaspokojona z przedmiotu zabezpieczenia (ewentualnie oświadczenia o braku zabezpieczeń związanych z wierzytelnością);
2. w razie zgłoszenia wierzytelności, w stosunku do której upadły nie jest dłużnikiem osobistym, przedmiot zabezpieczenia, z którego wierzytelność podlega zaspokojeniu;
wszystko to w terminie 7 dni od dnia doręczenia niniejszego wezwania pod rygorem zwrotu zgłoszenia wierzytelności (...)."
Czyli co mam im wysłać? Że oświadczam, że nie mam zabezpieczeń związanych z wierzytelnością? Obligacje były emitowane jako niezabezpieczone, nie rozumiem po co w ogóle sąd mnie się pyta o zabezpieczenie skoro jakim cudem, miałbym je mieć jako posiadasz obligacji tego cuda...