PARTNER SERWISU
pfqgkvzk
Czaban

Czaban

Ostatnie 10 wpisów
Dziś podali trochę więcej szczegółow z raportu DM BDM.
Już w III kw zakończona zostanie bud. fabryki ze sklejką mirror. Nadwyżka finansowa sięgnie 80-100 mln zł (9-12 proc. kapitalizacji). Ma to iść na oddłużenie firmy, a także na zwiększenie potencjału akwizycyjnego i dywidendowego.

"Paged jest na rosnącej krzywej i notowane jest z dyskontem do konkurentó" - czyli tak jak pisałem wcześniej.

"Lepiej powiedzieć o dwa słowa za mało niż o jedno za dużo".

"Paged ma atrakcyjną wycenę. Po zakończeniu inwestycji w III kw. wejdzie w okres wysokiej generacji wolnych przepływów pieniężnych" - twierdzi DM BDM (dzisiejszy Parkiet).

Jeśli umie się sprzedawać, to ślepemu okulary się wciśnie..
Nie chodziło mi o to, że nie ważne jakie te meble będą.. nie koniecznie w dotychczasowym wyglądzie jest coś nie tak.. A im ładniejsze tym wyższa klasa produktu. Może być jakaś linia premium, ale grunt to żeby trafić do największego grona odbiorców, zarówno mebli kontraktowych jak i mieszkaniowych.

Skoro Regalik jest taki dobry, to może go do galerii sław wstawić:

www.pagedmeble.pl/pl/kategorie...

A czy ten Rygalik zna się na meblach? Ważne, żeby je sprzedać, a nie żeby były ładne..

BTW: Na BAnkierze zasłyszałem o jakiejś rekomendacji dla PGD od DM BDM. Docelowo 62 zyla. Nie mogę tego znaleźć w necie. TO chyba wyciek z nieopublikowanego jeszcze raportu. Ktoś słyszał?

Artykuł trochę przelukrowanyu, ale wiele by się zgadzało.
Mzyk zrobił wiele dla PGD. Wyłowił firm z głębokiej zapaści. Objął rządy tuż przed kryzysem, czyli w najgorszym momencie. Nie dość, że organicznie się słabo wtedy rozwijali, to jeszcze umoczyli 50 mln na opcjach.. Chylili się ku upadkowi, a prezes zrobił z Pagedu o wiele lepszą spółkę niż sprzed kryzysu..
Ja pluje sobie w brodę, bo nie interesowałem się jeszcze PAgedem jak akcje w zeszłym sierpniu spadły na 34,88 zł. Nic to. Wierzę, że jeszcze pójdzie w górę. Wycena pagedu jest jeszcze z dyskontem do Forte na przykład.

Z dywizją meblową na pewno się Mzyk szybko upora.. Zatrudnili tam jakiegoś speca od designu.. Moim zdaniem oczekiwana poprawa jeszcze nie została uwzględniona w kursie.. Jak myślicie?

www.forbes.pl/daniel-mzyk-prze...

Gordon_Gecko napisał(a):
Pytanie, jaki jest realny free float na papierze. 10%

Przeoczone, ale ciekawe:

Oferty na sklejkę Orzechowo

Paged złożył ofertę na prywatyzację konkurenta. Malusi, 50 mln zł sprzedaży, 0,5 mln zł zysku. Co ciekawe, złożył też TarHeel - Mzyk kontra Bielowiecki - będzie ciekawie.

A po co PGD to Orzechowo? To ma 1 proc. rentowności zaledwie. To trupem pachnie.. padliną zwykłą

AstonMartin napisał(a):
Mzykom chyba nie do końca zależy na wzroście kursu. Są skłonni robić wezwania, a nie sprzedawać. A obecna cena wydaje się rzeczywiście być atrakcyjna. Biznes się kręci, bez dwóch zdań

AstonMartin.. JAk ogłoszą wezwanie na 60 blach, to może oddam trochę papiera blah5

A kiedy twoim zdaniem przyszłe dobre zdaje się wyniki zostały uwzględnione przez inwestórów? i co klan rodzinny ma do tego? Mzyki dołują kurs, czy jak?

W 2 kw wyniki mają być takie sobie.. Meblowy na razie bez zmian.. Sklejkowy na lekkim minusie jeśli idzie o rentowność.
Druga poł/ roku ma być lepsza.. Co myślicie?
www.parkiet.com/artykul/7,1436...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 4 września 2015 09:05:53
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,246 sek.

nxyacpjt
feisriov
rqenehdx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
egyebyly
jxljcpeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat