PARTNER SERWISU
dcosrzmn
ProfesorXM

ProfesorXM

Ostatnie 10 wpisów
Bill napisał(a):
Pan chyba poluje na takie firemki z małą kapitalizacją:

newconnect.pl/?page=1045&p...

liczba 1,9 mln akcji razy 1-2 gr to jest około 20-40 tys zł.

A może jest związek z tym:

www.dziennikzachodni.pl/artyku...

Adres zamieszkania się zgadza ;)

W marcu odsetki zapłacili dla EKA1215, także bez pierwszego okresu.

Mnie wychodzi po podstawieniu do wzoru:
22,68
22,68
22,44

Nie przesadzaj. Co to wielkiego zmienia w sytuacji Ekancelarii, że Pawłowski sprzedał akcji za kilkanaście tysięcy i jego spółka zależna zmniejszyła udział z 11% do 9%? Wg. mnie to niczego nie zmienia w i tak bardzo ciężkiej, żeby nie powiedzieć beznadziejnej sytuacji. A Twoje wpisy mają na celu, wg. mnie oczywiście, usprawiedliwienie przed samym sobą stratę którą masz po sprzedaży obligacji i próbę potwierdzenia swojej decyzji.

Zarząd Spółki WDB Brokerzy Ubezpieczeniowi S.A. (dalej: „Spółka”) informuje, iż w dniu 30 czerwca 2015 roku Pan Mariusz Muszyński na podstawie uprawnień osobistych określonych w § 13 ust. 1 Statutu Spółki, powołał siebie do składu Zarządu Spółki oraz powierzył pełnienie funkcji Prezesa Zarządu Spółki na kolejną kadencję.

Pan Muszyński w okresie ostatnich trzech lat zasiadał w następujących organach spółek prawa handlowego:
- WDB Brokerzy Ubezpieczeniowi S.A. - Wiceprezes Zarządu od 2012 r. , następnie Prezes Zarządu od 6 września 2014 roku do chwili obecnej;
- Krajowe Biuro Brokerskie S.A. - członek rady nadzorczej od 2012r. do chwili obecnej;
- Pretium Capital sp. z o.o. – Prezes Zarządu – 6 październik 2014 roku do chwili obecnej;
- Pretium Investments sp. z o.o. – Prezes Zarządu – 7 lipca 2014 roku do chwili obecnej;
- Transbrokers.eu sp. z o.o. - Prezes Zarządu - od 30 lipca 2013r. do 31 maja 2015r;
- e-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa S.A. - członek rady nadzorczej od 20 maja 2013 roku do 20 lutego 2015 roku;
- Leonidas Capital S.A. - członek zarządu od 2012 roku - 27 czerwca 2013 roku;
- Leonidas Capital S.A. - członek Rady Nadzorczej od 21 listopada 2013 roku do chwili obecnej;

Pan Mariusz Muszyński jest wspólnikiem następujących spółek:
- WDB Brokerzy Ubezpieczeniowi S.A. – od 2007 roku do chwili obecnej;
- Netins spółka z o.o. - wspólnik spółki od 2007 roku do chwili obecnej;
- Leonidas Capital S.A. – od 2013 roku do chwili obecnej;
- Pretium Investments sp. z o.o. – od 2014 roku do chwili obecnej;

Zarząd WDB Brokerzy Ubezpieczeniowi S.A. ("Spółka") niniejszym informuje, iż Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki w dniu 30 czerwca 2015 roku postanowiło podjąć uchwałę nr 9 o wypłacie akcjonariuszom Spółki dywidendy według następujących zasad. Łączna kwota dywidendy wynosi 2 000 000,00 zł (słownie: dwa miliony złotych)

Było 2 mln w gotówce i nie ma, a Ty dalej zastanawiaj się kto mnie nasłał.

gj7 napisał(a):
potwierdzam, teraz czekamy na kapitał WDB0915 i ostatni kupon.
Mam nadzieję, że nie będzie żadnej niespodzianki

Ja bym raczej czekał na propozycję rolowania, albo zamiany na akcje. Oczywiście chciałbym się mylić, bo nikomu źle nie życzę. Teraz jeszcze można sprzedać na catalyst w dość dobrej cenie, darować sobie ostatnie odsetki i spać spokojnie, a nie denerwować się co łaskawie zrobią, ale każdy oczywiście sam decyduje.

A nie ma tak jak w EKA1215, że nie mniej niż 9%? Bo wtedy wg mnie sprawa jasna. Ew. można przyjąć WIBOR z dnia 20 maja 2015r

Czyli piramida jeszcze działa. Nowa emisja już w drodze. Dla tych co chcą się tym interesować przypomnienie, że to spółka powiązana z Leonidas Capital czyli Pawłowskim czyli Ekancelaria czyli... itd.

Pytanie dotyczące wyliczania odsetek. Liczymy oczywiście odsetki brutto, tak? Podatek to już nasza sprawa, dobrze myślę?

Układ nie byłby złym rozwiązaniem pod warunkiem wiarygodności obu stron, w tym wypadku chodzi zwłaszcza o stronę która ma spełniać warunki układu, oraz uczciwych warunków na jakich miałby być układ. Propozycje Pawłowskiego to nie żaden układ tylko kpina w żywe oczy.
Natomiast co do kosztów które wymieniłeś są znikome nawet jeżeli miałbyś jedną obligację za 1000 zł, a zakładam że zdecydowana większość ma ich znacznie więcej.

I tu się właśnie przeliczył. Nie spodziewał się, że bank tak szybko się zorientuje i wypowie kredyt. Zastanawiacie się jaki miałby cel w tym wszystkim? Odpowiedź jest prosta oszust robienie przekrętów "ma we krwi".

Cytat z forum Bankier.pl:

"dlaczego za te 10 mln kupowali głównie serię G i H? to akurat jest proste.

Żeby domknąć emisje G i H prezes musiał wykupić połowę z własnych środków. Pamiętajcie, że wcześniej wypłacil sobie dywidendę.

Teraz w ramach umów cywilno-prawnych to co wcześniej musiał kupić odsprzedał spółce po 95% i ma środki (co najmniej 10 milionów), żeby po wywołaniu paniki dwa razy tyle obligacji kupić po 50%. Dyszkę jest już do przodu.
Spryciula - szkoda że kosztem obligatariuszy"

Jeżeli to prawda to wiele wyjaśnia

Michoo napisał(a):
Z jakim okresem waznosci pobieracie swiadectwa depozytowe ze swoich DM?

Wg mnie bezterminowo. w moim biurze Dom Maklerski mBanku, dawniej DI BRE, oplata jest za każdy rozpoczęty rok 30zł, także min rok, a potem się zobaczy, najwyżej odblokuję.

Inna sprawa to że już mi tydzień je przygotowują, też tak macie?

Jedyna szansa dla spółki to zrolowanie obligacji, nowej emisji nikt nie będzie chciał kupić przy takich cenach na Catalyst. Pytanie brzmi co jeżeli się nie uda rolowanie?
Ostrzegam jednak tych co chcą się zgodzić na rolowanie jak wyszli na tym ci co zgodzili się na rolkę dwóch ostatnich serii eKancelarii w 2014r. Zostali ze śmieciowymi papierami, a to były jeszcze ostatnie wykupione serie...

Dokładnie tak, chodzi o to żeby nie stracić. Ja też na E-Kancelarii wmawiałem sobie że to panika i nie zdążyłem uciec.

ricco1 napisał(a):
w razie awarii mają co sprzedawać:)))

Niestety to tylko złudzenia, patrz na VIG. Też niby mają działkę, a robią wszystko żeby się nie udało jej sprzedać. Tutaj może być podobnie, będą robić fikcyjne przetargi na majątek trwały w międzyczasie kasa wyjdzie bokiem i po wszystkim. Oczywiście to plan awaryjny, ale nigdy nie wiadomo kiedy się uruchomi. Moim zdaniem jeżeli ta ogromna emisja nie jest umówiona, a wątpię, to jest to próba ostatniej emisji, żeby ściągnąć tyle kasy ile się jeszcze da.

Też mam wrażenie że zaczyna być niewesoło na tej spółce i trzeba się ewakuować. Mam też taką trochę ogólniejszą refleksję, że coraz więcej spółek traktuje emisje obligacji jako najzwyklejsze piramidy finansowe. Do czasu jak się udaje rolować to jest ok a potem likwidacja i możecie nam nagwizdać.

Bill napisał(a):
tabele odsetkowe są na stronach catalystu

Gdzie są tabele odsetkowe dla przyszłych okresów, mógłbyś dać link?

A jak obliczyć należne odsetki z niewypłaconych jeszcze kuponów w EKA1215? Odsetki to WIBOR 3M + marża 6,3% tzn jaki przyjąć WIBOR 3M, obecny? Wyliczać i wpisywać te kupony przypadające po 20 maja?

Należy dołączyć oryginał świadectwa depozytowego czy potwierdzoną notarialnie kopię? Ktoś wie ile takie potwierdzenie notarialne kosztuje?

Czy po wypłacie odsetek z EKA1215 6 marca jakieś odsetki jeszcze wypłacili, ktoś może potwierdzić? Ew. podać jakich nie wypłacili.

Pozwolę sobie nie zgodzić się. Może i te komentarze są monotonne, ale jednak wnoszą coś do wątku, mianowicie, ostrzegają przed tymi osobami. Wszyscy, którzy mieli z Nimi styczność zgodzą się chyba, że nie bezpodstawnie.

Zapisy skończone i coś cisza. Nie chwalą się sukcesem?

Z raportu rzeczywiście wynika, że pieniądze mają, choć nie takie raporty już były, ale nawet jeżeli faktycznie mają to jeszcze nie znaczy że będą chcieli ją oddać, a nie kombinować...

Życzę wszystkim, aby tak było jak piszecie i jak twierdzi WDB. Ja tylko ostrzegam i informuję o telefonie który miałem i mnie wystraszył.

A kupowałeś na rynku pierwotnym przez Leonidas? Ja tak, stąd mieli numer.

Nie pamiętam dokładnie ale 4.20 lub 4.25. W każdym razie zaraz po takim telefonie sprzedałem cały pakiet tych obligacji póki czas. Było to ok miesiąc temu, dziwie się, że nikt tu o tym jeszcze nie pisał. Nie wierzę że p. Marciniak (bo to on dzwonił) z taką super propozycją zwrócił się tylko do mnie.

U mnie też z PCZ0416 odsetki zgodnie z planem.

Uważajcie na tą spółkę. Ja już dostałem telefon z biura Leonidas!!! z informacja, że planują zamianę obligacji na akcje i czy byłbym zainteresowany zamiast wykupu. Dokładając do tego powiązania p. Muszyńskiego z p. Pawłowskim lampka ostrzegawcza pali się bardzo jaskrawo na czerwono!

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 7 listopada 2015 19:08:03
Liczba wpisów: 29
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,347 sek.

jckyfhcm
hpowlhtr
dhdlmobs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cqzofvuu
tynepzgy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat