Temat:
EDINVEST
sam napisałeś wyżej:
cytuje: rozważy pozyskanie inwestora strategicznego lub finansowego, zawarcie aliansu strategicznego, dokonanie podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta, realizację transakcji o innej strukturze,
Wiec może chodzi o inwestora strategicznego i koncentracje na rynku.
czytam poprzednie sprawozdanie za Q1 i nie bardzo wiem skąd takie oczekiwanie wysokich wyników w Q2 ...
|
|
Temat:
COGNOR
wydaje mi się że to nie koniec EPSI z zakupami.
Może to się skończyć wezwaniem i zdjęciem z giełdy
|
|
Temat:
COGNOR
anty_teresa napisał(a):Czy możesz napisać co oznacza, że perspektywa dla stali jest dobra? Podpieram się analizą wykonaną przez mbank do tego uwazam, ze wyjscie z kryzysu wiedzie przez budowlanke która potrzebuje stali. anty_teresa napisał(a): Marże Cognoru zależą od ceny stali, ceny złomu stalowego i cen energii. Znamy te parametry w długiej perspektywie czasowej?
nie znam tych parametrów ani w tej ani w innych branżach. Myślę, że mało jest na świcie osób które trafnie (bez zgadywania) mogą podać cenę stali, energii, złota, srebra, platyny, miedzi, rękawiczek na koniec np. 2022 roku.
|
|
Temat:
COGNOR
cześć
jak oceniacie ostatnie ruchy na spółce, z jednej strony Prezes dobrał chyba z 3milony akcji, z drugiej duży fundusz ewidentnie sprzedaje (zostało mu jeszcze kilka milionów do upłynnienia)
Trochę to dziwne, perspektywa dla stali dobra, spółka zwiększa moce produkcyjne a z drugiej strony spadek kursu,
Porównując z Bowim gdzie jako dystrybutor są bardziej podatni na zmiany cen Congor ma lepszą perspektywę długoterminową.
pzdr
|
|
Temat:
AIRWAY
yodyod napisał(a):Przed covidowa wycena 2 produktów około 30 mln EUR, obecnie myślę że spokojnie podbijamy w kierunku 40 mlnEUR, kapitalizacja spółki skromne 11 mln EUR. Po sprzedaży b-care i cuffix pozostanie portfolio związane z maską laryngologiczna i rurkami traeochotomicznymi i tchawiczymi + 4,5 mln EUR płatności za sprzedany CSS + obligacje ADIUVO 4 mln PLN minus spłata kredytu 2mln EUR czy mógłbyś przesłać źródło wyceny?
|
|