Temat:
LTGAMES
Longterm Games S.A. zadebiutuje na rynku NewConnect już 10 października br. Będzie to 67. spółka z sektora na rynku alternatywnym i 87. licząc także te notowane na rynku główny. Z tej okazji zaprosiłem prezesa zarządu, wszyskim znanego Alberta "Longterm" Rokickiego na dłuższą rozmowę o zbliżającym się debiucie giełdowym, premierze pierwszej gry studia - Space Tail, a także szerzej o perspektywach polskiej branży gamedev w kolejnych latach. Zapraszam do obejrzenia rozmowy w tym miejscu:
|
|
Temat:
AIGAMES
Jeśli interesuje Was również One More Level, wiecie już, że nagrałem wywiad z prezesem spółki, Szymonem Bryłą. Co ważne, w nagraniu sporo czasu poświęcamy współpracy z All in! Games, rozmawiamy też o powodach jej zakończenia. Zainteresowanych odsyłam poniżej (fragment poświęcony AIG od min. 21:31, w opisie filmu znajdziecie linki do poszczególnych rozdziałów): PS Niewykluczone, że już wkrótce na kanale pojawi się nagranie z Marcinem Kawą. Trzymajcie kciuki!
|
|
Temat:
ONEMORE
Niebywały sukces sprzedażowy Ghostrunnera, a potem sprzedaż tego IP do 505 games i... podpisanie umowy na produkcję i wydanie sequelu z tym samym wydawcą. Współpraca z All in! Games przy produkcji Ghostrunnera i sporo komunikatów dot. sprzedaży i rozliczeń związanych z "jedynką", które... pewności inwestorom nie dawały. Wreszcie ogłoszenie prac na nowym własnym IP i eksponowanie walorów zespołu, stojącego za grą, która sprzedała się w ponad 1,6 mln egzemplarzy i niewątpliwie gry potrafi robić. Do nowego odcinka zaprosiłem prezesa zarządu One More Level, Szymona Bryłę i nie zawiodłem się. Ciekawy rozmówca, dużo konkretów, nowa perspektywa na rozwój OML. Zapraszam do klinkięcie poniżej: Podzielcie się komentarzem, zalajkujcie i podajcie, jeśli się spodobało. Udanego seansu!
|
|
Temat:
THEDUST
Dwie umowy wydawnicze spółek z grupy The Dust z renomowanymi wydawcami w ostatnim czasie oraz publikacji trailera z gry "Ja, Inkwizytor" w maju br wystarczyły, żebym zdecydował się namówić prezesa spółki, Jakuba Wolffa na godzinną rozmowę, jej nagranie i publikację na YouTubie. Udało się i efekty możecie obejrzeć tutaj: Mam nadzieję, że dowiecie się z filmu czegoś nowego. Udanego seansu!
|
|
Temat:
MOONLIT
Nie za wiele informacji pojawiało się ostatnio o Moonlit'ie (co zresztą widać po dacie ostatniego wpisu poświęconego spółce na forum). Zarząd spółki zdawał się zrobić krok wstecz, by móc wykonać dwa kroki do przodu. Udało mi się namówić prezesów do rozmowy i zaprosić do niej również pomysłodawcę najnowszej gry - Model Buildera. Rozmowę udało się nagrać i opublikować w sieci. Premiera gry już 8 lutego. Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia całego materiału:
|
|