Temat:
11BIT
Trochę nie ma znaczenia dzisiejszy pik, i sprzedaż. To będzie longseller a do tego, była spora kasa od Microsoftu ona oraz preorder nieco wyplaszczyly pik
|
|
Temat:
11BIT
aircanada15 napisał(a):Wasze posty fajnie się uzupełniają: ''Żeby po ściągnięciach dema wieszczyć słabą sprzedaż? Większość graczy dema ma gdzieś, bo bawi się czymś innym. '' - ''Dziś peak na steam poprawiony.'' :D Spoglądając na poniższy ranking all-time highest peaks wśród wersji demo, to jednak są tytuły, które były w stanie przyciągnąć jednocześnie po kilkadziesiąt tysięcy graczy. steamdb.info/charts/?category=...Jeśli dla kogoś niski peak Alters Demo nie jest sygnałem ostrzegawczym, proszę bardzo. Każdy ma swój rozum. Patrzac na ten ranking on tylko pokazuje że branie pod uwage peaku dema nie ma całkowicie sensu. Znaczna część w momencie wydania pełnej wersji jak przejrzałem te TOP 20-30, nigdy nawet się nie zbiżyła do peaku z dema. Część po kilku latach (2-3), ma dobowy peak na poziomie dosłownie kilku graczy, duża część peak po wydaniu 8-10-15 krotnie niższy od dema. Przejrzałem też z ciekawości Dema co miały peaku ok 1200 i zostały wydane, też nie ma korelacji. Jedne miały po 30-40tys peaku, inne po 2-3 tys. Zachecam też do przeczytania wczorajszego artykułu z PB - tego wieczornego z 20:00, całkowicie się zgadzam ze słowami analityka
|
|
Temat:
11BIT
Vox napisał(a):Beta wypadła, jak widać, nie najlepiej. Skąd takie wnioski?
|
|
Temat:
11BIT
CSharpBeginner napisał(a):Z czego wynikają dzisiejsze niemałe spadki wg. Was? Niby beta wygląda nieźle, na liście steam też wysoko, a jednak kurs nie odzwierciedla tego zupełnie. Inne spółki z sektora też na minusie, dosyć sporym. Mnie martwią niezbyt pochlebne opinie na steamie odnośnie frostpunka 2.
|
|
Temat:
11BIT
topfacet napisał(a):Wejdź w „history” :) Już usunęli. Wygląda jakby został dodany przez pomyłkę.
|
|
Temat:
11BIT
To wszystko prawda, ale czemu uważasz, że nie ma opcji skasowania tego projektu? Nie wiemy co jest zawarte w tym kamieniach milowych. Ja osobiście również uważam, że ryzyko skasowania nie jest jakies duże, ale martwi mnie to jako akcjonariusza. Będę o wiele spokojniejszy po Q3
|
|
Temat:
11BIT
Analityk, zwrócił uwagę na bardzo ciekawa rzecz. Co jeśli projekt 8 zostanie skasowany?
O jakość 11 bit jestem spokojny, jak i o fabułę i same gry, już od momentu gdy odeszła z p8 Pani Marta Fijak, zacząłem mieć obawy o P8, to jest raczej niecodzienna sytuacja gdy w trakcie projektu, odchodzi lead (i to jeszcze podobno tak wymagającego), a na tyle na ile zdążyłem P Martę poznać, widzę że ma wielka pasję do robienia gier.
Dla mnie jako akcjonariusza na chwilę obecną najistotniejszy jest Q3 22. Czy uda im się doprowadzić kamienie milowe, dla P8, jeśli tak o kurs akcji będę spokojny :)
|
|