Temat:
LMGAMES
Niestety... wyglądało to obiecująco, ale spółka znowu zalicza spadek i nie może skutecznie przebić ceny emisyjnej.
|
|
I believe in Tomasz Rodak
Unikając bankierowych tekstów o grubym etc. wydaje mi się, że trzeba na chłodno spojrzeć na perspektywy spółki i na pewien czas zapomnieć o papierze jeśli ma się go w portfelu. Chłodna głowa.
|
|
Podobno niedostosowanie kategorii wiekowych do standardów azjatyckich, ale jakoś długo to wszystko trwa..
|
|
Temat:
LMGAMES
Debiut słaby, ale perspektywy są duże. Zobaczymy co dalej.
|
|
Temat:
TSGAMES
W kontekście tutejszych teorii, że kurs osunie się do 300 zł, taki marazm na 450 zł chyba nie jest taki zły.
|
|
Temat:
TSGAMES
Ponadto skup akcji własnych. Do 670 tys. akcji po cenie nie niższej niż 200 zł i nie wyższej niż 600 zł za sztukę.
Zakłada się utworzenie na ten cel kapitału rezerwowego w wysokości 134 mln zł.
No ciekawe czy to jest news, który pozwoliłby wrócić do strefy 443 zł.
|
|
Temat:
TSGAMES
Czyli wszystko zmierza do tego, że jak zawsze niezawodny krewa poprawnie wyznaczył dalszą drogę. Zobaczymy, czy zatrzyma się w okolicach 375, ale chyba wychodzi na to, że akcje zmierzają w kierunku 300 zł. To już się wydaje b. atrakcyjną okazją, chociaż z drugiej strony, jeśli gaming dalej będzie tak będzie na południe na złamanie karku, to nie wiadomo gdzie jest koniec tego czerwonego szaleństwa.
|
|
Temat:
TSGAMES
Odwrót jak na Playwayu. Ktoś mógłby się pokusić o potencjalny zakres spadku? Nie wygląda to ciekawie technicznie. Fundamentalnie nie ma raczej uzasadnienia do tak dużych spadków (przychody na równym poziomie, coraz większy udział Hunting Clash, mityczne Chiny chyba faktycznie się zrealizują w tym roku), ale widać ewidentnie odwrót od gamingu, a Fundusze mogą uderzać w rynek jeszcze długo bo są nadal mocno zarobione na TSG.
|
|
Temat:
LMGAMES
W końcu jakaś ciekawa spółka. BS faktycznie miał ogromne zainteresowanie, a Chernobyl też wygląda korzystnie pod kątem ew. wolumenów sprzedaży. No i tam chyba faktycznie ktoś pracuje nad tymi grami w odróżnieniu od innych spółek.
|
|
Temat:
TSGAMES
Może niektórzy już zapomnieli, ale panowie sprzedawali swoje akcje w ABB w styczniu 2020 r. za 230 zł za sztukę. Raczej zakładałbym teraz powtórkę z rozrywki tzn. kurs posiedzi chwilę w okolicach ceny, by potem konsekwentnie urosnąć. Tym razem może do tego dojść wejście do WIG20, więc jeszcze lepiej. Nie można też zapominać o coraz lepszych wynikach HC i pewnie w niedługim czasie jakiegoś ogłoszenia o akwizycji (o Chinach nie wspominam, bo to już urosło do jakiegoś mitycznego wątku, który przeskakuje z roku na rok - niestety).
W każdym razie ja osobiście rozpatruję tę informację jako pozytywną. Zobaczymy jak będzie.
|
|
Temat:
CDPROJEKT
Michał R napisał(a):CD Project jest zbyt drogi. Oh żebym dostawał pieniądze za każdym razem kiedy to słyszałem, od czasu, gdy kupiłem ich akcje za 58 zł. Był za drogi za 100 zł gdy Gwent okazał się średnim pomysłem a do sieci trafiły niepochlebne opinie byłych pracowników. Był za drogi przy 150 zł (ak przebiło psychologiczne 120 zl) gdy np. na strefie inwestorów zrobili wywiad z kilkoma co lepszymi analitykami, którzy stwierdzili wtedy, że wszystko jest w cenie, o poziomach 200 i 300 nie wspominając. Aktualne spadki traktuję jako okazję do dobrania. Powtórka z paniki marcowej.
|
|
Temat:
11BIT
Raz się chyba tylko pokusili o roadmapę do Frostpunka na 2018 rok (mieli potem ją kontynuować, ale to olali). Wybitnie nie idzie im dowożenie terminów (ostatni przykład - konsolowe wersje FP), więc chyba nawet szacunkowo w latach nie chcą nic podawać. Taki ich "urok".
Ciekawe, czy zrobią FP na maca w końcu. To marginalna sprawa, ale bardzo mnie frapuję jaki to był błąd, że wyszedł tuż przed premierą i nadal nie mogą się z nim uporać (zakładam, że już nad tym tak naprawdę nie pracują, chociaż oficjalnego komunikatu o porzuceniu tej wersji chyba nie było).
|
|
Temat:
TSGAMES
Takie przykre info na koniec dnia:
"W efekcie zawarcia transakcji, zgodnie z „MSSF 2 Płatności w formie akcji” oraz według szacunków Zarządu dokonanych zgodnie z najlepszą wiedzą na dzień publikacji nieniejszego raportu, Spółka wykaże w sprawozdaniu finansowym za drugi kwartał 2020 roku jednorazowo koszt w wysokości 72 398 017,50 PLN."
|
|