Podobają mi się dwie kandydatury na członków Rady Wierzycieli , pana Radka i jeszcze jednego z innej grupy, czy można wysłać wnioski na dwie kandydatury do RW na adres p. Kamila Hajduka ?
|
|
avenger82 napisał(a):[quote]Biedacy nie wiedzą albo nie chcą wiedzieć, że wszystko co do zasady jest tam zapisane w podpisanych papierach albo potwierdzone w nagranych rozmowach. Ja nic nie podpisywałem, elektroniczny formularz do zapisu wypełnił za mnie pracownik banku. Nie przypominam sobie także w rozmowie tel. abym musiał potwierdzać świadomość braku gwarancji kapitału. Za to mam w mailach zapewnienia o bezpieczeństwie inwestycji , spółka w rozkwicie, odpowiada całym swoim majątkiem i mogę spać spokojnie itd. Ja nie jestem i nigdy nie chciałam być odbiorcą produktów o wysokim ryzyku, nie znam się na finansach , obejmowałam obligacje jako substytut depozytu, mój doradca z Lion’s Bank doskonale o tym wiedział , dlatego przekonywał mnie o pełnym bezpieczeństwie, mam zapewnienie w mailu ze obligacje GBK maja zagwarantowany kapitał i odsetki...
|
|
Nie sądzicie że w Naszym przypadku - obligatariuszy nie lepiej byłoby dążenie do upadłość Spólki, wtedy byłaby chociaż szansa na odzyskanie części naszych środków, w obecnej sytuacji GBK może tylko zyskać czas na opłacenie Swoich i wyprowadzenie pozostałych pieniędzy ze Spółki , potem już może być za poźno ! Ja nie wierze w to przedstawienie które teraz odgrywają ....
|
|
Restrykturyzacja to nic innego jak proces naprawczy, to nic dobrego dla Nas nie wróży, GBK chce zyskać na czasie, a z obligami obecnie nic nie można zrobić...
|
|
YaPaE napisał(a):Ktoś wie co to oznacza ta restrukturyzacja dla obligatariuszy? Coś warto zrobić z swoimi obligacjami czy cierpliwie czekać?
|
|
Sądze że mają świadomość tego ze my obligatariusze straciliśmy do nich zupełnie zaufanie i uważamy ze maja Nas w głębokim poważaniu  .....
|
|
Temat:
CAPITEA
Ja zostałam zmanipulowana w lutym 2018 w LB w centrum W-wy, prywatne obligacje serii TQ, emisja 28 luty, U mnie procedura była identyczna, na wstępie tylko zadzwonił i zaproponował zerwanie lokaty z zachowaniem odsetek! W moim przypadku nie przedstawił mi żadnego zlecenia kupna i kwitu że zapoznałam się z warunkami emisji, ale generalnie sposób działania identyczny ! przysłał mi warunki warunki dla poprzedniej emisji z wpisem „ kapital i odsetki gwarantowane „ mowił „będzie pani bardzo zadowolona” „produkt jest bardzo bezpieczny” zastanawiam się czy to nie ten sam gość … po tygodniu na początku marca dzwoniłam do niego, pisałam maile z prośbą o wycofania się z tego , ze jest nieciekawa sytuacja akce spolki spadaja , a ja nie chce ryzykować tylko natychmiast się wycofac , doradca stwierdzil ze panikuję, i ze na wycofanie się jest za pozno ! 27.05 jest termin 1-wszych odsetek, jeśli nie dostane chce wystąpić do LB o odkupienie tego , (pewnie i tak nic to nie da) Wg mnie te ich manipulacje i sposób działania żeby złowić jak najwięcej wg zasady : „sprzedajemy ile wlezie póki nikt się nie połapie „ zasługuje dzis na roszczenia wobec LB/GB , ja się czuje w perfidny sposób zmanipulowana….. jeśli jest utworzona grupa która będzie walczyla o roszczenia przeciwko IB/LB chętnie dołączę ! może ktoś coś słyszał…
|
|
Temat:
CAPITEA
Konkretnie kupilam obligi w IB prywatnej serii TQ GetBack w lutym 2018, zapadalnosc luty 2020, oprocentowanie 5,5% - dla mnie, (doradcy IB kosili pewnie z tego znacznie wiecej) mozliwosc wczesniejszego wykupu luty 2019 - od razu zlozylam wniosek , obligi wydawaly sie w lutym bardzo bezpieczne, bardzo dobry euro rating , co tu mowic, dalam sie namowic bo wczesniejsze obligacje innej spolki zostaly terminowo splacone z odsetkami, w zyciu bym nie przypuszczala ze obligacje oferowane przez duzy bank moga okazac sie tak niebezpieczne, tym bardziej ze doradca mowil i mailowal ze to jest bardzo bezpieczny produkt prawie jak lokata bankowa , gwarantowane odsetki i kapital... teraz twierdzi ze na pewno wykupia moje obligacje, tylko moze byc przesuniety termin... mowil ze sprzedawali prywatne obligi co kilka miesiecy w ilosci 149 sztuk teraz jak wchodze na bilans GBK i widze ich zobowiazania samych obligacji mieli w sumie na 30/09 - 1.647 mln , to mi szczeka opada, jak myslicie, beda w stanie splacac je przez rok i w miare sie unormuje ich sytuacja jesli szybko dojdzie do emisji akcji na 20 i 50 mln ? czy mam sie przyzwyczajac do mysli ze ponioslam strate... spac nie moge Maupa_w_niebieskim napisał(a):ad Anty
Z wpisu Moniki, nie wynika że zapadalnośc jej obligacji to 1 rok ('za małe duration" jak napisałeś), ale tylko to, że w lutym 2018 sprzedali jej obligacje GBK o zapadalności nieznanej (nie napisała o tym) które może przedstawić do wcześniejszego wykupu za rok czyli w lutym 2019. Przynajmniej ja tyle z jej wpisu rozumiem.
|
|
Temat:
CAPITEA
A co sadzisz o splatach obligacji GB w obecnej sytuacji , ja kupilam w IB obligi z prywatnej emisji w lutym 2018, z mozliwościa wczesniejszego wykupu w lutym 2019 na co zlozylam wniosek na poczatku, doradca ktory mnie namowil twierdzi ze obligi sa zupelnie bezpieczne , patowa sytuacja wzbudza coraz wiekszy niepokoj ...ale jesli dzis zmienili zarzad i zapadly decyzje o 2 emisjach akcji to czy nie powinno to zmienic sytuacji obligatariuszy ? jak myslicie czy moge spac troche spokojniej ? 1ketjoW napisał(a):Teraz Abris zbada finanse spółki. Określi ile musi włożyć. Wpłaci minimalną kwotę za którą obejmie maksymalnie dużo akcji za minimalną cenę. Sanacja potrwa kilka lat.
Bedzie promocja na pakiety wierzytelności GetBack-a. Niestety nie mam firmy która działa w branży. :)
|
|