Temat:
GETIN
04.01. Warszawa (PAP) - Kurs odniesienia dla akcji spółki Getin Holding w dniu 5 stycznia 2012 r wyniesie 2,93 zł - poinformowała Giełda Papierów Wartościowych w środowym komunikacie. Akcje Getinu 5 stycznia nie będą uwzględniane przy obliczaniu indeksu WIG 20. Operacja ta jest związana z pierwszym dniem notowania akcji spółki Getin po przeniesieniu części jej majątku do spółki Get Bank SA i wynikającą z tej operacji różnicą pomiędzy kursem zamknięcia na sesji 4 stycznia 2012 r. i kursem odniesienia na sesję następną. 4 stycznia był ostatnim dniem, w którym na sesji można było kupować akcje Getin Holdingu uprawniające do objęcia akcji emisji podziałowej. W poniedziałek Getin Holding podał, że Sąd Rejonowy zarejestrował podwyższenie kapitału zakładowego Get Banku o kwotę 2.142.465.631 zł, co rozpoczyna procedurę podziału spółki. Parytet wymiany akcji Getin Holdingu na akcje Get Banku został ustalony na 2,926. Od 5 stycznia 2012 r. będą notowane akcje Getin Holding, które nie będą uprawniały do objęcia akcji emisji podziałowej. Dniem referencyjnym dla celów dokonania przydziału jest 10 stycznia 2012 r, a 20 stycznia nastąpić ma pierwsze notowanie na GPW akcji emisji podziałowej. (PAP) jow/jtt/ Kurs odniesienia dla akcji Getinu 5 I wyniesie 2,93 zł
|
|
Temat:
POLAQUA
no tak ale pbg tez jakos po informacji nie szaleje na polnoc, przypuzczam ze sa obawy o to czy ta oferta bedzie do zaakceptowania
|
|
Temat:
POLAQUA
ja bede czekal na stooq:)
|
|
11.12.2008 - OPTIMUS podpisal znaczaca umowe na dostawe sprzetu komputerowego za łączną cenę sprzedaży netto 2 774 220 PLN powiększona o należny podatek VAT
Ostatnio korzystny wstepny wyrok sadu, teraz ta umowa z ABC Data oraz Minix, w polaczeniu z korekta ostatnich spadkow mysle ze mozna sie spodziewac dosc znacznego wzrostu w najblizszym terminie co o tym sadzicie?
|
|
Temat:
ECHO
tego to nie wiem bo nowy jestem ale z tego co na tv biznes mowia to wlasnie dlatego tak teraz ida ich akcje do gory
|
|
Temat:
ECHO
podobno spolka sie przymierza do wykupo swoich akcji
|
|
Witam wszystkich jestem świeży na forum i w zasadzie to moj pierwszy post. Mam pytanie co myslicie o kupno papierow IZNS w ofercie publicznej? Jutro mija termin zapisów i szczerze nie wiem co sie z tym moze stac w dobie kryzysu. Wydaje mi sie ze dzisiejsze wejscie ENEA na rynek moze troche nakierunkowac.
|
|