Temat:
PAGED
Dziś podali trochę więcej szczegółow z raportu DM BDM. Już w III kw zakończona zostanie bud. fabryki ze sklejką mirror. Nadwyżka finansowa sięgnie 80-100 mln zł (9-12 proc. kapitalizacji). Ma to iść na oddłużenie firmy, a także na zwiększenie potencjału akwizycyjnego i dywidendowego. "Paged jest na rosnącej krzywej i notowane jest z dyskontem do konkurentó" - czyli tak jak pisałem wcześniej. "Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|
Temat:
PAGED
"Paged ma atrakcyjną wycenę. Po zakończeniu inwestycji w III kw. wejdzie w okres wysokiej generacji wolnych przepływów pieniężnych" - twierdzi DM BDM (dzisiejszy Parkiet). "Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|
Temat:
PAGED
Jeśli umie się sprzedawać, to ślepemu okulary się wciśnie.. Nie chodziło mi o to, że nie ważne jakie te meble będą.. nie koniecznie w dotychczasowym wyglądzie jest coś nie tak.. A im ładniejsze tym wyższa klasa produktu. Może być jakaś linia premium, ale grunt to żeby trafić do największego grona odbiorców, zarówno mebli kontraktowych jak i mieszkaniowych. Skoro Regalik jest taki dobry, to może go do galerii sław wstawić: www.pagedmeble.pl/pl/kategorie..."Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|
Temat:
PAGED
A czy ten Rygalik zna się na meblach? Ważne, żeby je sprzedać, a nie żeby były ładne.. BTW: Na BAnkierze zasłyszałem o jakiejś rekomendacji dla PGD od DM BDM. Docelowo 62 zyla. Nie mogę tego znaleźć w necie. TO chyba wyciek z nieopublikowanego jeszcze raportu. Ktoś słyszał? "Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|
Temat:
PAGED
Artykuł trochę przelukrowanyu, ale wiele by się zgadzało. Mzyk zrobił wiele dla PGD. Wyłowił firm z głębokiej zapaści. Objął rządy tuż przed kryzysem, czyli w najgorszym momencie. Nie dość, że organicznie się słabo wtedy rozwijali, to jeszcze umoczyli 50 mln na opcjach.. Chylili się ku upadkowi, a prezes zrobił z Pagedu o wiele lepszą spółkę niż sprzed kryzysu.. Ja pluje sobie w brodę, bo nie interesowałem się jeszcze PAgedem jak akcje w zeszłym sierpniu spadły na 34,88 zł. Nic to. Wierzę, że jeszcze pójdzie w górę. Wycena pagedu jest jeszcze z dyskontem do Forte na przykład. Z dywizją meblową na pewno się Mzyk szybko upora.. Zatrudnili tam jakiegoś speca od designu.. Moim zdaniem oczekiwana poprawa jeszcze nie została uwzględniona w kursie.. Jak myślicie? www.forbes.pl/daniel-mzyk-prze..."Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|
Temat:
PAGED
Gordon_Gecko napisał(a):Pytanie, jaki jest realny free float na papierze. 10% Przeoczone, ale ciekawe: Oferty na sklejkę OrzechowoPaged złożył ofertę na prywatyzację konkurenta. Malusi, 50 mln zł sprzedaży, 0,5 mln zł zysku. Co ciekawe, złożył też TarHeel - Mzyk kontra Bielowiecki - będzie ciekawie. A po co PGD to Orzechowo? To ma 1 proc. rentowności zaledwie. To trupem pachnie.. padliną zwykłą "Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|
Temat:
PAGED
AstonMartin napisał(a):Mzykom chyba nie do końca zależy na wzroście kursu. Są skłonni robić wezwania, a nie sprzedawać. A obecna cena wydaje się rzeczywiście być atrakcyjna. Biznes się kręci, bez dwóch zdań AstonMartin.. JAk ogłoszą wezwanie na 60 blach, to może oddam trochę papiera "Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|
Temat:
PAGED
A kiedy twoim zdaniem przyszłe dobre zdaje się wyniki zostały uwzględnione przez inwestórów? i co klan rodzinny ma do tego? Mzyki dołują kurs, czy jak? "Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|
Temat:
PAGED
W 2 kw wyniki mają być takie sobie.. Meblowy na razie bez zmian.. Sklejkowy na lekkim minusie jeśli idzie o rentowność. Druga poł/ roku ma być lepsza.. Co myślicie? www.parkiet.com/artykul/7,1436..."Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".
|
|