PARTNER SERWISU
nborwhjx
huballus

huballus

Ostatnie 10 wpisów
sam napisałeś wyżej:

cytuje: rozważy pozyskanie inwestora strategicznego lub finansowego, zawarcie aliansu strategicznego, dokonanie podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta, realizację transakcji o innej strukturze,

Wiec może chodzi o inwestora strategicznego i koncentracje na rynku.

czytam poprzednie sprawozdanie za Q1 i nie bardzo wiem skąd takie oczekiwanie wysokich wyników w Q2 ...

wydaje mi się że to nie koniec EPSI z zakupami.

Może to się skończyć wezwaniem i zdjęciem z giełdy

anty_teresa napisał(a):
Czy możesz napisać co oznacza, że perspektywa dla stali jest dobra?

Podpieram się analizą wykonaną przez mbank do tego uwazam, ze wyjscie z kryzysu wiedzie przez budowlanke która potrzebuje stali.

anty_teresa napisał(a):

Marże Cognoru zależą od ceny stali, ceny złomu stalowego i cen energii. Znamy te parametry w długiej perspektywie czasowej?

nie znam tych parametrów ani w tej ani w innych branżach.

Myślę, że mało jest na świcie osób które trafnie (bez zgadywania) mogą podać cenę stali, energii, złota, srebra, platyny, miedzi, rękawiczek na koniec np. 2022 roku.

cześć

jak oceniacie ostatnie ruchy na spółce, z jednej strony Prezes dobrał chyba z 3milony akcji, z drugiej duży fundusz ewidentnie sprzedaje (zostało mu jeszcze kilka milionów do upłynnienia)

Trochę to dziwne, perspektywa dla stali dobra, spółka zwiększa moce produkcyjne a z drugiej strony spadek kursu,

Porównując z Bowim gdzie jako dystrybutor są bardziej podatni na zmiany cen Congor ma lepszą perspektywę długoterminową.

pzdr

yodyod napisał(a):
Przed covidowa wycena 2 produktów około 30 mln EUR, obecnie myślę że spokojnie podbijamy w kierunku 40 mlnEUR, kapitalizacja spółki skromne 11 mln EUR. Po sprzedaży b-care i cuffix pozostanie portfolio związane z maską laryngologiczna i rurkami traeochotomicznymi i tchawiczymi + 4,5 mln EUR płatności za sprzedany CSS + obligacje ADIUVO 4 mln PLN minus spłata kredytu 2mln EUR

czy mógłbyś przesłać źródło wyceny?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 18 sierpnia 2021 23:09:41
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,193 sek.

ujdgrjvr
zcqnjosy
ovvabyun
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vrkefcwu
mhovfety
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat