PARTNER SERWISU
mcmmqwyw
berbatov

berbatov

Ostatnie 10 wpisów
Panowie,
1. umowa z GEM jest tak skonstruowana, że PI może w każdym momencie skorzystać z pieniędzy funduszu w zamian za akcje po 60 pln, tu nie potrzeba dodatkowych warunków, w tym momencie to nie GEM decyduje, czy bierze akcje, czy nie, tylko PI
2. zabawa nie jest o groszówki, więc nikt nie opycha akcji dla zarobku kilku złotych na akcji, sprzedając i odkupując w kółko
3. nihonswi i FSB - proszę odpowiedzcie sobie na pytanie jak Krauze został dopuszczony do rynków w Rosji i Kazachstanie (bioton i petrolinvest). Przecież tam nic nie jest pozostawione bez kontroli. Rysiek poprzez wymierne korzyści dla nihonswi uzyskał dostęp do rynków, na których ktoś z zewnątrz nie miałby szans zaistnieć. Smarował od lat, opłacał kogo trzeba i dzięki temu był dopuszczony do interesu. Nihonswi jest od początku z Ryśkiem. A jak Prokom zdobywał swoje pierwsze kontrakty na informatyzację spółek skarbu państwa na początku lat 90', chociażby ZUS-u. w tych latach Polska była nadal ich strefą wpływów.
4. ostatnie straty księgowe to porządkowanie papierów w spółce, wkrótce decyzja EBOiR i rozmowy na temat inwestora branżowego, ale myli się ten kto myśli, że branżowy miałby wejść po aktualnych cenach, niski kurs był potrzebny Ryśkowi tylko do jak największego zwiększenia udziału w spółce.
5. skoro 24 mln baryłek ropy jest wyceniane przez Kulczyka na 1,7 mld$ to na ile wycenicie 450 mln baryłek na koncesji OTG (2mld ekwiwalentu ropy), oczywiście na razie zasoby perspektywiczne, a nie potwierdzone - to jedyny problem. Ale co gdy potwierdzą zasoby, przeliczą wartość złóż i uwzględnią to w WK. Czy dalej c/wk będzie wynosić 4,5?

jak już wcześniej wspominałem, gra idzie o duże pieniądze,
to co napisałem oczywiście nie musi być prawdą, mogę się mylić,
niech się nikt nie sugeruje przy decyzjach inwestycyjnych,
papier jest bardzo ryzykowny, równie dobrze problem finansowania inwestycji może dobić spółkę i całe imperium Ryszarda,

ale nie jestem w stanie podjąć ryzyka nie posiadania petrola w tej chwili,
pozdrawiam

Panowie to, że nihonswi odkupiło od RK pakiet akcji to nic nowego,
przecież to słup, obecny w akcjonariacie wszystkich spółek od początku istnienia prokom investments,
raz zwiększają udział, innym razem się wyprzedają,
sterują kursem, chociażby wysyp z tego co mieli zaraz po wycenie złóż przez mc'danielsa,
dzięki temu średnia utrzymana i niewiele później prokom wymienia część wierzytelności na nowe papiery petrola,
oczywiście Krauze zaprzecza, że jest to podmiot od niego zależny,
nihonswi jest zarejestrowane w Szwajcarii i w ich odpowiedniku naszego KRS-u ma między innymi: obrót perłami, zegarkami i inne bzdety,
swego czasu dziennikarze próbowali ustalić kto lub co stoi za nihonswi, ale niewiele z tego wyszło,
wykazano jedynie powiązania z rosyjską FSB, salute

sir_skiner napisał(a):
jest jakis okreslony czas w ktorym kwestia ropy sie rozstrzygnie?

niestety, my dowiemy się o tym ostatni, wcześniej RK dodrukuje tyle, aby uznać, że jest bezpieczny,
jeszcze miesiąc temu akcji było 12 mln, teraz jest ich ponad 17 mln, już słyszymy o 2 mln dodatkowych w zamian za poręczenie kredytów, coraz bliżej magiczne 66% i kwestia wezwania, wg mnie to jest próg do którego RK dąży, ale nie może przekroczyć,
w tym momencie na wszelkie sposoby, głównie zamiany wierzytelności, powiększa swój udział,
niedługo powinniśmy dowiedzieć się coś więcej na temat złóż, negocjacji z EBOiR oraz co najważniejsze inwestora,
gra jak wspominałem jest o zachowanie kontroli w spółce,
informacje na temat złóż mamy tylko z raportu niezależnego audytora, są one nam dozowane, aczkolwiek obiecujące, wszystko ma swój cel i powód,
kurs na obeznym poziomie służy stosunkowo taniemu zwiększaniu udziału, wszystko w tym temacie

cena węgla na NEWC mocno w dół
globalcoal.com

Moody's obniżył perspektywę ratingu NWR do negatywnej
PAP - Biznes
18 Cze 2009, 20:05

18.6.Warszawa (PAP) - Agencja Moody's obniżyła perspektywę ratingu New World Resources do negatywnej ze stabilnej z powodu pogarszającej się sytuacji na rynku - podała agencja w czwartkowym komunikacie.

Obecny rating NWR jest na poziomie "B1". (PAP)

na razie to tylko perspektywa ratingu, a nie jego faktyczne obniżenie,

czy ktoś dokopał się może do informacji/komunikatu w którymś z raportów na co zamierzają spożytkować gotówkę,
jakieś przeszłe plany, co do akwizycji/rozwoju/inwestycji???
postaram się poszukać w wolnym czasie, ale jeżeli ktoś poda na tacy, to będę wdzięczny

cały sektor węglowy w stanach ostro w górę, poszczególne spółki od 5% do ponad 10%,
spójrzcie na link www.google.com/finance?catid=u...
rozumiem, że wartość "coal" odnosi się do całego sektora, aktualnie niecałe 7% up,

STS na dziennym dał sygnał kupna,

dzięki morfeusz,

poczytałem trochę na temat tych spółek i całego sektora,
od początku marca mocno wzrosły,

ceny węgla w tygodniowym ujęciu również up,
poniedziałek powinien być dla nas udany,

koszyk napisał(a):
Wszedłem, witam.

Carbon Indeks Future, od początku maja jest w wyraźnym trendzie wzrostowym i własnie pokonał opór ze stycznia. Jest szansa, że kurs NWR, będzie chciał się "dostosować". Można spróbowac.

dzięki

od dziś również jestem współakcjonariuszem

morfeusz napisał(a):
Cieszę się Panowie że nie jestem już sam w tej spółce tak jak to było do niedawna. Ja bardzo mocno skupiłem się na obserwowaniu notowan spółek węglowych w stanach i na interpretacji ich wyników.

kolego, które amerykańskie spółki węglowe obserwujesz?
masz może link do wskaźników całego sektora w stanach?
z tego co wiem to obecna cena NWR jest poniżej średniej dla porównywalnych spółek w sektorze,

pytanie do wszystkich: jak sądzicie, czy NWR będzie zainteresowane prywatyzacją naszej bogdanki? pieniędzy im nie brakuje

wynik 1q słaby, ale katastrofy nie ma,
najważniejsza jednak sprawa kredytu w fortisie,

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 17 kwietnia 2011 21:39:51
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,201 sek.

snvbiwls
hwgmoxsh
vkcmmbai
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kexvpldj
jpitpoqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat