PARTNER SERWISU
ntokflzz
Shadown

Shadown

Ostatnie 10 wpisów
No niestety ale Państwo nam nie pomoże... Również zdawałem w różnych miejscach pytanie jaka firma ma kondycję i co robią na obecną chwilę, niestety odpowiedzi nie uzyskałem.

Mam wrażenie że nic od dawna się nie dzieje z tą firmą...

Pesto napisał(a):
Jak zajrzałem tu na te ostatnie strony wpisów, to żal i smutek mnie dopadł. Niby jest parę osób co pisze tutaj piękne i szczegółowe wyjaśnienia (i część z nich jest przydatna - jak np. wniosek o indywidualny udział) tylko brak tu jakiejś mocy sprawczej, brak tu lidera ... pytanie gdzie jest pan Radosław lider naszej grupy ?

Na forum aktywnie głos zabiera kilka osób, a przecież kapitał jaki głosował na pana Radosława to 200 mln zł.

My powinniśmy ustalić jako grupa (tak samo jak głosowaliśmy na pana Radosława) na co głosujemy w układzie (w szczególności, gdy nadal jest konwersja) i jak zamierzamy to rozgrywać, a tu ciągle te wyjaśnienia prawa restrukturyzacyjnego ...

To już trwa tyle miesięcy a NS nie potrafi tego ogarnąć. Kurator zmienia zdanie co chwila z tą konwersją, bo niby ma już tylu chętnych, że wystarczy aby odsunąć obecny zarząd - taki to jego główny cel. Bo to wierzyciele najlepiej wykonają układ - choć wcale nie wiadomo co to za wierzyciele się zapisali na tę konwersję i co ważniejsze jaki mają w tym cel oraz jakie mają środki na ten cel, jak zamierzają zmienić niekorzystne rozliczenia kosztów z TFI. To są podstawowe pytania które każdy powinien zadać. Którzy to z tych 100 mln zabezpieczonych i 100 mln niezabezpieczonych zapisało się na konwersję ? Jaki jest ich prawdziwy cel ...
Ale tu cicho sza ...

Ja działań NS i kuratora nie odbieram najlepiej ... napiszę tylko, że po prostu tak czuję.

Szkoda, że jako grupa w tej chwili nie znaczymy nic !!! A jedyne odpowiedzi na konwersję to "zdecyduj sobie sam".

Dla mnie konwersja powinna być rozważana całościowo (jest albo jej nie ma), a nie dopasowywana do indywidualnych potrzeb wierzycieli.

Co do RW, to chyba w jakiejś ostatniej uchwale zobowiązano pana Radosława do negocjacji z bankami- ktoś zna ich rezultat ?

Pewnie jeszcze już w nowym toku to spółka wyjedzie ze swoimi propozycjami układowymi - tak najlepiej przed samym głosowaniem.

Na koniec zadam jeszcze pytanie (bo innych to już chyba nie ma sensu): Kto złożył lub planuje złożyć wniosek o indywidualny udział w PPU i tym samym wybiera się 22 stycznia do Wrocławia ?

Popieram w 100%. Sprawa toczy się od kwietnia a jak na razie wiadomo tyle samo co na początku czyli nic konkretnego poza tym, że GetBacka jest w restrukturyzacji...

1. Rozumiem, że wniosek o nadanie klauzuli wykonalności nic nie da (podczas restrukturyzacji jest odrzucany?)?
2. Prezes jak i rada GetBacka biorą za swoją pracę jakieś wynagrodzenie? Gdzieś można sprawdzić jakie?

[quote=voyager747]Grupie z FB chyba zależy tylko na wytoczeniu procesu Lionsowi, to chyba całkowicie inne mają interesy niż my. O procesach sądowych pisałem w pierwszym poście.[/quote

na fb są obecnie dwie grupy. w jednej z nich jestem ablokowany i zona również. w Drugiej która założył Kamil bierzemy czynny udział. grupa get back-restrukturyzacja ma takie same założenia jak Panowie tutaj. Niech nikt nie myli gb restrukturyzacja z Arim i Sułkiem którzy naganiaja do kancelarii. Myślę że tak czy siak w końcu dojdzie do połączenia obu grup również. mam taką nadzieję.

na tweeterze ktoś proponuje kupno tego szitu za 25%.

Co ze świadectwem depozytowym obligacji zakupionych nie poprzez dom maklerski a z "getbacka"?

Ja również mam pytań - nie znam się dokładnie na tym ale

1. Rozumiem, że do rady wierzycieli można składać od dzisiaj propozycję a więc aby złożyć taką propozycję trzeba mieć jakąś określoną ilość głosów obligatariuszy?
2. Jeśli tak to czemu my nie składamy propozycji ?(jeśt określony czas do kiedy można składać?)
3. Jeśli trzeba mieć duże poparcie to w jaki sposób grupa facebookowa już złożyła takie poparcie ( gdzieś była informacja, że ok 2000 osób z dużym kapitałem musiało by wyrazić "zgodę"?
4. Paweł i Radek jesteście chętni aby nim zostać?

Nie ukrywam, że warto by ustalić jakieś konkrety? Rozumiem, że zbieramy coraz większe poparcie ale trzeba działać !
Z tego co wiem o 16.30 mają spotkanie w Warszawie - może warto się spotkać?

Jeszcze raz podkreślam nie znam się na tym więc proszę wybaczyć jak jakaś odpowiedź jest oczywista

Jako, że faktycznie czas mija a jak na razie nie wiemy nic.

Tak jak ktoś wyżej napisał może warto porozumieć się z facebookiem - tej nowej grupie i dogadać się w sprawie szczegółów. Widziałe, że tam już jakieś plany mają odnośnie co negocjować itp abyśmy mieli jakieś konkrety. Jak już będą to wszyscy głosują za nimi.

Co na to Administrator?

Bercik40 napisał(a):
Po pierwsze źle się do tego zabieracie. Zakładacie ułożenie się ze spółką która bezczelnie was okradła z oszczędności. Po drugie co zawsze następuje zarabiają na was kancelarie prawnicze, które tak naprawdę cieszą się z waszej klęski.
Przede wszystkim dla mnie tutaj ostro powinna wkroczyć prokuratura i jeśli doszło do niekorzystnego rozporządzania majątkiem cofnąć ich skutki. Jeśli inwestorzy kupowali obligacje na nieprawdziwych danych finansowych to było zwykłe oszustwo i manipulacja.

Banki i inne instytucje kto dystrybuowały trefny papier powinny zwrócić do masy upadłościowej zainkasowane prowizje z tej masowej grabieży.

Prawie 300 emisji z opcją put w rok na emisjach prywatnych wskazuje na agresywną Piramidę Finansową.

Czy naprawdę chcecie się układać z oszustami. Dla mnie wymuszenie od Państwa szybkich działań i zabezpieczenie wszelkich majątków osób działających w tej piramidzie byłoby lepszym wyjściem.

Uwazam ze wiekszosci nie interesuje czy prokuratura sie tym zajmie czy tez nie. Wszyscy chca zwrotu gotowki ktora wlozyli w getback.

W Amber gold rowniez byla prokuratura i co? Ludzi do dzisiaj pieniedzy nie maja a sama Pani prokurator jest przesluchiwana.
Zreszta wystarczy poczytac jak ona dzialala...

Na jakims kanale bedzie transmitowana konferencja getback bo jak na razie nigdzie nic nie ma....

sasky napisał(a):
Początkowo sądziłem, że grupa zniknęła z FB, ale szybko okazało się, że zostałem z niej usunięty. Bez powodu, bez słowa wyjaśnienia. Po tym poście chyba już wiem dlaczego... Słabe.

kliknij, aby powiększyć

Wojny wojenki między obligatariuszami nikomu nie pomogą, sieją tylko ferment

My rownież bylismy bardzo zakoczeni . Zostalismy z zona usunieci z Fb przez Sułka za poparcie kandydatury mecenasa i za udostepnianie strony stockwatch. Pan Sułek trzesie stona na fb a niestety Artiemu adminowi zamydlil oczy. Nie wiem czy jest mozliwosc jakiejkolwiek nici porozumienia z takimi osobami. spotkanie jest owszem ale oni ida w strone misselingu. Dzwonila do mnie kobieta ktora byla juz na jednym to mowila ze jeden wielki chaos . kazdy krzyczy nic z tego nie wynika. Nic tylko rozmowy o misselingu... mozna isc z ciekawosci ale strata raczej czasu.

Te wyliczenia to takie "gdybanie" bo juz sie pogubilem?

Mam nadzieje ze prezes nie otrzymal prawdziwych wynikow o kondycji getbacka i dlatego noe odszedl heh

My staralismy sie przekonac do pomyslu liderow no ale coz widac moderatorowi sie nie spodobalo i nas zablokowal calkowicie.

To pokazuje jak dziala wladza grupy facebookowej

YaPaE napisał(a):
Na fb Pan Piotr Sułek zaprzecza kandydaturze Pana T. Widać kompletnie nieporozumienie miedzy grupami a mamy jeden interes. Ludzie dogadajcie się i mówmy jednym głosem. A nie bądzmy sobie wrogami na obu grupach.
Duzo osob tu i tu czyta rozmowy. Plus tutaj że to forum i wszystko jest jedno pod drugim a na fb jest mase powielanych wiadomości i pytań np kto z jakiego miasta itp...

Pan Sułek objął ogromną pieczę nad forum. Wszyscy którzy mówią o tym forum są blokowani a posty usuwane. Teraz bojkotuje Pana mec. a administrator strony z facebooka jest bardzo w niego zapatrzony.

Pan Sułek jest osobą publiczną występował nie raz w telewizji Repubika wiec dlaczego nie pomoze skoro ma dojscia?
wiele osob udzielajacycgh sie na fb juz dawalo do was maile i chca poprzec mecenasa. za udzielanie info o waszej gupie niestety ludzie sa banowani . staramy sie dotrzec do jak nawiekszej grupy osob. Po przeczytaniu forum nowi ludzie sa w szoku jak preznie dziala ta grupa i tutaj zostaja.

amadeus napisał(a):
Ja osobiście nie zamierzam się biernie przyglądać sprawie. W poniedziałek rano wysyłam do sądu i faxem swoje poparcie dla zaproponowanego mecenasa, który zna nasze minimalne oczekiwania układowe.

Rozumiem ze te minimalne to aby odzyskac chociaz sam wklad?

My pewnie w pon wyslemy bo dzisiaj i tak poczta nieczynna.

Wysłałem e-maila do założyciela.

Również jestem tego samego zdania, że odsetki już nas nie interesują .Ważne aby sam wkład odzyskać- może to być nawet po 6 miesiacach ale a by mieć pewność, że się go odzyska.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 14 stycznia 2019 18:20:49
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,222 sek.

nwktwjtw
nhskoxpm
oxivnvmm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pynnnmoa
xeuwjbke
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat