PARTNER SERWISU
kyneqrhb
fortex618

fortex618

Ostatnie 10 wpisów
Vox napisał(a):
no i jestem iphona w plecy. w dniu dzisiejszym xtb otworzyl pozycje samowolnie na moim rachunku.
wlasnie zlozylem reklamacje.

Samowolnie?!? Możesz coś więcej o tym napisać?

Z tego co kojarzę, to przy mniejszym obrocie też coś dają zarówno polecającemu i polecanemu. Swoją drogą teraz po wydarzeniach w HFT..., XTB i chyba BOS dają lepsze warunki handlu dla nowych i nieaktywnych.

XTB chyba chce zachować trochę tajemniczości, bo doszukałem się tylko takiej informacji: "Konferencja jest zwieńczeniem tygodniowych zmagań uczestników w konkursie tradingowym, gdzie 10 najlepszych będzie inwestować na żywo dzieląc się swoją wiedzą."

W tym roku na FxCuffs, jak Trader21 skończył swoją prelekcję, to przez chyba ponad godzinę tłum na korytarzu męczył go jeszcze pytaniami. Facet ma głowę na karku, trzeba mu to przyznać. Widzę, że do tego będzie jeszcze Goliński i Glinicki. Wygląda na to, że zapowiada się bardzo ciekawe wydarzenie.

Ktoś się orientuje, czy to jest bezpłatne, bo widzę, że nie zostało dużo miejsc?

ik2015 napisał(a):
Dopóki jest płynność finansowa, to większość brokerów wypłaca kasę. Schody się zaczynają jak broker padnie, czy trzeba się z nim o coś sądzić. Wtedy lepiej mieć polskiego brokera podlegającego pod polski KNF.

15.01.2015 i sytuacja z frankiem była sporym wyzwaniem oraz wielkim testem brokerów. W przeciwieństwie do brokerów zagranicznych, w Polsce chyba żaden broker nie utracił płynności i nie zbankrutował. Nie wiem ile w tym zasługi zabiegów profilaktycznych KNFu, ale możemy mieć powody do radości. No może poza przypadkami, gdzie klienci przed sądami walczyli z kontrowersyjnymi kwotowaniami i ujemnymi saldami u jednego z brokerów. Choć był też taki, który anulował wszystkim minusy. Jakby nie było warto trzymać się sprawdzonej marki, bo licho nie śpi.

timon napisał(a):
Po jakim czasie skonfiskowali? Ja mam tam od dłuższego czasu jakieś drobne i nadal leżą grzecznie na koncie.

No to radzę zapędzić je do pracy albo przerzucić gdzieś indziej... Już dokładnie nie pamiętam, ale chyba po dwóch latach naliczają opłaty.

Też mam konto w XTB i sobie chwalę. W wakacje obniżyli spready na rachunku standard i teraz spread na Daxie bardzo często jest w granicach 0.9 - 1.0 punktu (prowizje nie są naliczane).

Co do opłat za wypłaty, to nigdy nie wypłacałem u nich mniej niż 500 zł, ale może jeśli ktoś ma mniejsze saldo wystarczy trochę dopłacić, aby przekroczyć próg 500 zł i wypłacić wszystko za free? Ktoś może sprawdzał, czy tak idzie?

Swoją drogą XTB wypuściło teraz nową wersję swojej platformy xStation. Jeszcze ją testuję, ale zapowiada się niezła maszynka...

Mam podobne spostrzeżenia co do ich platformy. Odnoszę wrażenie, że jest przereklamowana. Założyłem jakiś czas temu u nich rachunek, głównie dlatego bo słyszałem że dają dostęp do Reutersa. Rzeczywiście dostęp jest, ale w bardzo, bardzo podstawowej wersji. Platforma tak ogólnie niby ma trochę funkcji, ale jakoś mnie odpycha.

Co ciekawe, po transakcjach na rachunku zostały mi jakieś niewielkie środki. Po pewnym czasie okazało się, że je skonfiskowali za brak aktywności na rachunku. Nie wiem, czy skonfiskowali to dobre słowo, bo zrobili to oczywiście na mocy regulaminu, ale nie znam brokera, który stosowałby taką praktykę.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 23 października 2016 22:49:16
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,572 sek.

iggvsfzm
yyeheegv
nngjxgof
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sdihhaab
ebcggams
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat