Temat:
JSW
są trzy przypuszczalne rozwiązania na co potrzebna ta kasa, pierwsze to inwestycje związane z nową kopalnią, (bieżące wydatki) połączenia i rozłączenia kopalń, lub coś związane z Prairie Mining (kopalnia Dębieńsko) również wchodzi w inwestycje, ostatnia najgorsza, wydatki związane z wypłacaniem bonusów ( w moim przypadku nie najgorsze)
|
Temat:
PZU
Panowie Panie, co powiecie na takie informacje w krótkim i długim terminie? www.youtube.com/watch?v=y_J_50...www.timesofisrael.com/us-house...moim zdaniem może być krótkoterminowy spadek spowodowany zamieszaniem z tymi odszkodowaniami no i Alior, natomiast w długim terminie raczej nie powinno to zaszkodzić aż tak, co sądzicie o naszym PZU
|
Temat:
JSW
no tak poprzednie były zamykane, a dzisiaj już ostatni
|
Temat:
JSW
Millennium International Management LP wycofało shorta na JSW.
|
Temat:
JSW
spice napisał(a):Ja mam takie niemadre pytanie. Jak to jest ze trzy miesiace temu spolka miala 1,27 mld gotowki a teraz ma 570 mln. W przeciagu kwartalu wyparowalo 700 mln a spolka w raporcie pokazuje 153 mln zysku. Czy to nie jest kreatywna ksiegowosc ? To przez to, że została otworzona nowa kopalnia JSW mianowicie Bzie dębina, wstrzymał bym się ponieważ są wypłacane teraz duże premie w górnictwie, nie wiem czy bedzie to już uwzględnione w cenie ale może być lekki spadek.
|