PARTNER SERWISU
edaqlucr
redart

redart

Ostatnie 10 wpisów
szlechtier napisał(a):
Taaaaakie wyjscie z ORGR a nikt nic nie pisze?...hello1

bo siedzą i zyski liczą a tak na poważnie to pewnie niewielu zostało na tym papierze po takich spadkach, formacja piękna wszystko książkowo tylko siedzieć i patrzeć jak rośnie i nie wyskakiwać przed czasem thumbright

Drakkon napisał(a):
Lechowicz napisał(a):
Wklejam całość bo nie chce mi się przetwarzać

DI BRE zaleca rozważenie sprzedaży Pol-Aquy w wezwaniu
PAP - Biznes
31 Lip 2009, 14:27[i]

31.7.Warszawa (PAP) - Analitycy DI BRE w komentarzu specjalnym z 31 lipca do wezwania na akcje Pol-Aquy uważają, że warto się zastanowić, czy wezwanie nie jest dobrą okazją do sprzedania akcji Pol-Aquy.

Wezwanie do sprzedaży 65,53 proc. akcji Pol-Aquy po 27 zł ogłosiła w czwartek hiszpańska firma Dragados.

Inwestor chce kupić co najmniej 49,5 proc. spółki, ale ma już zapewnione 47,3 proc., bo taki pakiet sprzeda Hiszpanom główny akcjonariusz Pol-Aquy Marek Stefański i jego podmioty zależne.

"Sądzimy, że nie należy raczej liczyć, że inwestorzy nie zdecydują się wziąć udziału w wezwaniu, w wyniku czego wezwanie po ustalonej cenie nie dojdzie do skutku" - uważają analitycy DI BRE.

"Naszym zdaniem warto rozważyć sprzedaż akcji Pol-Aquy w wezwaniu i nabycie walorów Polimeksu, Mostostalu Warszawa, czy Trakcji Polskiej" - dodano w komentarzu
.

Według analityków Polimex notowany jest z 12,2 proc. dyskontem w stosunku do Pol-Aquy, Mostostal Warszawa z 5,5 proc. dyskontem, a Trakcja Polska z 17,9 proc. dyskontem.

W piątek o godzinie 14:05 za akcje Pol-Aquy płacono 26,20 zł za sztukę.(PAP)

Widziałem raport

w sumie warto dokupić mały pakiecik w poniedziałek:)

Mam akcje trakcji ale zastanawia mnie inna rzecz, mianowicie jak ma się publikowanie takich analiz zachecających do sprzedazy Polaquy przez DI BRE, które jest pośredniczącym w wezwaniu czy to nie jest delikatnie mówiąc nie etyczne już nie wspominając o komunikacie w którym prezes spółki kupuje swoje akcje na "5 minut" przed ogłoszonym wezwaniem ?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 7 lipca 2010 13:24:35
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,225 sek.

dcepfvsn
ebhkxgqo
gosixehs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mcqnahwi
kfyvodat
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat