leonek7 napisał(a):Okradziona napisał(a):Nie mamy żadnego potwierdzenia, że zawsze ten układ można zmienić. Jako przedstawiciel RW czy może pan zabezpieczyć przynajmniej to? LUDZIE!!! Przestańcie dawać się mamić manipulantowi R.Barczyńskiemu! Ten człowiek KŁAMIE a Wy łykacie te kłamstwa jak witaminy.Barczyński doskonale wie ,że nie będzie żadnych spłat dla niezabezpieczonych.Zarząd spółki z którym w/w jest w bardzo dobrej komitywie spłaci tylko zabezpieczonych a potem idą w upadłość.Barczyński doskonale o tym wie.Jego nagła aktywność na forum ma za zadanie uśpić nas i omamić .Podobnie było z legendarną konwersją.Pisałem Wam już jesienią ,że to judasz.To człowiek bezwzględny i cyniczny.Zrozumcie to wreszcie .On nie jest jednym z nas.To nasz wróg. Szanowni Państwo, Przez te kilka miesięcy życia jakie straciłem przez zaangażowanie w RW GBK doświadczyłem się jak łatwo jest rzucać oskarżenia, dzielić i manipulować. obrażać ludzi, nic samemu jednocześnie NIE ROBIĄC NIC a jednocześnie oczekując aby wszyscy coś robili za darmo za nas. Łatwo rzucać oskarżenia spod ukrycia fałszywych profili czy fejkowych kont. Można też żądać czy wyłudzać dane czy niestety nadal poufne informacje. Można pisać apele których nawet nie chciało się wydrukować i podpisać albo które były podpisywane anonimowo przez co raz powołaną jakąś nową grupę której nawet nie chciało się zarejestrować w sądzie czy magistracie ani też powołać struktury czy określić członków. Osoby które weszły do RW i nie są profesjonalnymi opłacanymi prawnikami wynajętymi do tego nie mają łatwo. Publikowaliśmy w mediach nasze nazwiska i twarze i działaliśmy w interesie innych osób pokrzywdzonych kiedy reszta nie wspomagała nas w wystarczający sposób kiedy tego naprawdę potrzebowaliśmy ani poprzez działania w sferze medialnej, finansowej czy prawnej. Niektórzy z nas mieli/mają przez zaangażowanie w RW GetBack problemy zarówno rodzinne jak i zawodowe. Mogłem się nie zgadzać z Radkiem w wielu kwestiach ale dla przypomnienia TYLKO Radek mi pomógł kiedy potrzebowałem wsparcia przed wystąpieniem w sejmie co skutkowało powołaniem podkomisji. Mam prośbę, że jeśli ktoś chce rzucać oskarżenia to niech najpierw coś zrobi a nie tylko klika a ewentualne zarzuty niech stawia pod własnym nazwiskiem a nie chowa się pod nickami i fałszywymi profilami. pozdrawiam Mariusz Wójcik
|
|
Vox napisał(a):a nie dziwi was że RW milczy od 2 miesięcy?
Prosiłem Prezesa Dąbrowskiego o ogłoszenie najnowszych newsów do obligatariuszy. On może dzielić się informacjami ze spółki. Ja nie za bardzo bo mam nda i to spółka giełdowa i uwaga mogłoby to wpłynąć na notowanie.
|
|
Vox napisał(a):@Maupa, niech przegłosują ten zgniły układ ale są warunki
1) musi szybko i dokładnie być określona strata, bez jakiś opisowych warunkow, np. z fraudow, bo to zablokuje jakiekolwiek pozwy na amen. fraudy jak juz to konkretne kwoty
2) niech wypłacą tę jałmużnę szybko, bo inaczej rozkradną resztę. Też bym tak chciał ale zapomnij o tym jeśli nie będzie konwersji i zmiany.
|
|
NerfMe napisał(a):A najgorszy jest brak informacji ze źródła, czyli RW. Tak jak ostatnio cała nasza wiedza opiera się na domysłach i dwóch czatach, z których popłynęły dwie skrajne infirmacje.
Niestety w świetle obecnych zdarzeń i milczenia RW wygląda to na celową dezinformację - zorganizujemy chat, ale dalej zostaniecie bez informacji...
Fajnie pisać. Zamkneli nam skutecznie usta kolejnymi NDA i potencjalnymi karami jakie musimy zapłacic z tego co nam zostało. Jest bardzo źle.
|
|
Vox napisał(a):w skrócie wypowiedzi p. Wojcika Cytat:- RW dalej nie posiada dostępu do danych spółki - są marne szanse na odzyskanie nawet 20% szkoda że to gówno nie upadło w maju... byśmy więcej odzyskali niż będąc zwodzeni bajeczkami. Takie są fakty... Cytat:Kurator zagłosuje, sąd przyklepie, zarząd zrobi, co chce, nie licząc się z nikim. Abris miał poprzedni zarząd w garści, ma i obecny, a pewnie będzie miał i kolejny po układzie. Wszystko po to tylko by nas dalej okradać. A kto powiedział że kurator jest po naszej stronie... On jest tylko urzędnikiem. MAFIA GETBACK rządzi... i kradnie, i nie ma temu końca Radek forsuje pomysł braku konwersji na akcje uzasadniając to zresztą możliwą obawą o możliwość przejęcie GBK za grosze poprzez wrogie przejęcie. Ja jestem przeciw bo brak konwersji i pozostawienie obecnego akcjonariusza jako gwaranta to gwarancja że nic się w naszej sytuacji niezebezpieczonych na pewno nie poprawi.
|
|
NerfMe napisał(a):omicron napisał(a):Dzięki za linka. Skandal. To jest dramat. Dla tych, którzy nie słyszeli: - mówi chyba p. Wójcik - kurator zagłosuje za spłatą ok. 20% - wg p. Wójcika nawet te 20% może do nas nie trafić, tylko przepaść jak cała reszta pieniędzy gdzieś wokół Gbk - RW nie ma dostępu do projektu umowy sprzedaży i pozna go dopiero po tym, jak umowa zostanie zawarta. Szczerze liczyłem, że odzyskamy chociaż 1/3 pieniędzy w sensownym czasie. Wygląda na to, że nic nie odzyskamy i nic nie możemy z tym zrobić. Kurator zagłosuje, sąd przyklepie, zarząd zrobi, co chce, nie licząc się z nikim. Nie jest tak, że RW musi wyrazić zgodę na sprzedaż znaczących aktywów? Jak w takim układzie moga poznać umowę dopiero po jej zawarciu? W przypadku GetBack można. Może być umowa warunkowa.
|
|
Szanowni Państwo, Dziś jako przedstawiciel Stowarzyszenia poszkodowanych obligatariuszy GetBack maiłem okazję zabrać głos na komisji finansów publicznych. Chciałbym w tym miejscu podziękować Radkowi Barczyńskiemu który pomimo przebycia długiej drogi samochodem w srodku nocy poświęcił swój czas i poprawił moje wystąpienie. Pozdrawiam Mariusz Wójcik Link do nagrania www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/tran...
|
|
Zgodnie z prośbami opublikowałem na fb www.facebook.com/groups/580084... otrzymaną treść propozycji układowych. Na prośbę Pawła Pasternoka z RW jednocześnie uprzejmie informuję, że Rada Wierzycieli przegłosowała uchwałę o z wyrażaniem poparcia dla zarządu o zmianę terminu głosowania nad układem do 20 grudnia 2018. Ewentualne zawarcie do tego terminu transakcji przy dobrej wycenie może w znaczący sposób wpłynąć na skrócenie okresu spłaty zobowiązań GetBack wobec obligatariuszy. Sąd może odrzucić jednak wniosek spółki i RW i zarządzić głosowanie w dniu 9 października. Niezależnie od kwestii inwestora jeśli uważacie, że lepszą dla Was opcją jest przystąpienie do grupy 1a a nie macie aktualnych świadectw depozytowych i nie wyłączyliście się spod kuratora oraz nie możecie być we wtorek na ZW lub musicie mieć na o czas aby je pozyskać i złożyć deklarację o przystąpieniu do grupy 1a a uważacie za zasadne przesunięcie terminu głosowania to proponuję wysłać w tej sprawie krótki emial z uwiarygodnieniem, że jesteście obligatariuszem na adresy: - boi@wroclaw-fabryczna.sr.gov.pl; - getback@krsa.plpozdrawiam Mariusz Wójcik
|
|